Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (95)
Raspunsuri - Pagina 9
michelle1981 spune:
maya multa sanante mamei tale!
pro_mihaela bun venit in delfinariu! Acum avem un nou mezin!
L-am vazut si pe frumosul Eric la 8 luni, ce dulce e asa bofosel. Ce balonase erau alea? De sapun?
senty mary tare dulce puiul tau
rodyka ce spaima ai tras cu eticheta
paula spor la shopping
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
pufescu spune:
cu tv-ul: da dependenta si pierzi cateva ore pe zi uitandu-te la rahatur, stirile sunt naspa si orientate spere horor si monden nu pe ce ma intereseaza pe mine(mai bine citesc selectiv ce ma intereseaza pe net,stiri financiare,politica internationala,etc) si nu suport reclamele. Plus ca pt bubu ar fi nociv,sunt marcata de amintirea unui copil care recita reclame in supermarket :)
Asa pierd timpul pe net dar macar citesc 80% chestii care ma intereseaza,la filme ne uitam ca la cinema fara reclame,imaginea de la proiector e doar lumina reflectata fara radiatiile electromagnetice de la tv deci e mai bine pt ochi(plus ca e mult mai fain ca la tv,e chiar ca la cinema :) ).
pt bubu ne va permite sa selectam foarte strict chestiile la care se uita precum si ora(la proiector nu se vede ziua pt ca eu perdele negre nu-mi pun in casa), si asta inseamna ca va fi unul din noi cu el cand se uita ca sa-i explice.Noi avem bucatarie deschisa,la proiector se vede cu lumina aprinsa in bucatarie deci noi putem face treaba/manca si sa il supraveghem in acelasi timp.Bona nu o sa il uite intr-un colt plangand ca sa se uite la telenovela. Si o chestie pe care nu am prevazut-o cand am luat decizia: ai nostri nu rezista fara televizor asa ca nu isi propun sa stea la noi mai mult de 3 zile cand vin in vizita =)).
Noi suntem foarte incantati de decizia luata(nu mai zic ce fain e la petreceri/revelion cand vine un prieten cu guitar hero si ne dam in spectacol :)))) )
CarmenAlbu spune:
Neata si de la noi!
Racusor intoleranta la gluten e altceva, nu at prea trebui sa aiba legatura cu intoleranta la gluten, aici se insista sa se bage glutenul la 6 luni tocmai pt ca mai tarziu se tolereaza mai greu, este o boala a sist imunitar care declanseaza aceasta intoleranta, si mai ales la copiii atopici se baga gluten la greu dupa 6 luni.
Sfatul meu este sa urmaresti acele 3-5 zile dinaintea rosetei de pe obraz
si din pacate roseata pe obrajor este de cele mai multe ori semn de DA, si la noi asa a fost debutul, dupa capusorul cu cojite .
CarmenAlbu spune:
racusor, uite aici
Simptomele caracteristice bolii celiace apar secundar leziunilor intestinale cauzate de ingestia glutenului. Simptomele difera de la un caz la altul, de la simptome usoare care trec deseori neobservate, la simptome si complicatii severe care au un impact negativ asupra vietii de zi cu zi.
La unele persoane, simptomele apar inca din copilarie, la altele apar la maturitate si au caracter intermitent (apar si dispar la un anumit interval de timp). Cu toate ca simptomele bolii celiace sunt aceleasi indiferent de varsta, ele sunt mai frecvente si mai intense la copii (debut precoce al bolii).
Aceste simptome constau in:
balonare abdominala, meteorism, disconfort abdominal #8722; cauza a unei digestii defectuoase a alimentelor la nivelul intestinului subtire si al colonului (intestinul gros);
dureri epigastrice (de stomac), de intensitate redusa;
scaun anormal, de obicei diareic, apos, deschis la culoare, spumos si urat mirositor; scaunul contine o cantitate mare de lipide (grasimi) si are un aspect lucios, stralucitor, fiind de asemenea foarte aderent;
scadere in greutate, in ciuda unui apetit normal #8722; cu un grad de risc mai ales in randul copiilor, care din cauza tulburarilor de digestie si absorbtie, nu asimileaza nutrientii, de aceea nu se dezvolta corespunzator varstei (subnutriti);
fatigabilitate (stare de oboseala) si slabiciune ca rezultat al slabei absorbtii de nutrienti la nivelul intestinului, precum si al deficitului de absorbtie a fierului si folatilor, care cauzeaza anemie (in special in randul adultilor);
varsaturi care apar la un anumit interval de la ingestia glutenului, mai frecvent intalnite in randul copiilor cu boala celiaca;
crampe musculare, dureri osoase ca urmare a deficitului de absorbtie a calciului, afte ulceroase, eruptii dureroase pe piele, numite dermatite, cu aspect de herpes.
rodyka spune:
buna dimineata, delfinariu
Isa a dormit bine, cu doar o trezire (la 3, dar am zis ca nu-i dau nici titi nici lp, sa vad daca tine figura si adoarme iar - dar n-a tinut, ca tot a adormit si s-a trezit maraind timp de o ora jumate, asa ca m-am conformat, deci inca doarme). eu in schimb o dau din rau in mai rau, m-am trezit toata noaptea din cauza tusei. se pare ca siropul ce il iau e apa de ploaie! imi spunea cineva aici de ridiche neagra... pai aici nu gasesc nici ridichi albe nici rosii decat cam o luna/an, cand e sezon (nici nu imi mai amintesc cand e...). nu ma doare nimic, dar tusea nu ma slabeste nici 5 minute, nici peste zi nici noaptea. azi-noapte s-a trezit si sotul de tusea mea si s-a mutat in salon, imi venea sa rad ca asta era ca si cand nu dormeam eu de sforaitul lui
pufescu, imi place ordinea care-o ai in viata, si discipliona care-o impui si soacrei... Bubu va avea de unde invata!
paula, spor la cumparaturi. si multumim de cafea!
ooana, denisa, cum v-ati distrat?!
cristina, ceva planuri de we?! nimic?!
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
crispro spune:
Neata! Of, ce noapte am mai avut.. la 3 s-a trezit si nu a mai vrut sa doarma pana la 4 juma... si pe cand am reusit si eu sa adorm, la 5 juma s-a trezit iar si a stat pana la 7 dimi treaz!!! Is asa de obosita. Nu reusesc nici sa il aspir, ca nu ma mai lasa, urla numai cand va vede cu furtunul. Plus ca am eu spaima asta ca ii trag mucii din fundul creierului... asa mi se pare. Iar aseara vad ca un ochisor ii e rosu (spre interior). Stiti careva ce ar putea fi??? Am vazut aseara, am crezut ca i-o fi intrat sampon de la baie, dar si de dimi e tot la fel de rosu. nu tare, dar ma dereanjeaza. Ori o fi de la raceala, ori are legatura cu trasul mucilor din creier??? OF!!!
Maya, . Multa sanatate mamei tale! Te mai asteptam cu drag pe la noi!
L-am vazut pe puiul de urs al lui Senty, un scump!!! ce se mai distreaza cu masca de la aerosoli.
Roxana, Paula, cum a fost noaptea fara tati??? Roxana a mai avut o noapte solo, dar vad ca nici nu a apucat sa intre sa ne spuna...
Bambo, la voi??? a iesit dintisorul nr 2??? suzeta ai mai incercat? a vrut-o?
Legat de decalotare, nici nu stiu ce si cum.. 2 dr mi-au zis ca nu se mai face, ca asa zic acum ultimele recomandari (se face doar igienic)- inclusiv tipa asta de la Cluj mi-a zis la fel. A zis ca pt faptul ca nu stiu mamele cat de mult sa decaloteze, exista riscul de a favoriza aparitia fimozei. eu ii fac mereu la baita, si uneori si peste zi la schimbatul scutecului, dar foarte putin (ca nici nu cred ca se pune).SI nici nu stiu cum ar trebui sa arate...
Rodi , Doamne fereste!!! Bine ca nu s-a intamplat nimic cu eticheta... pfiuuuu, mare grija tre sa avem...
Pufescu, esti mortala!
Paula, distractie faina!
Nici un plan de weekend, Rodi, ca inca e zapada mare si ma deprima, copilul mucos, eu obosita.. hmmm,. daca apuc un spalat pe cap, ma declar multumita... Mierea nu e buna la tuse??? sau cauta alte medicamente, daca vezi ca siropul nu isi face treaba.
Merg la pitic, ca s-a plicitisit..
Sa-l ajutam pe Alex
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro Neata! Of, ce noapte am mai avut.. la 3 s-a trezit si nu a mai vrut sa doarma pana la 4 juma... si pe cand am reusit si eu sa adorm, la 5 juma s-a trezit iar si a stat pana la 7 dimi treaz!!! Is asa de obosita. Nu reusesc nici sa il aspir, ca nu ma mai lasa, urla numai cand va vede cu furtunul. Plus ca am eu spaima asta ca ii trag mucii din fundul creierului... asa mi se pare. Iar aseara vad ca un ochisor ii e rosu (spre interior). Stiti careva ce ar putea fi??? Am vazut aseara, am crezut ca i-o fi intrat sampon de la baie, dar si de dimi e tot la fel de rosu. nu tare, dar ma dereanjeaza. Ori o fi de la raceala, ori are legatura cu trasul mucilor din creier??? OF!!! |
of, nu stiu ce sa-ti spun de ochisori rosii, eu tind sa cred ca e de la raceala, ii avea si Isa acum cateva zile. in plus, ea si daca plange putin se roseste toata (ca plange asa in ea, abia apoi isi da drumul in hohote si cu glas...). cu scosul mucilor, asa e si Isa, cum o pun culcata pe pat, cum stie ce urmeaza si incepe urlatul. apoi ii cant, ne jucam cucu-bau sa-i acopar ochii sa nu vada serul, apoi numaram sau facem putina gimnastica, apoi ii dau o jucarie sau un snur sau furtunul de la cealalta pompa sa-i distraga atentia... dar cum vede ca bag eu furtunasul in gura, e gata circul! si imediat e pe burta!! iar cand vede ca vin si tati si Maria in ajutor, e si mai rau! mai nou, Maria refuza sa ne mai ajute, a zis ca nu vrea sa creada surioara ei ca ea vrea sa-i faca rau, s-o chinuie. degeaba ii explic ca e ptr binele ei, reactia micutei e prea tare
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Alice_Elena spune:
neatza
si noi am avut spectacol aseara. dar in sensul frumos :)la 8 jumae a adormit, la 11 jumate a inceput sa vbeasca la pereti. apoi s'a dus tati la ea si au stat la povesti pana pe la 12 si ceva 1, cand a adormit. la masa in brate ca deh...
urmatoarea trezire la 6 30 si de tot la 9 30
pufescu, mersi de sfatul cu apa
rodica, n'am fost niciodata in spania dar cand o sa ajung cred ca mi'ar placea zona in care stai
noi anu asta vrem sa ne facem concediul in tara. sotul meu a zis ca inainte sa se gandeasca sa plecam p'afara, vrea sa ne vedem tara.
mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)
Alice_Elena spune:
rodica, asa zice si marius cand ii mai scot mucii Marei. ca el nu sta, sa zica fisa ca o chinuie. el sa fie personajul bun, pe el sa il iubeasca :))) nici la vaccin nu sta
mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)
michelle1981 spune:
Sanatate multa bolnaviorilor
Fetelor, ati dat careva gutuie la puiuti?
Se poate da?
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)