Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(16)
Raspunsuri - Pagina 25
sugubina spune:
ne aucam de gatit:fac supa (montignaca) crema de usturoi si dady iji face mancare de praz. Deabia asteptez sa vad cum iese supa aia!
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
Olgutzika spune:
Alina, mercic! La ai mei a fost ok cu Rotarixul. Am fost fff atenta la manipularea chilotilor cu kk in urmatoarea saptamana, am ferit-o pe Sof de el cand il schimbam pe Vlad, sa nu il atinga nicidecum nici pe el, nici scutecul...si cam atat.
Bryny, sunt multe fete care au facut vaccinul, multe care nu l-au facut. Si s-a discutat chiar ffffff mult pe tema Rotarixului, nu primesti raspunsuri pentru ca a fost ultradiscutat subiectul...eu i l-am facut lui Vlad, la 2 luni, impreuna cu Infanrix Hexa si Synflorix. A facut febra dupa aia, dar nu pot sa spun de la care, ca au fost trei vaccinuri...atat ca efect advers. Si a dormit foarte mult dupa aia...Cam atat! Sofiei nu i-am facut vaccinul asta cand era mica. Pentru ca nu stiam ce inseamna enteroviroza cu rotavirus! Acum ca stiu si ca sunt patita cu o internare de o saptamana cu ea din cauza de enterocolita ( bacteriana insa ) cu deshidratare severa si stat pe perfuzii...am ales sa il feresc pe el de ce pot. Succes! Sa faceti alegerea corecta pentru voi
Corina, felicitari!!! Tare elegante fotografiile si protagonistii Si Vlad parca trage de sprancene cand sta pe burta, ca Patrick, zici ca se ajuta de ele sa tina capul ridicat
Symo, iti dai seama ca vrem sa vedem si noi pozele, da ?
BraveGirl spune:
Multumesc fetelor pt complimente!
Olga, eu zic ca are fata de suricat cd face asa. Stii ca e documentarul ala pe Animals Planet si mai apare cate o suricata din cuib, asa curioasa si cu ochii maaarii.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
florina22 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vasari Florina, noua pentru torticolis nu ne-a recomandat masaj. Sara a avut hipertonie, iar unul din muschii care actiona zona era relaxat si celalat contractat. Dr ne-a recomandat sa o punem sa doarma mai mult pe spate cand o supravegheam, cu capul pe partea opusa muschiului contractat, astfel incat el sa se intinda si relaxeze mai mult. A zis ca putem sa punem o pungulita cu orez sa avem grija sa nu se intoarca asa. Dar in mare somn echilibrat, cu capul cand pe o parte, cand pe alta. La noi intr-o luna s-a rezolvat, e drept ca suntem si mai mici... Sper sa se rezolve usor si la voi. Olguta, multumim!! Noi role i-am luat normale, ca pt adulti, reglabile pe lungime (dar tot 4 roti au). Nu am vazut rostul sa-i iau din celelalte, m-am gandit ca o zapacesc daca i le schimb mai tarziu. La cele cu 4 roti clasice am vazut ca aveau si posibilitatea sa le scoti si sa pui 3 consecutiv. Oricum, Maria a invatat sa mearga in 3 zile in casa, de la o canapea la alta, se mai tinea de mobila... deci le recomand. Iar cu inotul nu stiu cum o sa facem, Bogdan nu vrea sa o dam la inot, desi in Bucuresti sunt bazine si pentru 3-4 ani. Cred ca cel mai bine ar fi sa gasim un bazin aproape, sa mearga ei doi; el are licenta in natatie, a doua e pe kaiac. Ar trebui sa mearga de 2 ori pe saptamana. In concedii numai unde e balaceala mergem oricum, iar ea e deja familiarizata cu sarituri, scufundari si tot ce tine de distractie in apa. Dar de la asta la ceva saptamanal... _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 Tortul fermecat al meu o sa fie cu de toate. Si cu ciocolata... si cu mere... si castraveti... si lamai... |
vasari merci frumos de info...noua ne-a zis medicul ortoped sa-l culc pe partea unde are capul mai mult bombat, pt ca la el s-a si aplatizat caputzul pe o parte..ideea este ca acolo unde este mai mult bombat are si muschiul de la gat mai rigid...ufff, ce aiurea...din cate am inteles cand incepe sa se miste bine cu tot corpul se relaxeaza bine toti muschii si asa se mai schimba si forma capului..sper sa fie totul bine pana la urma...
bravegirl super simpatici picii tai, iar bebe patrick a fost la inaltime..
martutza spune:
Fetelor eu sunt in urma rau cu cititul
Am avut botez sambata si nu l-am lasat pe Victor la gradi sa nu se viruseze iar (acum 2 sapt a avut o viroza si a stat acasa cu tratament) si sa iasa totul bine.Si a iesit.
Micuta mea crestina la 3 luni avea 63 cm si 6.1kg si l a3 luni si 1 saptamana s-a arcuit si aruncat voiniceste picioarele in spate si s-a intors pe spate cu o mana sub ea...La faze d'astea Victor ma chiraia de numa...ea doar ma certa ca nu i-am scos mana si cautam ca moaca un aparat de foto...pe care evident nu l-am gasit l atimp si nu am chinuit fata si am ajutat-o.
Vreau sa urez multe luni fericite bebeilor care au mai trecut un prag si multi ani fericiti mamicilor aniversate in februarie.
Am vazut pozele din semnaturi si am admirat minunile din viata voastra si bucuria din ochii parintilor.Sa va traiasca micutii crestini.
Amelia acest mesaj este in special pentru tine si pentru mamicile care au bebei agitati...l-am scris acum 4 ani cand Victor avea 3 luni...acum, cand Claudia are 3 luni numai am ce scrie...copila asta ma uimeste...e linistita,vesela,rade si gangureste toata ziua,doarme de la 23 la 5 si are 5 mese,intre mese nuprea stie ce e aia plimbare decat daca sunt peste 0 grd si cu toate astea nu ma simt stresata de nimic.Poate de aia este si ea asa.Cat despre bb2..poate te razgandesti...e o mare bucurie sa ii vezi impreuna..iar varsta nu trebuie sa fie un impediment...eu in vara schimb prefixul cu 4 adica...si nu ma simt deloc batrana...eram mai batrana la Victor sau poate mai stresata.
Voi cititi si daca va ajuta sau va linisteste nu uitati ca nu sunteti singure.
"Voiam sa va spun de baiatu meu ceva mai ales mamelor disperate ca au copii maraiti:Baiatu meu e cunoscut in Militari ca "Senzorica" pentru ca are 3 tipuri de senzori.Sa va explic:
1.Senzori de pat-se manifesta de la nastere in momentul cand vreau sa-l pun in pat.Ia o fata de "singur pe lume",ridica bratele in aer cu pumnii stransi si cand deschide gura intr-un urlet simt ca s-a surpat podeaua .Remediul--dupa 2 luni de stat in genunchi langa patul lui cu o mana pe spate/burtica si cu una pe suzeta Senzorica a inteles ca patul nu e dusman ci poate fi si prieten.Acum am capatat dexteritate si bag suzi imediat ce "Senzorica" a atins patul.Acelasi lucru se petrece mai nou si in sezlong, masa de infasat si copaie.La baie il bag intai cu picioarele ca sa scap de urlete.
2.Senzori de miscare-se manifesta la plimbare cand mami vrea sa se opreasca sa bea apa sau pur si simplu sa stea si ea 10 min.GRESIT.Nu are voie."Senzorica" deschide ochii, o tintuiese cu privirea, ridica mainile....continuarae o stiti.Remediul-mami nu se mai opreste sa bea apa ci bea din mers, iar daca a obosit rau (adica dupa 2 ore de mers) e musai sa bage pe suzi in actiune si sa miste carutul in dute-vino.
3.Senzori de mama au inceput sa se manifeste pe la 2 luni jumate si continua.... .Daca mama vrea sa intre in camera sa doarma ziua cand doarme si "Senzorica" nu are voie.GRESEALA.Senzorica simte si incepe maraiala cu ochii inchisi.Uneori chiar incepe sa planga de-mi vine sa-l bat, dar...nu e voie..Remediu- imediat ce adoarme "Senzorica" ma intind in pat,daca am facut greseala sa ies mai intru doar cand se trezeste el de tot.
Senzorica e baiatul meu Victor si nu e nici o gluma in ce spun.Pur si simplu asa se intampla.
Acum l-am gasit in pat pe burta cu capul intr-o parte maraind de foame.L-am, luat si l-am hranit cu ochii inchisi.Sper sa mai doarma sa ma intind si eu putin si ma ales sa doarma si la noaptea ca de 2 nopti sa cam zarghit si face tot anapoda..Om vedea...
Pupici.De la mami obosita si de la "Senzorica"
Va doresc sa aveti parte de o primavara minunata,linistita si cu multe bucurii.