Parintii intreaba, doctorii raspund!

Parintii intreaba, doctorii raspund! | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Parintii stiu cat de important este sa gaseasca un medic pediatru bun pentru copilul lor. Mamele in general vorbesc cu alte mame, impartasesc experiente, fac recomandari, dar cred ca fiecare parinte a avut pana acum cel putin o problema care sa nu-si gaseasca rezolvare in experientele prietenilor cu copiii acestora.

Din acest motiv, in decursul saptamanii viitoare vom avea printre noi, cel putin 8 ore pe zi, doi doi medici pediatri cu experienta, care va pot da un sfat corect. Doamna Dr. Ioana Mihaescu si doamna Dr. Catrinel Preda, medici care lucreaza in cadrul clinicilor Anima, vor fi incepand de luni, 7 martie, alaturi de noi.

Chiar daca copilul dumneavoastra nu este bolnav in acest moment, e o idee buna sa fiti precauti si informati. Cititi intrebarile celorlalti parinti si raspunsurile medicilor si veti intelege mai bine care sunt problemele pe care le pot intampina bebelusii vostri si mai ales, care sunt pasii care trebuie urmati pentru solutionarea lor.

Va asteptam cu intrebari. Pana luni adunam aici toate intrebarile, iar doamnele doctor vor raspunde atat la intrebarile acumulate, cat si la cele postate pe parcurs.


**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Ma incumet sa fiu eu printre primii care pun intrebare doamnelor pediatre. De la inceput le multumesc din suflet pentru gestul danselor.

Am tot postat aici fel de fel de intrebari, toate legate de baietelul meu de 4 ani si 4 luni. El a inceput gradinita in septembrie trecut, dupa care pana in decembrie a facut 3 viroze, tratate cu antibitoic (dat de pediatru). Viroze fata niciun fel de tuse. Tin sa spun ca inainte de gradi, i-am facut analizele, si-n gat nu avea nimic (pe parcurs s-a pricopsit cu stafilococul auriu). Din decembrie a inceput sa tuseasca si sa-si dreaga vocea. Am crezut ca va trece de la sine. I-am dat sirop Stodal, nimic. I-am dat tratament homeopat, nimic. Cand am vazut ca tusea incepe sa fie insotita cu haraiala (in piept spun eu), am chemat din nou pediatra (care intre timp l-a mai vazut, dar a spus sa nu-i mai dam nimic, ca poate va trece). L-a consultat si i-a dat Singulair. I l-am administrat o luna de zile, pana acum 12 zile, cand a facut febra 2 zile la rand, i-am dat Nurofen, a fost ok, dupa 2 zile a facut din nou febra, si doctorita mi-a dat Ceclor si mi-a spus sa intrerup Singulair-ul. Intre timp am fost si la un medic ORL, care mi-a spus ca este la limita cu polipii, adica nici foarte mari, dar nici foarte mici. Si nu stie de unde are acele secretii care se aud. Ca-l poate opera de polipi, dar nu-mi garanteaza ca va trece tusea aceea. Am fost si la medicul alergolog, care mi-a dat din nou Singulair (inca 2 luni), pe care i l-am reinceput de aseara si Aerius (timp de-o luna), spunand ca are wheezing. La plamani a fost ascultat si mi s-a spus ca nu se aude nimic. Intrebarea mea este: de unde are acele secretii care se aud in piept? Ce poate fi? Ce are pana la urma urmei de tuseste asa? Nu tuseste des, dar totusi...si se aude ca una productiva. Si cand sta linistit si respira se aude de parca ar avea nasul iuncarcat sau gatul incarcat de secretii.
Eu m-am speriat initial, ca are tbc, deoarece bona noastra a avut tbc cand a fost copil, iar acum este bolnava de astm bronsic si tuseste toata ziua in casa, foarte urat. Ea isi face testul de sputa de 2/an, ultima data l-a facut in noiembrie si este negativ, deoarece au trecut deja 2 luni si nu a primit vreun raspuns ca ar fi pozitiv.
Spuneti-mi va rog, de ce a inceput asa dintr-o data sa tuseasca copilul meu, el care pana acum nu a tusit niciodata, nici macar cand era racit. Multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ideea e grozava. daca imi permiteti, v-as propune sa grupati cumva intrebarile (si mai apoi raspunsurile primite) pe capitole sau subcapitole, cum ar fi : dermatologie, infectii digestive, probleme ale aparatului respirator, diversificare, alergii, etc. sau cum considerati voi, astfel incat mamicile aflate in cautarea unor raspunsuri sa se orienteze in functie de afectiunea copilasului, nu sa citeasca sute de mesaje pana afla un raspuns.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Felicitari ptr initiativa!

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.


sa il ajutam pe Bibi


Faceti shopping- ajutati copii speciali


Poze Mos Craciun DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Corinadani, da, este o idee foarte buna. Si ne bucuram ca va putem veni in ajutor. De altfel, cei doi medici vor fi activi la 5 topicuri distincte -unde va invitam sa puneti intrebari si sa ne spuneti pe larg ce probleme medicale cer sfatul medicilor.

Aceste topicuri din campania de informare, cu raspunsuri de la specialisti sunt:

- Cum tratam corect durerile micutilor?
- Parintii intreaba, doctorii raspund! (acesta)
- Cum se administreaza corect antitermicele?
- Ce facem in caz de febra la copil?
- Cum trecem usor peste cresterea dintisorilor?


Asadar, va asteptam cu intrebari!!!



**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Super initiativa!!! Felicitari si va multumim!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Un topic strict pentru interpretare analize copilasi se poate? Maine iau rezultatele si este posibil sa am nevoie de ajutor...

Super initiativa!

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

buna dimineata, am 2 intrebari la care sper sa primesc raspuns:
1. De ce baietelului meu de 7 luni jumate ii miros piciorusele? asta se intampla de la nastere. Noaptea nu doarme cu sosete, doar ziua le poarta.
2. Cerumenul e normal sa fie zilnic? seara dupa baita il sterg cu prosopelul in urechiuse, la suprafata, niciodata in interiorul canalului, iar dimieata are iar ceara. Medicul nostru de familie a zis ca e normal...desi eu cred ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oradeanca spune:

Buna ziua,
baietelul meu de 4 ani merge la gradinita si "culege" toti microbii, dezvoltand in special faringite si amigdalite - min. 1 / luna, tratate cu antibiotice tot mai puternice (in ultima vreme Zinnat). Am incercat tratament cu bronchovaxom dar este alergic. Cu ce as putea sa ii stimulez imunitatea?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

super, felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Pe mine m-ar interesa sa stiu, daca un copil care la o varsta foarte frageda a avut contact cu un bolnav TBC , a iesit pozitiv la IDR si a luat timp de 6 luni Izoniazida zilnic, poate avea probleme pe viitor. Adica mai exact: mai are microbul in organism, iar acesta la un moment dat se poate activa dezvoltand boala? Daca mai face testul IDR, acesta va iesi pozitiv?
Multumesc!

_

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.




Vale, mami de ALEXANDRA si ANDREI

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

ALATURI DE BIBI

BAZAR DC

Mergi la inceput