Mega Image- promoveaza mancarea nesanatoasa
Dupa McDonald's, care promoveaza macarea nesanatasa pentru copii cu ajutorul jucariilor, a venit randul la Mega Image.
Poate ati luat cunostinta de cardurile cu animalute si albumul, care chiar daca costa 20 lei, hai sa zicem ca e ok., baiatul meu citeste cu placere despre toate animalele, dar, ieri am fost sa mai luam carduri (produse la care se dau cardurile respective). Va spun ca m-am invartit o jumatate de ora pe acolo, sa gasesc ceva cat de cat rezonabil pentru copii. In afara de dulciuri, snaksuri, cipsuri, iaurturi dulci si grase si sucuri, nu am putut sa gasesc absolut nici un produs sanatos la care sa se dea cardurile respective!
Ce naiba mai e si asta? Chiar nu intereseaza pe nimeni ce mananca copii nostrii???!!! Nu spun ca Andrei mananca numai lucruri bune(incercam), dar cate porcarii din acelea sa cumparam ca sa umplem albumul?
De ce, niciunde nu se promoveaza fructele, legumele si mancarea sanatoasa?
Sunt foarte suparata, as vrea sa fac reclamatie, dar conteaza oare?
Raspunsuri
adita spune:
eu am primit de multe ori cartile de la mega image si n-am cumparat nimic nesanatos. e drept ca n-am urmarit sa cumpar ceva special ca sa primesc cartile, doar mi-am facut cumparaturile obisnuite si la sfarsit mi-au dat si cartile, nu stiu pentru care dintre produse. singura data cand am cumparat un singur tip de produs si am primit si carti, deci stiu cu siguranta pentru ce au fost, a fost cand am luat lapte.
eu zic ca merita sa le faci o sugestie, sa dea carti si la cumparatorii de fructe, s-ar putea sa tina seama de parerea ta.
mamica de cinci copilasi
:Nicolae (15 oct. 2009)
, Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tlaura Ce naiba mai e si asta? Chiar nu intereseaza pe nimeni ce mananca copii nostrii???!!! |
Nu.
Mie nu-mi vine sa cred ca abea acum ai observat chestia asta.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
tlaura spune:
Nu Rufus, nu acum am observat, dar se presupune ca trebuie sa mergem spre mai bine, si in nici un caz sa ne facem ca nu observam toate acestea! Pai poate maine le vine ideea vanzatorilor de etnobotanice sa de-a cate o jucarie celor ce trag cate un print (sau cum s-o zice)!
Tot incerc sa evit capcanele astea,( Andrei se simte discriminat in clasa, de exemplu, cand in pauza de masa toti copii au cate un "dulce"), iar societatea in loc sa ne ajute, parca nu stie cum sa ne puna piedici in educarea gastronomica a copiilor!
E de ajuns ca dimineata mananca cerealele alea dulci, peste zi neaparat inca un dulce, mai scapa si pe la Mc de ziua vreunui coleg, deci nu sut exagerat de drastica in aceasta privinta, dar de aici pana la a manca kg. de dulciuri, sucuri si snaksuri, e o diferenta mare!
Adita, spune-mi si mie ce produse ai cumparat? Daca vorbesti de lapte si iaurturile dulci, nu merci! Noi folosim laptesemidegresat, iar iaurturi tot la fel. I-am mai dat lui andrei si din celelalte, dar el are tendinte de ingrasare si trebuie sa fim atenti la ce mananca.
Marina spune:
Lol acum e de vina Mega Image ca nu mananci tu sanatos, pe bune asta e exagerare la greu. Vezi ca dau cartonasele alea inclusiv la salata la punga sau daca cumperi peste o anumita valoare.
Mie una mi se pare ca Mega chiar mai are ceva mancare OK fata de multe alte supermarketuri.
eimotto spune:
Eu am primit pachet extra pentru salata. Se mai dau pentru lapte, oua, mazare si pentru produse nealimentare. Se mai dau pachete de carti si in functie de valoarea bonului (peste 40 lei) si nu doar la produse. Cam dur spus ca promoveaza mancarea nesanatoasa.
geniest spune:
Acele carti de joc cu animale se dau la minim 40 RON cheltuiti la ei, indiferent de ceea ce cumperi.
Poti sa-ti iei o crema de zi Nivea pentru tine si primesti dintr-o lovitura 8 pachete.
Asa este. Tara ne vrea dependenti si bolnavi. Insa sta in puterea noastra sa ne adaptam si sa alegem.
Spor la strans carti cu animalute. Sunt 110 in total.
accept92 spune:
Foarte nedrept titlul, foarte ciudata teorie a conspiratiei.
Eu (o extremista in ale mancatului sanatos) sunt chiar fan produse marca proprie Mega Image, mai ales cele bio, la preturi accesibile si calitate excelenta.
De exemplu untul lor bio cu 82% este cel mai bun unt gustat de mine, spaghetele bio au cel mai bun pret la categoria asta (3 lei si ceva), passata de rosii bio, si multe alte produse marca proprie de foarte buna calitate...sardinele in ulei picant, maslinele in saramura, orezul, smantana marca gusturi romanesti 30% grasime (din care pe testate se poate face frisca!!!), iaurtul muller simplu - cel mai bun pret de pe piata 0,89, pastilele pt masina de spalat vase...
Daca vrei sa mananci sanatos gasesti produse excelente la Mega Image. Daca vrei sa colectionezi carticele...asta nu mai stiu, insa si eu am primit cartonase sa stii.
Rufus spune:
| citat din mesajul lui tlaura Tot incerc sa evit capcanele astea,( Andrei se simte discriminat in clasa, de exemplu, cand in pauza de masa toti copii au cate un "dulce"), iar societatea in loc sa ne ajute, parca nu stie cum sa ne puna piedici in educarea gastronomica a copiilor! |
Asta este marea provocare a unui parinte.
Societatea nu te ajuta si nu o sa te ajute ever, pentru ca se bazeaza pe consum. Nu este nici o conspiratie, este o realitate.
De la mancare, confort, lux pana la medicamente, oamenii sunt incurajati sa consume din ce in ce mai mult, fara nici o noima a protectiei. Legile care te protejeaza sunt facute astfel incat totul sa fie legal. Este optiunea si responsabilitatea ta, nu a altora.
Ca sa te mai inseninez, o sa-ti spun ca fiului tau ii vor folosi deprinderile pe care le capata de la tine, chiar daca la varsta asta nu intelege exact ce faci pentru el. La fel patim cu totii cei care procedem asa. Inseamna sa renunt, doar pentru ca mi se pare ca n-am sanse? Nuuuu....
Deci nu MegaImage e buba.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
tlaura spune:
"lol marina moderator", nu am spus ca e de vina cineva ca mananc eu nesanatos! Am spus ca nu am gasit nici un produs rezonabil pe care sa-l pot cumpara de la Mega Image Colentina, ieri seara, 26.02.2011!!!
Poate am avut eu ghinion, nu am vazut eticheta la nici o salata, nici un ou si nici un lapte!
oricum, nu stui de ce ai sarit asa in sus! ai actiuni la mega image? lol!!! Am si eu dreptul la o opinie, fara sa-mi sara cineva in cap?
Cat despre produse, sunt la fel ca in orice alt supermarket; ce ti s-a parut tie mai ok?
Nu am stiut ca se dau si peste o anumita suma si nici nu mi-au spus, in conditiile in care cumparasem de peste 35 de lei!
Accept, cine a vorbit de teoria conspiratiei?
accept92 spune:
| citat din mesajul lui tlaura Am spus ca nu am gasit nici un produs rezonabil pe care sa-l pot cumpara de la Mega Image Colentina, ieri seara, 26.02.2011!!! |
:)))Pai de aici si pana la titlul subiectului....
De exemplu...Sambata, 26.02.2011, la Carrefour Vitantis, dimineata, nu am gasit apa plata Devin! E clar, Carrefour promoveaza pietrele la rinichi! Rog moderatorii sa faca split la un nou subiect care sa avertizeze forumistii asupra acestui aspect...
Inchid ironia.
Exemple de produse care nu sunt ca in orice hypermarket ti-am dat eu. Chiar sunt produse deosebite la Mega Image, daca ai notiuni despre ce inseamna mancarea sanatoasa nu se poate sa nu le recunosti.