Interventie militara in Libia

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lai

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Exact cum zice si Lai, de acord.
UN si toate tarile au insa constiinta incarcata ca n-au intervenit in Rwanda. Sau ma rog, ar trebui s-o aiba.

Lume multa, oameni putini

Dupa principiul asta ar trebui sa aiba incarcata constiinta si cand NATO a bombardat Belgradul.

De ce? Nu vad nici o legatura. Dimpotriva, o legatura ar fi fost daca n-ar fi intervenit.

Lai

Pai e simplu, cand au bombardat Belgradul au omorat si populatie civila, dar oricum nu mai revin la subiect ca se vede clar da din USA se vede asa la departare, ca doar nu bombardeaza Oregonul sau Arkansasul.

Idee este ca nu poti interveni militar ori de cate ori iti tuna tie ca ai multa munitie de aruncat si de dat de munca la fabricile de echipament militar, ca deh e criza.

Si ceilalti presedinti americani, aveau burka pe ochi de n-au vazut ca Ghadaffi e un dictator, decat brusc asa dupa 41 de ani de dictatura :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui lai

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Exact cum zice si Lai, de acord.
UN si toate tarile au insa constiinta incarcata ca n-au intervenit in Rwanda. Sau ma rog, ar trebui s-o aiba.

Lume multa, oameni putini

Dupa principiul asta ar trebui sa aiba incarcata constiinta si cand NATO a bombardat Belgradul.

De ce? Nu vad nici o legatura. Dimpotriva, o legatura ar fi fost daca n-ar fi intervenit.

Lai

Pai e simplu, cand au bombardat Belgradul au omorat si populatie civila, dar oricum nu mai revin la subiect ca se vede clar da din USA se vede asa la departare, ca doar nu bombardeaza Oregonul sau Arkansasul.

Idee este ca nu poti interveni militar ori de cate ori iti tuna tie ca ai multa munitie de aruncat si de dat de munca la fabricile de echipament militar, ca deh e criza.

Si ceilalti presedinti americani, aveau burka pe ochi de n-au vazut ca Ghadaffi e un dictator, decat brusc asa dupa 41 de ani de dictatura :).

Nu stiu de unde ai vazut tu bombardamentul de la Belgrad, eu l-am vazut prin ochii a jumatate din familie care se uitau la cladirile bombardate de pe geamul din bucatarie. Si erau super fericiti ca in sfarsit ii ajuta si pe ei cineva sa scape de nebunul de Milosevic. Ca pe libieni nu i-a ajutat nimeni sa scape de al lor nebun zeci de ani la rand, n-a zis nimeni ca ce bine a fost. Dar daca n-ai ajutat intr-o parte, de ce e rau ca ai ajutat in alta?

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DoarUnTatic spune:

Eu am mai sustinut ideea conform careia petrolul in acest moment poate fi o falsa scuza, deoarece exista unele prognoze oficiale conform carora petrolul va fi epuizat in aproximativ 30 de ani (cel putin pentru uz civil)... daca petrolul va disparea, atunci ce rost ar mai avea ca SUA sau alte state sa investeasca sume uriase de bani in revolutii si ulterior interventii militare in statele producatoare si exportatoare de petrol?... poate ca masinile pot fi construite astfel incat sa functioneze cu aer, dar cum ramane cu toate celelalte mii de produse care au la baza petrolul (ex: ruj si ciorapi de dama, mase plastice, unele componente alimentare)
Eu cred ca SUA are o problema cu interesele UE in acest moment, deoarece dolarul a scazut in raport cu euro si multe state arabe exporta in UE (inclusiv petrol) la preturi mai bune... daca Libia exporta 80% din petrol in UE, atunci SUA au tot interesul sa opreasca aceasta "erezie" :)
Eu cred ca SUA intentioneaza sa izoleze energetic & economic UE prin aceste manevre.
La cum decurg lucrurile, cred ca vor si reusi pana la urma... UE izolata inseamna supunere fata de SUA... Rusia, Iran si China sunt alte povesti, iar arabii, dupa revolutiile astea s-ar putea sa refaca un fel de califat si sa devina un fel de Uniune Musulmana... ceea ce ar simplifica mult lucrurile la nivel global...
Ramane de vazut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

DoarUnTatic, e interesanta teoria ta, dar nu cred ca raportul euro-dolar e un motiv suficient ca SUA sa submineze economiile europene. UE este la momentul actual partenerul nr. 1 de comert al SUA. Lucrurile se mai schimba, SUA are relatii comerciale importante in cadrul NAFTA, de asemenea cu China - doar ca Mexicul si China nu au - nu inca, cel putin, si nu pentru cel putin inca o perioada - suficienta putere de cumparare sa importe atat de multe produse din SUA precum UE; Canada e ok, dar nu e suficient. Daca ii bat la fund pe UE, cui isi mai vand produsele?

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Globalizare = saracie generalizata
Tarile arabe si africane vor avea "democratie" cand... "va face plopul pere si rachita micsunele"...
Ma gandesc ca SUA are prea multi someri - si ca n-ar fii rau sa mai scada numarul lor prin angajari masive in... armata... de exemplu... In felul acesta ofera o pita cata-cat decenta unor oameni... nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Acum vreo 2 zile, TV5Monde dadea un interviu in direct din Benghazi cu o d-na avocat care este unul dintre liderii protestatarilor. D-na spunea "rugam ca UE si US sa aiba rabdare cu noi... acum pregatim ofensiva sa luam Tripoli..." In clipa aceea am stiut ca acea d-na nu s-a trezit dimineata si si-a spus "de azi am sa devin lider al opozitiei"... era PREGATITA pentru asta... si se vedea clar ca "isi simte spatele asigurat" (in mod cert stia muuuuult mai mult decat spunea - evident!)

Eu am in adancul sufletului convingerea ca anumitor state arabe le-au "copt-o" altii... cu buna stiinta... si in mod cert ca sa obtina ceva nu asa de-amorul artei... "Dezbina si stapaneste!"

Din stricta curiozitate: cine se va infrupta din averile "tiranilor" cazuti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

Cum cine!? Poporul! Ca la noi, asa.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui DoarUnTatic

Eu cred ca SUA are o problema cu interesele UE in acest moment, deoarece dolarul a scazut in raport cu euro si multe state arabe exporta in UE (inclusiv petrol) la preturi mai bune...

La cum decurg lucrurile, cred ca vor si reusi pana la urma... UE izolata inseamna supunere fata de SUA... Rusia, Iran si China sunt alte povesti,
Ramane de vazut...

Probabil ca in drumul acesta spre www.sferapoliticii.ro/sfera/116-117/art8-antonescu.html" target="_blank">o civilizatie unionalaSUA trebuie sa-si www.sferapoliticii.ro/sfera/131-132/art18-visan.html" target="_blank">redefineasca puterea si pozitia in aceasta lume multipolara.

Citat:

Eu am mai sustinut ideea conform careia petrolul in acest moment poate fi o falsa scuza, deoarece exista unele prognoze oficiale conform carora petrolul va fi epuizat in aproximativ 30 de ani (cel putin pentru uz civil)... daca petrolul va disparea, atunci ce rost ar mai avea ca SUA sau alte state sa investeasca sume uriase de bani in revolutii si ulterior interventii militare in statele producatoare si exportatoare de petrol?...

Cam asa s-ar pune problema daca am gandi dupa teoria „varfului petrolului” a lui Hubbert. Dar pe langa aceasta teorie exista si teoria abiotica de formare a petrolului. Rusii au studiat-o foarte mult si au obtinut rezultate. Ce stiu ei si nu stim noi? O fi fenomenul de reumplere a acelor „pungi” de petrol? Chiar si in tara noastra, oare cum stam cu rezervele de petrol?
Este reala criza petrolului?

Teoria abiotica ar confirma-o si NASA: http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/media/cassini-20080213.html

Si... de ce marile companii petroliere castigatoare in Runda a X-a investesc 1 miliard de dolari in Romania?
http://www.epochtimes-romania.com/articles/2011/01/article_98187.html
Ce stiu ei si nu stim noi?...

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Lorelai

Cum cine!? Poporul! Ca la noi, asa.

Si ca sa revenim la discutia noastra, Cum cine!? www.logec.ro/2011/02/13/liberalizare-cu-parfum-de-confiscare-inflationista/" target="_blank">Poporul! Ca la noi, asa. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DoarUnTatic spune:

Regula nr. 1 a teoriei conspiratiei este ca "nimic nu este ceea ce pare a fi, ci mai degraba este chiar opusul aparentei"...
1 miliard USD investitie in Romania a companiilor petroliere nu inseamna mare lucru, daca ar fi sa ne uitam ca "Potrivit evaluarilor facute la Londra, colonelul Gaddafi detine aproximativ 20 de miliarde de lire sterline (23,4 miliarde de euro) în numerar, în cea mai mare parte la Londra, potrivit cotidianului The Telegraph. Liderul libian ar detine, de asemenea, o casa în capitala britanica, estimata la valoarea de aproximativ 10 milioane de lire sterline (11,7 milioane de euro)."... si Ghaddafi este doar un om, nu o companie petroliera multinationala...

Revolutii vor fi mai multe in statele arabe.. acolo unde nu vor fi violente, liderii vor face concesii peste concesii pentru populatie si se va ajunge la acelasi rezultat... important este care va fi acel rezultat...

Stim cu totii ca Islamul prin esenta si societatile secrete/discrete islamice (cel putin conform teoriei conspiratiei) intentioneaza sa formeze la final un stat unic islamic mondial, cu o lege unica: sharia islamica... mai stim ca islamul are la baza Vechiul Testament, la fel ca si Crestinismul si Iudaismul... ele si sunt denumite generic Religiile Cartii... intr-un fel, toate trei sunt acelasi lucru... nu mai intru in detalii, dar Islamul a fost infiintat de un membru al tribului Quraish, care este de descendenta iudaica... nu este vorba despre o ciocnire intre civilizatii, ci mai degraba despre o imixtiune intre civilizatii, sub masca unei revolutii... cum a fost si in Romania, in 1989... dupa 20 de ani de la revolutii traim intr-o ciorba comunisto-capitalista, unde religia este aproape uitata si oamenii cred mai degraba in politica si televizor... presupun ca asta se vrea si in statele arabe...

Aspectul economic este unul extrem de important... populatia lumii creste vertiginos si ONU se bucura intr-un fel de pierderile de vieti omenesti din timpul acestor revolutii, chiar daca se arata oripilati de ele... Ghaddafi, Mubarak, Ben Ali si altii ca ei au avut niste misiuni foarte bine determinate, pe care le-au indeplinit cu brio... acum este timpul sa iasa din scena... unii dintre ei sunt pregatiti sa se sacrifice, altii nu... ceausescu in 89 era pregatit de sacrificiu... acesti asa-zisi dictatori revolutionari cred in cu totul alte valori decat oamenii de rand...

Populatia tarilor arabe este moarta de foame in prezent... foamea primeaza inaintea religiei ... piramida lui Maslow este sfanta din punctul acesta de vedere... cu petrol sau fara petrol, orice om care are familie si anumite vise in viata, va face orice pentru a asigura familiei sale hrana si securitate... daca cineva ii va spune ca daca va face revolutie ii va fi bine lui si familiei sale, el va face revolutie... problema este ca revolutiile astea nu pot fi facute chiar foarte des, pentru ca oamenii nu mai cred in ele...

Teoria abiotica este foarte interesanta (este prima data cand aud despre ea)... eu unul cred ca oriunde ai sapa pe fata pamantului, daca vei sapa destul de adanc, vei ajunge la petrol... dar asta este o alta teorie... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
eu unul cred ca oriunde ai sapa pe fata pamantului, daca vei sapa destul de adanc, vei ajunge la petrol... dar asta este o alta teorie... :)

astea-s povesti texane ...

Mergi la inceput