Bebelusi de Sept-Oct '10 Hai primavara!!(42)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
La multi ani Adelina, Emma Antonia, Andreea Bianca, Raisa Nicoleta, Matei!
CAMY - Si eu am patit cu Darian la fel, prima data i-am pus jumatate de supozitor pt copii cu glicerina si spre uimirea mea a facut insa destul de tarziu fata de ce ma asteptam eu, la cateva ore...eu credeam ca cine stie ce are "acumulat" acolo si o sa iasa imediat, da de unde. Ulterior am remarcat ca asta e ritmul lui, pur si simplu s-a reglat sa faca 1 data la 3-4 zile. Eu nu-i mai pun nimic pentru ca am inteles ca e bine ca cei mici sa se obisnuiasca sa faca singurei, sa invete sa se screama - scuzati - sa se obisnuiasca cu procesul. Acum daca la tine e prima data cand se intampla sa faca atat de rar poti sa-i pui jumatate de supozitor nu are ce sa-i strice absolut deloc insa daca se repeta si o sa faca tot la cateva zile sa o lasi in pace.
Am incercat sa-l pun oe Darian aseara in patul lui sa doarma, imi adormea in brate, lemn, cand il puneam in patut parca-l puneam pe ace...parca vad ca si asta micu o sa doarma tot cu mine pana va avea patul lui de omulet mare...si cat m-am mai stresat sa-i cumpar patut. Ce-i drept ca seara imi cauta mana si isi suie picioarele pe un picior de-al meu, dormim aproape imbratisasti...nici eu nu-s normala, parca mi-*ar fi urat sa dorm fara el.
Una peste alta s-a trezit de 2 ori azi noapte urland, saracul, de parca ar fi visat ceva urat, nu parea sa-l doara nimic, of....
In rest tot de n-spe ori pt a manca...trebuie sa trec neaparat la diversificare, nu se mai poate... stiu ca ati mai spus ca tot se mai trezesc noaptea chiar daca mananca cereale bebeii vostrii dar nu cred ca de 4-5 ori, nuu?! Macar de-ar avea stomacul mai plin, ma multumesc sa se trezeasca de 2 ori.
Mie ar trebui sa-mi vina "omu rosu", tot timpul l-am avut foarte regulat la 28 de zile, dar vad ca tura asta n-are nicio treaba, oare de ce? Mi-a venit prima data dupa ce am nascut luna trecuta si acum ma asteptam sa vina iar...sper ca n-am "comis-o", nu-i momentul deloc.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LilianaR spune:
Si eu as vrea sa stiu ce pot face sa contracarez urletele astea in care mi se trezeste micutul...
Stiu ca i se formeaza somnul cu perioade de somn adanc si perioade de vise, cica din cauza ca incepe sa viseze... Apoi ca incepe in jur de 5-6 luni sa dezvolte o teama de a fi parasiti (asta n-am inteles de unde poate veni, dar cica e generalizata??).
Insa tot imi e tare mila de el cand il vad cum se trezeste de speriat...
Azi-noapte am avut o exceptie... ne-a trezit ceasul. De la 5-6 treziri pe noapte... ne-am trezit de 2 ori. Suntem super odihniti.
Cine spunea ca a folorit libero? M-am saturat sa gasesc kk mai mult pe spate decat in pampers... Absorb bine si pipi?
Mesajul meu anterior despre alaptare era mai mult pentru camisv, ea spunea ca asteapta mai mult intre supturi ca sa i se adune laptic.
Bune ar fi niste idei de gatit... Eu am facut in ultimul timp paste cu peste, snitele... azi sper sa fac o ciorba de gaina. Dar nu mai stiu in afara de asta ce si cum...
anaalina spune:
La multi ani bebelusilor si bebeluselor care azi mai adauga o lunita in buchet
Mai fetele vin si eu cu o intrebare: cat timp fierbeti legumele ?
In toate cartile scrie sa le fierbem o ora. La primul copil am facut asa fierbeam pana scadea apa la jumatate , acum stau si ma tot gandesc ca prin fierbere se pierd multe proprietati ale acestor legume. Asa ca am hotarat sa nu le fierb mai mult de 30 minute , voi ce parere aveti??
Eveline - sa stii ca tot se trezeste noapte desi e diversificat cu legume , cereale si cam o lingurita de fruct pe zi.
Camy - dai o lingurita, doua de suc de portocala , si eu zic sa o mai lasi , si Mihai face la 3-4 zile
Ma duc sa pun legumele la fiert azi mancam :
-morcov
-brocoli
-cartof
-praz
-rosie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anaalina![]() ![]() Mai fetele vin si eu cu o intrebare ![]() ![]() Eveline - sa stii ca tot se trezeste noapte desi e diversificat cu legume , cereale si cam o lingurita de fruct pe zi. Camy - dai o lingurita, doua de suc de portocala , si eu zic sa o mai lasi , si Mihai face la 3-4 zile Ma duc sa pun legumele la fiert azi mancam : -morcov -brocoli -cartof -praz -rosie ![]() ![]() Anaalina , mami de Catalina Teodora(30.03.2007)siMihai Teodor(16.09.2010) |
Si eu ma gandesc ca se va mai trezi insa sper ca nu de 4-5 ori...asta-i tot ce imi doresc. Fiica-mea de la 6 luni de cand i-am bagat cerealele nu se mai trezea deloc...eheeeiii ce vremuri.
Eu personal, la Bia si la Darian la fel voi face, voi fierbe legumele pana voi obtine duritatea pe care o vreau...daca va fi moale leguma dupa 1 sfert de ora asta e...ce sens are sa fierbi de ex un brocoli 1 ora, cred ca nu mai ramane nimic din el. Si vorba ta, isi pierde din proprietati, ideal ar fi sa fie preparate la aburi.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mari_paun/mari_paun.jpg)
mari_paun spune:
la multi ani pentru micutii sarbatoriti Adelina, Ema Antonia, Andreea Bianca, Raisa Nicoleta, Matei
mie nu mi-a venit deloc CM, asa am patit si la Ema, cat am alaptat nu a venit deloc
tre sa-mi fac curaj si timp sa merg la control sper sa ajung luna asta...
mai avem si noi un pic si incepem diversificarea, pana atunci ma rupe cu suptul
anaalina spune:
Eu am o craticioara de la Zepter si practic dupa 15 minute sunt gata, opresc aragazul si le mai las cu capac si poi pofta buna
idalis spune:
liliana eu am incercat libero la sfatul fetelor de aici. Azi am avut accident ...dar cred ca la cantitatea care era ar fi iesit si printr-un scutec de adult . Nu imi plac dar nici nu-mi displac...mi se par putin mai grosi decat pamparsul...dar absorb ok. Imi plac insa mai mult la partea de scai...parca e mai buna. Fetele spuneau ca au elastic la spate si de aceea i-am incercat...cred ca n-am stiut eu de care sa iau, ca astia nu au elastic, sunt Libero comfort fit. Cred ca fetele ziceau de alt model.
eveline si eu am probleme cu "omu rosu". A venit in decembrie,dupa ce am luat anticonceptionalul, m-a sarit in ianuarie si acum in februarie m-a vizitat doar o zi...asa de control :). Si eu sunt ingrijorata pentru ca era regulat la 28 zile inainte de sarcina si tare bine era.
Idalis, mamica fericita cu Tavis Matei (15.10.2010)
poze si video Tavis
varsta lui Tavis
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bebecris26/bebecris26.jpg)
bebecris26 spune:
Buna ziua!
David s-a trezit cu febra 38.4 si e foarte marait . Am fost acum 3 zile la fratele meu si ieri cumnata zacea la pat cu gripa foarte puternica. I-mi e frica sa nu fi fost microbul de gripa la ei in casa si sa ia si bebe
, si pe mine si pe sot ne doare usor in gat. Oof, Doamne ajuta sa nu fie nimic grav.
La multi ani bebelusilor care astazi mai adauga o lunita
Cristina, mami de bebita David
https://picasaweb.google.com/117035164553547422644/Bebecris26?locked=true#
idalis spune:
mari_paun ai PM
Idalis, mamica fericita cu Tavis Matei (15.10.2010)
poze si video Tavis
varsta lui Tavis
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LoraG76/LoraG76.jpg)
LoraG76 spune:
bebecris, multa sanatate lui David!
Eu legumele nu le fierb f. mult, n-am cronometrat cat, dar pana se moaie. O ora mi se pare enorm...chiar si jumatate e mult, mai ales pentru unele din ele.
Eu ii voi introduce maine fasolea verde, pastai.
De gatit eu n-am chef azi..ieri am facut chiftelute din carne de vita la cuptor si legume la aburi, si pt. noi, ca ii plac si Iustinei, dar azi n-am chef de absolut nbimic...cred c-o sa mancam ce-a mai ramas de ieri si o sa fac o mamaliga cu branza si cu smantana...in rest, ce-o mai fi prin casa.
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)