Estradiol scazut

Estradiol scazut | Autor: Carina84

Link direct la acest mesaj

Buna! Sunt noua pe acest forum dar am apelat la voi pentru ca m-ati ajutat mult cu sfaturile pe care le-am citit pana acum. Imi doresc nespus de mult , dar se pare ca el se lasa asteptat, motiv pt care am inceput sa fac unele investigatii. Mi-am facut cateva analize in ziua a 4-a a CM si am avut urmatoarele rezultate: estradiol: 12 (faza foliculara:39-189 pg/ml (...)menopauza: sub 20-41 pg/ml), LH: 6,73 (faza foliculara: 1-18mUl/ml), FSH. 6,38 (faza foliculara: 3,09-7,90 mUl/ml). Va rog din suflet sa ma ajutati! Sunt disperata! Este grav daca estradiolul este asa mic? Urmeaza sa fac alte analize in ziua 21 (progesteron, prolactina si testosteron). Astept raspunsul vostru! Va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anchusa spune:

Eu am aceiasi problema.Medicul mi-a recomandat din prima FIV,eu am zis sa incercam totusi IA si binenteles ca nu am raspuns(la prima 1 folicul si la a2a a esuat IA din lipsa de foliculi).Studiind pe forum despre FIV am vazut ca fetele si-au facut si AMH(antimullerian hormon)si l-am facut- a iesit prost 0.34(<0.4 postmenopauza) asa ca ma grabesc catre FIV desi sansele sunt mici.

anchusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carina84 spune:

Iti multumesc pentru promptitudine1 Sunt ingrozita! Imi vine sa planga. Chiar este atat de grav?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchusa spune:

Nu-i musai ca situatia ta sa fie chiar aceiasi.Fa-ti analizele,vorbeste cu medicul, vezi daca-ti recomanda sa faci AMH-ul.Daca medicul iti recomanda FIV dute,eu am tot amanat si acum imi pare rau pentru timpul pierdut.
anchusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carina84 spune:

Merci,Anchusa, pentru incuraj#259;ri! Sa dea Dumnezeu sa fie bine! Roaga-te la Sf.Ierarh Nectarie inainte de a face FIV si sigur va fi bine. Eu imi pun toata nadejdea in el si Maica Domnului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Draga Carina, eu am avut la ultima analiza a estradiolului facuta in ziua 2 a ciclului valoarea 14 si crede-ma ca nu e nicio problema cu asta, nici cu rezerva ovariana, nici cu menopauza. Sa-ti explic de ce: valoarea aia de minim 20 pentru menopauza care e trecuta pe buletinul de analiza ca valoare de referinta se refera la faza foliculara (care se intinde din ziua 1 a cm pana prin ziua 14, adica pana la ovulatie cand se trece la faza ovulatorie). Ei bine, in zilele 2-4 este faza foliculara timpurie, si e foarte bine atunci estradiolul sa fie cat mai mic, era o problema daca era mare, peste 50 masca un FSH mai mare in realitate decat pe bulteinul de analiza, si in consecinta ceva probleme cu rezerva ovariana.
In concluzie, estradiol mic-mic-mic in faza foliculara timpurie e de bine, iar despre ceilalti hormoni nu mai vorbesc, ca e de bine tare, adica FSH micut si raport ideal FSH/LH de 1/1, super!
Nu-ti recomana nimeni fiv pe baza acestor analize care arata un profil hormonal ideal! Bineinteles, depinde si de celelalte rezultate si de multa alte investigatii care se fac daca incercarile depasesc un an de zile.

Mergi la inceput