salut,
sora mea e insarcinata in luna a 4 si are dureri de gingii, uneori ii si sangereaza. de la ce sa fie? pierde calciu si vitamine din cauza sarcinii sau? va rog sa imi dati o sugestie de tratament fara chimicale.
merci
Buna,
Nu stiu sa iti dau detalii despre cum este normal sa reactioneze gingiile in sarcina sau nu.
Dar iti pot spune ca ma lovisem acum cativa ani la incisivii de sus destul de rau (cei 2 din mijloc se si miscau) si am folosit ceai de salvie pt intarirea gingiilor. Imi faceam vreo 2l odata, iar apoi imi clateam gura (mai si beam) cat de des puteam cu el.
Problemele cu gingiile sunt frecvente in randul femeilor insarcinate. Se numeste gingivita de sarcina. Vitamine banuiesc ca ia ceva, nu? Sa mearga si la un stomatolog; eu am fost, dar nu mi-a dat decat solutiile de mai jos. A zis ca e normal in sarcina si nu-mi da altceva. E o chestie care dispare in 2 luni dupa nastere. Uite ce mi-a zis mie, iti scriu si tie. La mine s-a mai ameliorat.
Poate incerca pasta de dinti Lakalut Activ, clatit cu ceai de musetel si, daca suporta sa-si frece gingiile o data pe zi cu o feliuta de lamaie, dupa care sa nu bea, sa nu manance 20-30 de min. in S 31+ cu minune de
sanatos si fortzos!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
AMR 9 saptamani
In plus fata de ce a scris Alina, eu am primit recomandarea de a clati gura mai des cu apa de gura sau cel mai bine cu apa cu un pic de sare dizolvata. Dupa sarcina dispare in general aceasta problema. Din pacate mie acum mi s-a agravat (la a doua sarcina).