Riscul imbolnavirii la gradinita si la scoala

Riscul imbolnavirii la gradinita si la scoala | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

In colectivitati, copiii iau foarte repede raceala sau gripa de la colegii lor. Cum ati procedat pana acum pentru a le intari organismul iar aceste imbolnaviri sa fie cat mai rare?

Subiect din Campania www.desprecopii.com/info.asp?id=imunogrip_lupta_cu_raceala" target="_blank">www.desprecopii.com/Images/Upload/ImunogripBH.png" border="0">

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

La gradinita rata imbolnavirilor normale este de aproximativ 4-6/sezon iarna.

Am mers pe ideea ca este bine pentru copil sa-si dezvolte natural propria imunitate.
Asa ca nu i-am facut niciodata vaccin antigripal.

Insa am ajutat-o cu vitamine luate in perioada de iarna, cu sucuri naturale si cu o hrana ce continea toate principiile alimentare: legume, carne, fructe, lactate.

La scoala in primele clase ii mai dadeam echinaceea.

Am evitat atunci cand se putea antibioticele.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

in primul rand,copiii bolnavi ar trebui sa stea acasa in perioada in care pot fi contagiosi !!!parerea mea e ca ar trebui sa aiba constiinta cat mai multi parinti,daca nu toti...
eu nu cred ca e neaparata nevoie sa se imbolnavesca de mii de ori pt "a-si crea" imunitate,ci e suficient ca organismul sa fie puternic pt a avea o imunitate buna.
mie nu-mi place deloc sa-mi indop copilul cu tot soiul de medicamente(pt ca e nevoie de ele in aproape orice raceala,mai ales la copilul mic)in ideea ca isi creeaza imunitate.cunosc "n" exemple de copii care racesc intr-una ,desi sunt expusi "imunizarii" naturale ani la rand si tot atatia copii care, daca au un organism puternic(atat mostenit genetic,cat si sanatos hranit),nu patesc nimic rau ,nu "aduna" virusurile mai tarziu sau fac cine stie ce complicatii,dimpotriva.
in ideea ca-i "calim" hai sa-i indopam aiurea cu tot felul de minuni,in loc sa avem grija sa nu se mai raspandeasca virozele astea.
repet ,parerea mea este ca ar trebui sa evitam astfel de situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Din pacate, multi parinti isi duc copiii la gradi bolnavi, nu le pasa. Si acum se merge pe ideea ca, n-ai ce face, colectivitatea este colectivitate, da-i inainte cum o fi, dar nu se tine cont de faptul ca tot mai multi copii se imbolnavesc foarte des, tocmai pentru ca sunt in permanenta in contact cu cate un virus. Pe vremea noastra, cand mergeam noi la gradi, nu era asa...de ce oare?
Ce sa facem pentru a-i intari?
Sunt copii care desi au o alimentatie "beton", tot se imbolnavesc des, si uite asa saracii iau la medicamente peste medicamente.
Ce fac eu pentru copilul meu? Mancare buna, vitamine, si altceva n-am ce sa fac. Il duc la gradi in continuare, unde este plin de tot felul: lamblii, stafilococul auriu, viroze peste viroze, etc....
Ne luptam cum putem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Din pacate inca nu am gasit nici o solutie. Totusi, reusim ca dupa 2 ani de colectivitate aceste imbolnaviri sa fie cat mai putin complicate.

Noi incercam urmatoarele:
- multe fructe si legume crude tot anul, cu accent in perioada sezonului rece;
- sirop de catina cu miere facut in casa;
- sirop de echinaceea cu propolis;
- cura cu bronho-vaxom, 3 luni, incepand cu luna septembrie;
- calciu (osteocare folosim noi), trei cure in perioada sezonului rece.
- in cazul folosirii antibioticelor (cateodata nu reusim sa scapam fara), ii dam 2 saptamani dupa tratament isoprinosina, la recomandarea doctorului.

Cred ca pe Dani l-a ajutat faptul ca l-am tinut acasa atunci cand s-a imbolnavit - cateodata chiar de la primele semne -, astfel o viroza cu multe secretii nazale nu s-a mai transformat in otita, deoarece acasa i se curata nasul corect; o bronsita nu s-a mai transformat in pneumonie, deoarece acasa nu transpira si nu sunt variatii de temperatura, etc. Dupa cum spuneam, imbolnavirile nu sunt rare, dar sunt mai "blande".

Sanatate tuturor.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Dragi membri,

Campania www.ozonenatural.ro/" target="_blank">Imunogrip "Lupta cu raceala" a luat sfarsit. Multumim tuturor celor care ne-au urmarit articolele si discutiile si tuturor celor care au intrat in dialog. Speram ca sfaturile si ideile expuse aici au fost un sprijin pentru mamele care au avut de-a face si in sezonul rece cu "zmeii" Gripa si Raceala. Copiilor le dorim insanatosire grabnica iar mamicilor sa nu uite ca un sistem imunitar puternic este foarte important pentru a preveni o raceala sau o gripa. Si pentru asta, Imunogrip este cel care te protejeaza pe tine si pe micutul tau, in mod natural, de raceala si gripa.

www.ozonenatural.ro/" target="_blank">

O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput