Antibioticele scad imunitatea

Antibioticele scad imunitatea | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

dragi DC-isti,

Dupa un tratament cu antibiotice, timp de 6 luni organismul copiilor are o imunitate scazuta, iar acest lucru trebuie reglat. Cum ati procedat pana pana acum pentru a-i intari imunitatea? Ce variante ati incercat si care dintre ele au avut efect?.

Subiect din campania www.desprecopii.com/info.asp?id=imunogrip_lupta_cu_raceala" target="_blank">www.desprecopii.com/Images/Upload/ImunogripBH.png" border="0">

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Intrebarea este mult prea generala. Cam asa suna intrebarile pe care le pune politistul de la circulatie invitat sa tina o prelegere la elevii din clasa a 4-a: "Copii, cum respectati voi regulile de circulatie?" Poti sa raspunzi orice si politistul spune oricum "Bravo copii!"

Pentru ca am trecut printr-o experienta trista cu baietelul meu legata de antibiotice o sa raspund serios.

Nu cred ca cineva se gandeste la perioada de dupa antibiotic!?! Daca totul este OK si copilul s-a insanatorist ce sa mai bagam chimicale in el. Vitamine din fructe si legume! Fructe cu vitamina C! Noi bem sucuri proaspete de fructe aproape in fiecare dimineata.

Eu as atrage atentia asupra altui aspect: Mai intai mare atentie la abuzul de antibiotice! Exista doctori de familie care prescriu antibiotice pe banda! Sfaturile mele sunt:
- intrebati doctorul suplimentar daca este nevoie de antibiotic
- daca dupa primele zile de antibiotic nu vedeti imbunatatiri si doctorul va prescrie un antibiotic si mai puternic eu as spune: cereti inca o parere, de la inca un medic sau chiar cautati alt medic.

Baiatul meu a avut diaree, varsaturi si febra. Doctorul de familie ne-a prescris antibiotic. Dupa 3 zile cat de cat OK in care credeam ca este pe drumul cel bun a revenit la diaree si febra. A primit un antibiotic mai puternic. I-am dat doar o zi si ne-am dus la alt medic care ne-a spus ca antibioticul nou era mult prea puternic pentru el si ne-a rugat sa terminam prima cura de antibiotic (cu cel initial) + hidratare cat mai buna. Nu va spun prin ce am trecut dar pana la urma a fost OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Abuzul de antibiotice nu face bine nimanui nu numai copiilor insa abuzul de suplimente alimentare (vitamine) si de produse naturiste face mult mai rau si nu doar in urmatoarele 6 luni ci pe termen mult mai lung.
Variantele pentru cresterea imunitatii sunt o alimentatie variata , care sa contina toate principiile alimentare si multa miscare ,in aer liber de preferinta.

Edit: uneori refuzul de a lua un atibiotic poate avea complicatii grave.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

am folosit remediile pe care natura ni le pune la dispozitie si de care avem tendinta sa uitam. Am apelat cu incredere la fitoterapie, la apiterapie si la gemoterapie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Sunt foarte multe de spus pe aceasta tema!!
Copilul meu are 6 ani jumate si acuma deabia pot spune ca raceste mai rar, ca sa zic asa.Cu cat creste cu atat se imunizeaza si devine mai puternic organismul, asa pot lupta impotriva ''intrusilor si uratilor'' virusi, bacterii...
Imi aduc aminte ca de la varsta de 3 ani de cand a inceput sa mearga la gradi tot numai in raceli am tinut-o!
Nici nu mai vreau sa imi aduc aminte !!!!Foarte rau era...parca inlocuia un aspirator, tot ce prindea nu rata
Antibioticele se dau doar in cazul in care copilul face febra, parerea mea!
Trebuie protejat ficatul cu liv sau biotics.
Vitamina C este foarte importanta , ca si alimentatia de altfel.
Am descoperit ca sunt tot felul de siropele din plante, fara zahar, sunt cele mai indicate.
Remediile homeopate sunt bune in raceli, viroze.
Am incercat si vaccinul antigripal homeopat, cu cel injectabil nu sunt de acord, cu toate ca stiu foarte multe mamici care au apelat la el.
Ani de-a randul din disperare, i-am dat si vaccinul rybomunil ,bronhovaxon .Nu pot sa zic ca au avut cine stie ce efect.
Acum este la moda sa dai copilului Sinupret si Beres Drops pentru intarirea organismului.
Echinaceea , mierea, lamaia fac minuni in raceli.Busuiocul in tuse iar este indicat.
Aerosoli cu siropel Prospan care este din plante,(ser fiziologic si dexametazona doar cand au de expectorat).Sarurile din plante iar sunt foarte bune la aerosoli si ajuta la imunizare.
Parerea mea din nou este ca orice ar lua copilul tot in timp se imunizeaza.
Noi ca parinti trebuie sa ii ajutam , dar niciodata nimeni nu o sa stie exact tratamentul minune.
Chiar si doctorii gresesc de multe ori!Cine sufera???copilul normal
Am uitat ca spun ca si sportul e foarte important pe langa alimentatia bogata in vitamine.Cel mai indicat este innotul.

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)

http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

am folosit remediile pe care natura ni le pune la dispozitie si de care avem tendinta sa uitam. Am apelat cu incredere la fitoterapie, la apiterapie si la gemoterapie.

Te rog frumos daca vrei sa intri un pic in detaliu!
Spre rusinea mea nu am auzit de gemoterapie!

Mergi la inceput

vaiii/....
Sper ca nu se considera reclama !Am amintit mai sus cateva medicamente!
Daca DA va rog sa imi spuneti ca sa sterg postarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosminiq

Sunt foarte multe de spus pe aceasta tema!!
Copilul meu are 6 ani jumate si acuma deabia pot spune ca raceste mai rar, ca sa zic asa.Cu cat creste cu atat se imunizeaza si devine mai puternic organismul, asa pot lupta impotriva ''intrusilor si uratilor'' virusi, bacterii...
Imi aduc aminte ca de la varsta de 3 ani de cand a inceput sa mearga la gradi tot numai in raceli am tinut-o!
Nici nu mai vreau sa imi aduc aminte !!!!Foarte rau era...parca inlocuia un aspirator, tot ce prindea nu rata
Antibioticele se dau doar in cazul in care copilul face febra, parerea mea!
Trebuie protejat ficatul cu liv sau biotics.
Vitamina C este foarte importanta , ca si alimentatia de altfel.
Am descoperit ca sunt tot felul de siropele din plante, fara zahar, sunt cele mai indicate.
Remediile homeopate sunt bune in raceli, viroze.
Am incercat si vaccinul antigripal homeopat, cu cel injectabil nu sunt de acord, cu toate ca stiu foarte multe mamici care au apelat la el.
Ani de-a randul din disperare, i-am dat si vaccinul rybomunil ,bronhovaxon .Nu pot sa zic ca au avut cine stie ce efect.
Acum este la moda sa dai copilului Sinupret si Beres Drops pentru intarirea organismului.
Echinaceea , mierea, lamaia fac minuni in raceli.Busuiocul in tuse iar este indicat.
Aerosoli cu siropel Prospan care este din plante,(ser fiziologic si dexametazona doar cand au de expectorat).Sarurile din plante iar sunt foarte bune la aerosoli si ajuta la imunizare.
Parerea mea din nou este ca orice ar lua copilul tot in timp se imunizeaza.
Noi ca parinti trebuie sa ii ajutam , dar niciodata nimeni nu o sa stie exact tratamentul minune.
Chiar si doctorii gresesc de multe ori!Cine sufera???copilul normal
Am uitat ca spun ca si sportul e foarte important pe langa alimentatia bogata in vitamine.Cel mai indicat este innotul.

Sper ca nu te superi ca raspund la postul tau, dar sunt trei greseli care ar putea induce in eroare:
- antibioticul se recomanda la infectie bacteriana, iar febra se poate face si la o infectie virala, adica febra nu inseamna antibiotic
- biotics nu protejeaza ficatul, ci reface flora intestinala
- dexametazona nu se recomanda pentru expectorare (citez "Dexametazona este un steroid (derivat corticosteroid) utilizat in cadrul corticoterapiei tulburarilor acute sau cronice ce raspund la acest tip de tratament - antiinflamator si imunosupresor") si se administreaza DOAR LA SFATUL MEDICULUI!

Sper ca nu v-ati suparat pe mine pentru aceasta interventie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:

Edit: uneori refuzul de a lua un atibiotic poate avea complicatii grave.

De ex. in cazul scarlatinei.

Mergi la inceput

Natalia, multumesc pentru completare!
Ai mare dreptate, asa e cum zici tu!
E foare bine ca ai intrat sa ma corectezi.Am scris mesajul in graba..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eLcristina spune:

Bineinteles ca antibioticele scad imunitatea. Trebuie folosite cat mai rar si doar in cazuri limita. Noi folosim mai mult medicatie de prevenire a infectiilor decat sa ajungem la antibiotice.

sa aveti copilasi sanatosi.

Mergi la inceput