Nazdravani de prin 2003 *6

Nazdravani de prin 2003 *6 | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

*5, *4, *3, *2,*1

Cine mai scrie: (lista cu subscriere publica )

LauraB- Diana (11.03.2003) & Sophia (6.11.2009), Vancouver, Canada
iuliana - Emma Ana (16.07.2003) & Diana Maria (7.06.2005), SUA
cristinamh - Andrei (2.08.2003) & Iris (17.11.2005), Bucuresti, RO
l_carmen2003 - Alexandru Mihael (15.08.2003), Iasi, Romania
Sasha.p - Horia Alexandru (18.08.2003) & Laura Iris (08.07.2009), Bucuresti, RO
ankalaura - Eliza (26.08.2003) & Erika (1.07.2008), Canada
irinuca - Radu Petru (28.08.2003) & Raluca Ioana (26.06.2006), Bucuresti, Romania
mihaela_s - Silvia (10.09.2003) & Diana (22.11.1996), Suedia
danat - Radu Stefan (17.09.2003), Viena, Austria
liliac - Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009), Galati, Romania
liliana csaki - David (17.10.2003) & Laura (24.06.1999)
ciuf - Luca (11.11.2003) & Eva Maria (21.04.2006), SUA
vikinga - Aldo Daniel (15.11.2003), Nadja Maria (30.03.2007), Letizia Linda (8.01.2010), Germania
michelle-usa - William (16-12-2003),SUA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

l-am schimbat pana la urma... subiectul vreau sa zic!

anka, eu zic ca e ok, pentru un job determinat. ai doua sanse, ori il prelungeste, ori ai o recomandare foarte buna. nu?

carmen, v.ati revenit?

noi intre timp am mai fst la un concurs... unde perechea minunata era cu capul in nori. li se urcase la cap, nu au fost atenti, au lasat+o moale si-au iesit de pe muzica... si din concurs...
nu mi-a venit sa cred in schimb cat a putut sa planga andrei. e drept ca toti plangeau, cum se afisa, cine nu intra in finala plangea cu lacrimi de crocodil... dar una nu credeam sa se consume asa, si a doua, credeam ca dupa un an de "nazdravani" s-a obisnuit sa nu iasa mereu primul. ei, m-am inselat. juma' de ora a plans mai ceva ca fetele... si pentru partenera lui, daca tot nu plangea ea!

cica se mobilizeaza... sa vedem.

am reusit sa ajungem si la dentist, s de data asta sa-i si lucreze. draguta doamna cea noua, si copilul exemplar... a avut carie micuta, din pacate s-a lipit si de dintele vecin. partea buna, ambii sunt de lapte. partea si mai buna, era singura carie! si cea care pe mine m-a incantat... dintii permanenti iei frumos, au loc, si se aliniaza.
zicea ca n-a vazut demult copit de 7 ani cu atat de putine carii, iar istetul asta al meu comenteaza "mama nu ne da dulciuri, si ne pune mereu sa ne spalam pe dinti!"
dar faza cea mai tare a fost cu anestezia. ii explic de+acasa cum e cu injectia, ca, daca e caria mai adanca, o sa-l doara, si mai bine il amorteste. de cateva ori a ridicat manuta ca-l doare, si ii propune dr sa-i faca anestezie. "e chestia aia in gingie??" "lasati, mai bine mai rezist nitel!!!" si... a rezistat. imi povestea apoi ca totusi nu durea asa rau, si ii era mai frica de injectie decat sa suporte un pic.
asa mandra am fost de el... mai ales tinand cont ca ta-su lesina numai cand se gandeste! trebuie sa mai lucram la partea cu miorlaiala si plansul, si poate resim sa fim barbati.

in incheiere, ieri m-a trimis la sedinta cu parintii... ca a auzit+o el pe doamna vorbind! dar nu aveam bilet, nimic. motivul, doamna le-a spus sa tina minte, ca sunt mari! nu va spun cat a ras doamna... cand am sunat ieri de la scoala. nici nu si+a inchipuit saraca cum ca buretii astia mici trag cu urechea la ce vorbeste ea cu colegele, si mai si transmit convingatori acasa...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pai cris, e leu veritabil, nu se va vedea niciodata altfel decat conducand lumea, in fruntea tuturor adica .

carmen, sper ca Alex e mai bine.

anka, spor! Eu zic ca e minunat.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cris - nu prea am doua variante, ci doar una, a doua: o recomandare buna la final.
Nu se poate prelungi, pentru ca este o ancheta punctuala, biroul s-a deschis pentru ancheta, si se inchide cand ancheta se finalizeaza. Adica pe 1 aprilie.

Nu imi pare rau, si asa nu am solutie pentru la vara, deci o sa stau acasa - Erika o sa mearga la gradinita, dar Eliza o sa stea mai mult acasa, in vacanta. Ma gandesc sa o inscriem vreo 2-3 saptamani la day camp, dar nu mai mult.
A fost anul trecut, 7 saptamani, i-a placut, dar foarte obositor si pentru noi si pentru ea. A venit uda pana la piele, arsa de soare, .. ce mai... Mdeh, eu nu-s de parere ca asta caleste. Si a mancat numai sandvisuri, toate cele 7 saptamani. Si legume crude. Nici asta nu cred ca e prea grozav.
Venea seara rupta de oboseala. Anul trecut am inscris-o ca sa se acomodeze, sa cunoasca copii, sa inceapa sa vorbeasca limba.
Anul asta insa cred ca o sa ne facem noi doua un program boieresc de plimbare, bicicleta, piscina, biblioteca... Dupa plac. 2 luni.
La camp, programul standard e 9-16. Ori, orice job e mai extins de atata. Timpul suplimentar se plateste, dar nu asta ar fi problema, ci ca am ajunge sa avem acelasi program ca in timpul scolii - sa le trezesc la 6 jumate ca sa ajung sa le duc pe amandoua la gradinita si la camp, si eu la un eventual serviciu... Care e sensul?
Si am veni seara la 6 acasa, poate si 6 jumate. N-am chef de asa ceva. O sa fie probabil ultima vacanta de vara fara responsabilitati prea mari, ma gandesc sa profit de ea. La anul nu o sa imi mai permit luxul asta.
Pe Erika oricum o duc la gradinita non stop ca altfel pierdem locul, si oricum platim si daca lipseste, asa ca macar grija ei sa nu o am, ca acolo mananca bine si doarme, ceea ce acasa nu mai serveste, ca doar nu e fraiera sa piarda distractia dormind....
In plus, cu Eliza o sa am si lectii de facut.
Azi m-am suparat pe ea, le-a dat 50 de calcule de facut, si ea s-a apucat de visat, si nu a lucrat, a facut 24 de calcule in juma de ora (saptamana trecuta a facut 50 in 15 minute) - ei abia au inceput calcul. Si na, asta conteaza pentru nota, dar ea nu e constienta, nu prea intelege cum e cu notele, le asteapta ca pe o bomboana asa, nu isi da seama ca ei sunt permanent evaluati pentru notele alea... Cica a uitat sa calculeze, cine stie la ce se gandea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cea mai mare realizare a plecarii mele de acasa este ca Silvia scrie in romana! Seara de seara stam pe skype-cu Ovi la casti si cu Silvia la comp. Cu ea ne scriem, in romana. Mai pune uneori cate un cuvant(dar rar) in suedeza, cand chiar nu ii stie corespondentul. Iar in afara de faptul ca nu stie cand sa scrie cu doi i si nu scrie cu cratima, scrie foarte bine. E meritul ei si al profei de romana, caci acasa nu am exersat. ce mai, sunt mandra! Mi-a spus ca pe computer e mai usor ca nu are treaba cu literele speciale(gen sh, tz, astea cu virgulite si caciuli :)).

Un we fain mai departe!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

O primavara frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

la multi ani, de martisor!
primiti si de la noi un martisor virtual

Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu

Mergi la inceput

Anka, asa sunt ei la varsta asta. Alex stie de anul trecut ca e in permananta evaluat dar asta nu il impiedica sa fie cu capul in nori permanent.
Acum 2 saptamani a venit fiert acasa si s-a pus pe dat telefoane: luase un Suficient la mate - cum sa spun, mate e materia lui preferata si a nu sti la mate i se pare o jignire, pana atunci nu luase decat FB la mate e singura materie la care vrea sa lucreze si cere- pentru ca din 10 ex l-a gresit taman pe acela pe care il corecta dna... cum l-a gresit? L-a facut pe jumatate! plus ca dna i-a notat si caietul care arata ceva de groaza. Incadreaza f frumos in pagina, dar scrie niste cifre si litere care nu au legatura cu nimic... sunt labartate etc. Acestea sunt note care sa ii corecteze, nu se trec in catalog, doar ii stresseaza un pic sa respecte regulile invatate!
ok, toate clare, la telefon plangea ca a fost nedreptatit, vin acasa ma uit, vax! Dna avea dreptate. Il pun sa lucreze inca o data ce gresise in clasa si ne intelegem ca notele sunt pentru a vedea ce stie si ce nu, si sa insistam pe ce nu, ca sa eliminam golurile... Ok, luni vine iar cu B la mate si cu -B la scriere, tot pe lucrat in clasa pe caiet. La mate aceeasi problema, e aiurit si visator, are de rezolvat 24-4 si el rezolva 24+4... Dna s-a suparat ca din 10 exercitii l-a gresit pe asta sistematic - adica l-a pus sa il scrie la tabla: a facut la fel, in caiet, iar, trebuia rescris si l-a facut la fel... Un B mare cat foaia si admonestat!
La scriere numele le scrie uneori cu litera mare in restul timpului consecvent cu litere mici. -De ce Alex? -Aaaa am fost neatent. -De ce copile? Si da din umeri.
Problema de test dat ieri: o carte costa 6 lei si pot cum cumpara cu banii acestia 2 caiete. Cate caiete pot cumpara cu costul a 3 carti... Si copilul da corect rezolvarea,6, singurul copil care a rezolvat problema cu punerea corecta in ecuatie... la ex 2: 10 adunari si scaderi si clasicul 24-4,care, la Alex a facut, bineinteles, 22!!! I-a dat, normal -FB cu atentionare iar copilul nu a adus testul acasa! A spus ca a luat -FB dar ca nu l-a adus. L-a lasat in banca! Azi dimineata i l-am cerut.
Ce Doamne Iarta-ma are acest 24 de orice operatie facuta cu el e un fiasco nu inteleg!
Azi ii dau o pagina de exercitii cu '24'!
Asadar Anka, ca e de la primavara sau de la varsta sau sunt ei obositi, eu cred ca e o faza. Aseara l-am pus sa scrie propozitii cu 'Vasile' un fel de '24' la scriere... nu mai povestesc... era si obosit dupa 2 ore de tenis, e adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

he,he,he fetelor.Remember me?
Azi pentru ca e "baba" mea si am putin timp scriu cateva cuvinte.

Noi suntem bine.Radu scoala, Raluca gradi,eu tot acasa cu ei.

Clasa a doua incepe deja sa fie grea.Adica probleme destul de greute la mate,compuneri si portofolii la romana,diverse prezentari la cunoasterea mediului (saptamana asta ne-am jucat de-a prezentatorul meteo si trebuiau sa faca prezentare ca la tv a vremii pe we - cu harta,cu semne meteo etc).

Radu se descurca bine,citeste extrem de bine si cursiv,cu intonatie si schimbari de voce,greseste in proportie de 90% din neatentie(si are note de B pe care imi vine sa i le bag pe gat ca-s luate aiurea!),uita in continuare multe lucruri la scoala,scrie destul de urat dar viteza s-a imbunatatit,s-a obisnuit sa puna mereu data si titlul la orice scrie,nu-i place deloc desenul si abilitatile si ma roaga in continuare sa nu-l duc vinerea la scoala.
Facem inot 1 data pe saptamana si se vad mari progrese.Inoata fara nimic si cu capul sub apa un bazin intreg(sorsa in schimb nu suporta sa faca ce-i spune antrenorul si nu stie cum sa fure mai mult si sa stea pe margine).
In rest,capra mica ne ocupa tot timpul.E neascultatoate,cu o personalitate foarte puternica,obraznica dar totodata si foarte haioasa.Ne face sa radem zilnic dar ne mananca nervii.Pe Radu nu-l lasa o clipa sa faca nimic si ne chinuim grozav sa o facem sa taca sa poata face Radu lectii.
Radu are camera lui,cu birou si biblioteca dar nici vorba sa stea acolo.Toate activitatile trebuiesc desfasurate in picioarele mele, in bucatarie sau in cel mai bun caz in sufragerie.Camerele lor parca ard.

Va pup,va citesc mereu si sunt alaturi de fiecare(din umbra)

Mergi la inceput

ce faceti fetele... v-a lovit astenia asa rau?
noi ne refacem dupa raceala, de fapt eu inca n-am scapat...
iris e inca bine, andrei o duce pe picioare... tati e inca neatins.

si asteptam sa scapam odata de hainele groase... ca ne-am saturat!

Cristina

Mergi la inceput

Scuze de intarziere, LA MULTI ANI Diana ! Laura multa sanatate si putere! si toate minunile posibile! Stiinta evolueaza rapid, cine stie?!

Noi va asteptam cu vesti!

Am inceput in forta saptamana scolara, de ieri, cu teste si parateste... caietele sunt pline de B, testele sunt cu FB, dar B li se pune si la o singura greseala, FB e pt totul perfect... Asadar ma bucur ca macar in teste ia FB... de multe ori ma apuca mila cand vad ca ia B ca nu a lasat aliniat sau ca intre titlu si textul scris nu a lasat randul necesar... asta e, ii invata ordonati...
In rest? invata, lucreaza e neatent...
Are probleme la 'i-ai dat', i-am spus...' etc, cratima isi gaseste locul in orice pozitie nu doar unde trebuie, dar ma rog e inca clasa I isi va da seama singurel ce si cum...
La tenis se pregateste intens de concursurile din iunie si pt cel din iulie, la care nu stiu cat va participa pt ca noi intre 15 si 30 suntem la mare! dar in fine, de ce sa ii stric inima? Doar eu stiu clar ca 2 saptamani de mare sunt mai importante decat 2 saptamani in plus de antrenament! Si din aprilie incepe inotul, abia astept ca vom inota si noi!
Cam atat.
Din aprilie incep si concursurile scolare... vedem cat de atent mai e...

Mergi la inceput