Depresie sau doar suparare?
Raspunsuri - Pagina 7
blackgirl0 spune:
Selene, am retinut ca nu are cabinetul in Braila, stai linistita ca si eu sunt la 26 de km de Brasov, deci stiu ce inseamna distanta. In fine, nu o sti sa se descurce ea, sa puna problema. Cu analizele compensate, la mine se primesc fonduri o data la 3 luni, eu zic ca din punctul asta de vedere situatia este mai buna la voi. Dar cu injectiile tot te putea ajuta (ea, asistenta ei, o colega de-a ei). Inclusiv cu medicamentele pt cea mica (o relatie la farmacie, depozit, cat sa nu platiti si adaosul comercial
Cat despre mutatul la Galati, in garsoniera, eu sunt impotriva. Decat sa pui energie si bani pt un proiect de scurta durata, mai bine va canalizati tooooate fortele spre Cluj (mai ales ca ati avea locuinta rezolvata, fara sa mai platiti chirie).
Si oricat de greu ti-ar fi, eu zic sa te mobilizezi pt un job part-time in invatamant (cat sa predai engleza sau care este specializarea ta la o gradinita sau la clasele primare), daca nu vrei sa faci cariera in profesorat. Sau meditatii (ca si matusa mea) pt examenul de capacitate (limba romana in cazul ei), sau bacalaureat, sau admitere facultate. Sau supravegheat copil mai mic la teme (cum face o colega de-a mea, absolventa de filologie) pe langa traduceri (ca si tine).
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Oi fi eu prima pe lista, cu colaborare de durata, dar, daca nu am confirmat la timp, proiectele nu asteapta. Desi un cui, acolo, tot am, de ce nu a asteptat pana in seara asta? Ca, daca era chiar asa de mare, doar nu era de azi pe maine... Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Selene, esti in depresie.
pericolul si mai mare e ca depresia e altoita '"la fix" pe felul tau de-a fi si pe atitudine.
Esti fetita care l-a luat pe NU in brate, mai demult. Acum e moemtul sa-l dai jos.
fa exercitii ( citeste macar, despre depresie si despre iesiri din depresie, materiale de pe net, unul, doua or fi timpenii dar mai sint si articole motivationale bune) .
Nu ai bani de terapie dar fa exercitii cu tine: invata sa traiesti fara sa astepti NIMIC de la altii. Nici de la rude, nici de la persoane care ofera joburi pentru care ti-e lehamite sa te scoli din pat de linga Daria si carora le pretinzi sa astepte ei, dupa tine...
Tine minte: EI ( rude, bunica, angajatori, colegi de forum) nu trebuie sa faca nimic IN LOCUL TAU.
Ei te pot ajuta dar nu iti pot lua poverile de pe umeri.
In clipele astea nu lumea se invirte in jurul tau ci tu trebuie SA TE RIDICI ( fara lehamite) si sa te invirti in jurul lumii.
De acord, in timpul unui episod de depresie nu vezi lucrurile cu limpezime, totusi, incepe prin a nu-l mai tine pe NU in brate. Cauta cai, chiar si acolo unde credeai ca nu exista.
Daca vei continua sa spui NU, NU la orice, vei ajunge tot la NU.
Va fi numai NU in jurul tau.
Cine crezi ca va spune in locul tau "DA, se poate, DA, as putea"?
p.s. exista un echilibru chimic in organism care odata alterat poate da depresie. Pe romaneste: iti lipsesc niste vitamine ( B12 de exemplu) si e urgent sa te alimentezi cit de cit ( nu vorbesc despre gourmet-uri dar daca tot ai timp, informeaza-te!). E cel mai usor pas de facut: reechilibreaza-te dpdv al alimentatiei si mai ales da-i organismului tau ocazia de refresh: fa miscare.
In plus, cu putine resurse finaciare cumpara-ti compprimate ale extractului de sunatoare si ia-le la timp ( adica nu le uita pe o polita).
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Cricor spune:
Selene, tu nu vezi nici o solutie, dar ceva ceva solutii sunt.
Mie solutia cea mai simpla la pregatirea ta mi se par meditatiile. Banuiesc ca sunt si in Braila parinti care vor sa incepa meditatiile la engleza cu copii de la 5-6 ani. Cu copii mici nici nu poti sta mai mult de ora. Ziceai ca soacra ta poate sta maxim 2-3 ore cu fetita...mai mult decat suficient pentru o ora de meditatii. Sigur nu te imbogatesti din asta, dar sunt niste bani cu care poti cumpara una-alta.
Inainte sa-ti spui ca nu suporti sa faci meditatii, gandeste-te ca banii aia ti-ar putea cumpara pro-biotics pentru copil.
adra_bell spune:
Selene, si mie mi se par meditatiile cea mai potrivita solutie. Poti face in we, daca sotul mai sta cu fetita si poti lua copii mai marisori, daca ti-e greu sa lucrezi cu cei mai mititei.
Eu am dat meditatii in trecut, nu erau chiar bani de neglijat
Am vazut ca te pricepi la quilling, poti incerca o diversificare a produselor, mergand chiar catre bijuterii lacuite.
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
Leditia spune:
Selene,a-l lua pe nu in brate nu e o solutie si ti s-a tot spus.
Gandeste-te mereu la partea pozitiva,la partea plina a paharului..
1.aveti un loc unde sa stati
2,ai un copil superb si mai presus de toate sanatos
3 ai un sot,nu esti singura pe lume si deci ai ajutor si sprijin,trageti impreuna la caruta.
4.ai rude care te ajuta si te-au ajutat de n ori cum si tu ai spus.
5,aveti solutii,dar e musai sa luptati sa obtineti si rezultate si sa faceti un pas
6.sotul are servici,ar fi cumplit sa nu-l aiba
7,inca nu ai trecut prin situatii cu adevarat dramatice si tragice sa poti face o comparatie,altfel lucrurile de acum nu ti s-ar mai parea atat de tragice si negative
8.esti fata desteapta,sanatoasa e imposibil sa nu poti face ceva cu ce ai invatat,cu ce stii sa faci si daca vezi ca nu merge intr-un domeniu cauta-ti un job in alt domeniu
9.ai soacra cu tine pe palier care te ajuta..si alea 2-3 ore inseamna mult,crede-ma.
10,sunteti sanatosi cu totii,ar fi groaznic ca din banii aia pe care ii faceti sa dati pe medicamente sute de lei lunar sau sa nici nu va ajunga.
Crede-ma ca si eu am apelat la parintii mei,rar ca efectiv mi-e jena,dar cand e vba de fii-miu,las orice jena la o parte si le cer ajutorul.
Si eu am trecut prin clipe grele,foarte grele si personal si financiar si pe toate planurile,dar mereu ma gandesc ca David nu are nevoie de o mama cu depresii,de o mama care sa planga,suporta el prea multe si are destule pe umeri sa o mai vada si pe maica-sa plangand si in depresii.Puterea asta de a lupta vine doar uitandu-ma la el si cred ca daca te uiti in ochii Dariei,vei gasi si tu puterea de a merge inainte.
Nu-l mai lua pe nu in brate,gandeste-te doar ce poti face,incearca sa pui una din solutii in aplicare si nu te mai gandi ca totul e in van..ti-ai pus problema si daca totusi merge?Hai sa fac lucrul ala ca poate va merge..sigur va merge,trebuie sa mearga,noi vom face tot posibilul sa mearga lucrurile spre bine..pt Daria,pt noi ca familie,sa ne fie bine si sa fim mai linistiti,mai relaxati.
Nimeni nu va veni la tine la usa sa te roage sa-ti dea un job,nu mai astepta sa te ajute rudele cu asta.Mie nu-mi plac lucrurile astea,pt ca mereu ies discutii apoi si mai bine lipsa.
Solutii s-au tot scris la subiect,mai ramane sa lasi negativismul asta de-o parte si sa te ridici si sa lupti.Degeaba iti spune x si y una,alta,totul pleaca de la tine,indiferent ce spunem noi aici.
Sanatate multa si toate cele bune.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
Selene_Bunny spune:
Mai, eu am predat engleza la scoala, la clasele I - a II-a, la cererea parintilor, ba chiar si la a III-a si a IV-a. Meditatii am facut ani de zile, am zeci de materiale, adaptate dupa nivel/varsta. Am recomandari excelente, parintii ma cautau la telefon, sa revin, ca eram f. apreciata...
Toate cutiile cu materiale mi-s la mama, cartile, testele, fisele de lucru...
Insa ceva s-a intamplat cu mine, ceva, puterea de concentrare cu copiii, rabdarea, s-au duuus... nu stiu unde.
daniela_b, alta data a asteptat... A asteptat cand imi era rau si f. rau, in perioada de sarcina, a asteptat cand si dupa ce am nascut... Acum cred ca stiu de ce s-a suparat asa, asta e.
Cricor, posibil sa fie, in apartamentul de deasupra noastra nu stiu cine sta, dar vineri dupa-amiaza se aduna cativa copii, cica "la engleza", ii mai aud cantand "Old McDonald" sau ce mai canta, da' io nush ce meditatii sunt alea, ca atata alearga si duduie pe podea si rad si chitaie... Si eu am avut grupuri de 2-3 copii care se mai si jucau, dar in halul asta, never... Daca pentru asa ceva se iau bani, cu titlul de "meditatii la engleza"...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Dorsilia spune:
depresia aia reala, aia adevarata, aia care nu e doar tristete temporara, aia autentica, nu e ceva cu care omul suferind sa se poata descurca apeland doar la ratiune, la logica, la discutii cu sotul, familia, prietenii. Atat vreau sa spun si stiu ce spun.
pitzinuca spune:
ce am facut eu
m-am mutat intr/un oras nou unde nu stiam pe NIMENI.
nu aveam decat un proiect phare si faceam naveta, dar s/a terminat.
eu sunt tot cu limbile straine.
si am zis sa fac cursuri in oras.
fara spagi, fara nimic.
1. m-am dus la centrul cultural al orasului, am vb cu directorul, i-am propus sa facem cursuri de engleza/franceza. a fost de aocrd. tb sa platesc o parte din ce plateau elevii
2. apoi m/am dus la cele 2 scoli si singurul liceu de aici, am vb cu directorii, i-am rugat sa ma lase sa pun afise.
intre timp, am dat si anunturi la ziarul de judet si pe net ca fac meditatii.
ah, si eram si gravida, si cu baietelul la gradi.
la meditatie am avut o singura eleva, faceam naveta, deci nu ramanea mare lucru, iar la cursuri am vut 4 elevi mari si lati.
dar... acum sunt cautata destul de des pentru meditatii. insa nu le pot lua pt ca traducerile merg mai bine si am gasit si un job on/line, jobul l/am gasit, sau mai bine zis el m/a gasit pe mine inscriindu/ma pe site/uri de traducatori, jobul a venit de la site/ul la care am si platit sa fiu mai vizibila, translatorscafe.com.
cred ca ti/am mai dat ex asta si la sub cu cheltuielile.
nu se poate sa te lasi asa si sa deschizi subiecte peste subiecte cu aceleasi nemultumiri. trebuie sa faci ceva, chiar daca nu iti place f tare, daca vei avea relaxare financiara, vei privi altfel lucurile, vei avea alte orizonturi.
succes!
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
andacos spune:
selene,personal cred ca atitudinea ta-a voastra sa spun asa,nu va aduce nimic bun nici daca va mutatzi in Monaco!
Sincer!
Imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva,insa la o "analiza"din spatele monitorului a subiectelor tale...asa se vede!Negativism,lipsa totala d emotivatzie,fara suparare dar si multa lene si comoditate ...asa se vede!
Mobilizatzi-va putzin,sper ca stii si tu proverbul ala "fa-te frate cu dracul pina treci puntea"incearca sa pui putzin pe primul plan interesul tau si al familiei!
Eu provin din zona respectiva,insa nu e valabila axioma lui blackgirl cu negativismul,sunt probleme economice momentan nu neg lucrul asta,insa...sotzul tau are un loc de munca,iar tu chiar ai posibilitatea de a contribui la rotunjirea veniturilor!Trebuie ins asa vrei!
Iesi din "gaura"asta in care esti,mobilizeaza-te!!!!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Insa ceva s-a intamplat cu mine, ceva, puterea de concentrare cu copiii, rabdarea, s-au duuus... nu stiu unde. |
ce s-a intamplat cu tine stii foarte bine si ai spus-o deja, esti in depresie. si esti si in starea in care oricate lucruri am spune noi tu le poti demonta prin argumente. asta face sistemul tau de aparare - care acum te apara sa nu iesi din depresie. mecanismul asta, bata-l vina.
si daca eu spun acum c aiti trebuie terapie si vei iesi din asta va veni rapsunsul - nu am bani ptr asa ceva - si e real, pana la un punct.
cu ce nu sunt eu de acord este mancatul Dariei la bunici - pentru ca nu sunt resurse la voi - uite din asta eu m-as mobiliza si as face meditatii, si as preda la gradi/scoala. chiar daca nu am energie, chiar daca imi vine sa ma ingrop undeva. pana in panzele albe. dar poate pe tine te motiveaza altceva - trebuie sa gasesti acel ceva. si numai tu il poti gasi.
Roxana