Parintii intreaba, doctorii raspund!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

desi inca nu am primit raspuns la cele 2 intrebari adresate anterior, o sa revin cu doua intrebari urgente:
1. medicul de familie vrea sa-i faca baietelului meu vaccinul ROR acum, cand el are 7 luni si 3 saptamani.eu am intrebat si alt medic pediatru si m-a sfatuit sa=l aman pana la termenul normal, de un an. Ce riscuri sunt daca face vaccinul mai devreme, poate sa il faca sau trebuie sa astepte?
2. cand se entuziasmeaza sau cand se enerveaza ii tremura mainile. medicul pediatru ne-a dat 10 zile calciu, in conditiile in care vigantol primeste doar o picatura (tot la recomandarea medicului), avand fontaneta aproape inchisa. Ar trebui sa facem un control de specialitate sau inca este normal sa- tremure mainile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

Buna ziua am si eu un baietel de 5 ani care a facut iarna asta 7 episoade de bronsita. Acum o sapatamana a facut iar bronsita am fost la medic si ne-a recomandat antibiotic Cefaclor la 8 ore, humex si i-am facut aerosoli cu dexametazona ACC si ser fiziologic. Dupa o sapataman d tratament tot se mai aud secretii si acum a facut rosu in gta pentru care ii dau doar Bioparox. Nu stiu ce sa mai fac sa nu mai raceasca atat de des. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Va multumesc frumos.



mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinapoara spune:

Buna ziua tuturor mamicilor si viitoarelor mamici.Sunt un pic (mai mult) speriata.Sunt insarcinata in 25 de saptamani.La 19 saptamani am facut o ecografie la care medicul a depistat 2 chisturi de plex coroid si nu mi s-a dat nici o explicatie cand am intrebat de la ce se fac ce riscuri sunt pentru bebe si asa mai departe.Mi s-a spus doar atat sa imi fac triplu test sa vedem daca iese bine.Am facut triplu test si a iesit totul in regula deci...nu am mai fost nevoita sa fac amnicenteza.Dupa aceea am intrebat ce este de facut si mi s-a spus ca pana la 26 de saptamani ar trebui sa dispara acele chisturi.Acum la 25 de saptamani am fost la o alta ecografie si bineinteles ca acele chisturi nu au disparut....ba din contra mi se par un pic mai mari.Doctorul meu mi-a dat o trimitere da Dl.Dr.Prof.Stamatian in Cluj pentru a cere si parerea dansului.
intrebarea mea este:Oare acele chisturi dispar?Exista vreun risc?S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?Precizez ca bebe este perfect sanatost si dezvoltat absolut normal in rest numai aceste chisturi sunt problema.Scuze de categorie:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babypusycatt spune:

baietelul meu in varsta de 1 an si 10luni nu vorbeste.Intelege perfect tot ce i se cere, asculta ,danseaza ,se joaca ca orice copil dar nu vrea sa vrea sa vorbeasca.Spune mama,bobo,caca,alo si o singura data a zis "mama mea" si atat.Vorbesc cu el tot timpul,ii explic dar totusi nu raspunde.Cum sa mai procedez cu el ?Va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SUZY75 spune:

am si eu o problema cu puiul meu,la 9 luni are 6,500g /73 cm.Analize bune, mincacios ,pofticios si forte energic si vesel.Doarme destul de bine noaptea si totusi nu a luat niciodata cum trbuie in greutate .SA NASCUT CU 3550G si noi suntem niste slabanogi dar sanatosi ,si pediatra spune ca sa=l lasam sa nui dam inmic vitamine ca nu are nici un deficit mai ales ca el maninca fructe si legume fara probleme.inca il alaptez doar seara vrea biberonul cu lapte milupa cel mult 120 .CREDETI CA AR TRBUI SA FACEM MAI MULTE INVESTIGATI?
La 7 luni a facut rubeola de atunci nu a mai pus nici un gram.
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christy76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dr.C.Preda

Citat:
citat din mesajul lui Christy76

buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. am un baietel in varsta de 5 luni, care de aproximativ o luna de zile a devenit foarte, foarte agitat, irascibil, nu mai vrea sa stea singur nici macar 1 minut, se linisteste doar plimbat in brate. de adormit, adoarme abia dupa o perioada lunga de leganat, plimbat, cantat, pornit uscatorul de par. noaptea se trezeste de mai multe ori, chiar si din jumatate in jumatate de ora si nu adoarme la loc decat in brate, leganat, plimbat, etc ...
totul a inceput cand a avut niste probleme cu stomacelul (a dezvoltat o intoleranta la lactoza) si s-a accentuat dupa vaccinul de 4 luni, cand au debutat si tulburarile de somn. este foarte iritat, iar daca nu il iau in brate atunci cand o solicita, incepe cu un plans nervos, care creste in intensitate din ce in ce mai mult. in masina sau plimbat cu caruciorul nu mai adoarme, plange, se agita, motiv pentru care nu mai putem iesi nici afara, la plimbare. il mai scot in brate, insa nu il pot duce foarte mult nici asa. in sling sta si nu prea, dupa o perioada scurta incearca sa iasa din el, isi intinde piciorusele, deci ajunge tot direct in bratele mele. nu inteleg ce se intampla, pana atunci totul a fost relativ ok. a avut el probleme cu stomacul, a avut colici, reflux acid, etc si intotdeauna a fost mai activ, mai agitat, dar nu asa. era mult mai linistit decat acum, adormea si singurel, jucandu-se cu jucariile lui, puteam sa il las macar zece minute cat sa apuc sa mananc sau sa aerisesc, etc. Acum nu mai pot nici macar sa mananc pana vine sotul meu acasa, nu mai pot face efectiv nimic. plus ma sperie toata agitatia aceasta a lui, e foarte, foarte nervos atunci cand nu ii raspunzi imediat cu ceea ce isi doreste. si nu isi doreste decat sa il plimb in brate si uneori nici atunci nu se linisteste in totalitate. am crezut initial ca e de la dintisori, insa nu am observat nici un semn concret. nu ma odihnesc, nu mananc, uneori nu merg nici macar la toaleta, pentru ca nu sunt adepta "cry it out", nu il pot lasa pur si simplu sa planga... insa am poliartrita si mi-a afectat toate articulatiile, care ma dor foarte rau (sunt in tratament), fapt care face ca situatia sa fie si mai dificila pentru mine. uneori simt ca lipsa de somn si oboseala fizica si psihica ma darama si incep sa nu mai am rabdare cu el atat cat mi-as dori, ceea ce ma face sa ma simt si mai rau. il ador, e puiutul meu iubit, insa pur si simplu nu ii mai fac fata. aveti vreun sfat pentru mine ? va multumesc !


Agitatia sugarilor poate fi cauzata de mai multi factori: durerile abdominale / colicile; discomfortul termic (prea frig sau prea cald), inactivitatea, atmosfera tensionata in familie; de asemenea agitatia poate fi o manifestare in infectii (infectiile urinare de exemplu), sau o reactie postvaccinala; agitatia poate sa apara secundar agitatiei mamei sau sa fie intretinuta de aceasta. Pentru inceput trebuie eliminate cauzele fizice de agitatie (eventualele boli) si intrerupt cercul vicios (agitatie sugar #8594; agitatie mama #8594; agitatie sugar...)


va multumesc pentru raspuns, insa posibilitatile enumerate de dumneavoastra imi erau deja cunoscute. stiu de asemenea ca agitatia sugarului mai poate fi determinata si de o eventuala lipsa de fier, sindromul picioarelor nelinistite, lipsa de calciu, dintisori, etc. la el nu este vorba nici despre colici si nici despre disconfortul termic. cat despre celelalte cauze pur fiziologice (cu exceptia unor analize recente de sange, care sa indice nivelul de fier sau dde calciu), am examinat cam toate posibilitatile. ideea este ca eu am nevoie de un sfat putin mai specific, care sa vizeze atitudinea pe care trebuie sa o adopt in vederea remedierii acestei situatii, mai precis investigatiile suplimentare pe care as putea sa le fac sau metodele pe care as putea sa le adopt pentru a-mi linisti in cele din urma bebelusul...
PS: in ce consta "inactivitatea" la un sugar de 5 luni ? de asemenea, exista reactii post vaccinale care sa dureze o luna sau chiar mai mult ?
va multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.Mihaescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissellena

Buna! Felicitari DC pentru initiativa!

Am o fetita de 3 luni si 3 saptamani si 2 doctori (pediatrul si ortopedul) ne-au spus ca ar avea exoftalmie (au banuit ca ar putea fi hipotiroidie) si mi-au recomandat sa merg la endocrinolog, lucru pe care l-am si facut. D-na endocrinolog mi-a recomandat analize (TSH si FT4) pe care le-am facut in 2 locuri. La un lab. particular TSH a iesit 11.73 (val. ref. 0.25-5) iar la Spital TSH a fost 1.30 (val.ref. 0.4-4). In urma rezultatelor, d-na endocrinolog mi-a zis ca nu e cazul sa-mi fac griji, fata a crescut bine, s-a dezvoltat armonios si cel mai probabil au gresit analiza cei de la laborator. Vom repeta analiza peste 1 luna, pentru siguranta absoluta.Cu toate aceastea mie inca mi-e gandul la exoftalmie ... Daca doamne fereste ar fi intr-adevar probleme cu tiroida, ce simptome ar trebui sa urmaresc la bebe? Mentionez ca eu nu ma stiu suferinda de tiroida.

Daca vreti sa vedeti ochii fetei, am fotografii la profil. Poate va faceti mai usor o parere. Va multumesc mult de tot!

Crissellena, mamica de Daria - Anastasia (15.11.2010)



oExoftalmia se asociaza de obicei cu hiper nu cu hipotiroidie, un copil care prezintya hipotiroidie are un ritm de cretere lent, nu are o dezvoltare neurologica corespunzatoare varstei si eruptie dentara intarziata. In plus este hipoton si are dificultati de alimentatie.Un copil cu hipertoroidie este agitat , tahicaric, cu ritm de crestere .Pe langa dozarile hormonale se poate face dozare de Ac indreptati impotriva tiroidei( ATPO, TRAB).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Daca aveti orice intrebare legata de sanatate copilului dvs., va rugam nu ezitati sa o postati la acest topic. Aflati raspunsurile de la medicii nostrii care lucreaza in cadrul clinicilor Anima.

Chiar daca copilul dumneavoastra nu este bolnav in acest moment, e o idee buna sa fiti precauti si informati.




O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Multumesc pt raspunsul dat anterior.
Revin si eu cu o intrebare.Cat ar trebui sa manance la o masa un bebe de 7 saptamani?Va intreb asta deoarece mie mi se pare ca bebe mananca prea mult.El mananca la 3-4 ore ziua si la 3-5 ore noaptea.Ii dau lapte de la mine deoarece nu pot zice ca il alaptez pt ca folosesc pompa pt san ca am avut mari probleme la sani si acum nu mai accepta sanul doar biberonul.Eu am foarte putin lapte si ii completez cu lapte praf.Daca am incercat sa-i dau mai putin plange si nu se opreste pana nu-i dau sa se sature.Mentionez ca mananca cam 200 de ml la o masa.Va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dr.Mihaescu

Citat:
citat din mesajul lui Crissellena

Buna! Felicitari DC pentru initiativa!

Am o fetita de 3 luni si 3 saptamani si 2 doctori (pediatrul si ortopedul) ne-au spus ca ar avea exoftalmie (au banuit ca ar putea fi hipotiroidie) si mi-au recomandat sa merg la endocrinolog, lucru pe care l-am si facut. D-na endocrinolog mi-a recomandat analize (TSH si FT4) pe care le-am facut in 2 locuri. La un lab. particular TSH a iesit 11.73 (val. ref. 0.25-5) iar la Spital TSH a fost 1.30 (val.ref. 0.4-4). In urma rezultatelor, d-na endocrinolog mi-a zis ca nu e cazul sa-mi fac griji, fata a crescut bine, s-a dezvoltat armonios si cel mai probabil au gresit analiza cei de la laborator. Vom repeta analiza peste 1 luna, pentru siguranta absoluta.Cu toate aceastea mie inca mi-e gandul la exoftalmie ... Daca doamne fereste ar fi intr-adevar probleme cu tiroida, ce simptome ar trebui sa urmaresc la bebe? Mentionez ca eu nu ma stiu suferinda de tiroida.

Daca vreti sa vedeti ochii fetei, am fotografii la profil. Poate va faceti mai usor o parere. Va multumesc mult de tot!





oExoftalmia se asociaza de obicei cu hiper nu cu hipotiroidie, un copil care prezintya hipotiroidie are un ritm de cretere lent, nu are o dezvoltare neurologica corespunzatoare varstei si eruptie dentara intarziata. In plus este hipoton si are dificultati de alimentatie.Un copil cu hipertoroidie este agitat , tahicaric, cu ritm de crestere .Pe langa dozarile hormonale se poate face dozare de Ac indreptati impotriva tiroidei( ATPO, TRAB).



Doamna Doctor Mihaescu, va multumesc pentru raspuns.
Avem si dozarea ATPO =1.97 (val.ref.<30), examenul neurologic este ok, copilul nu este nici foarte agitat, nici apatic asa ca trag concluzia ca a fost doar o sperietura.
Inca o data, va multumesc!

Mergi la inceput