Depresie sau doar suparare?
Raspunsuri - Pagina 6
saskia spune:
Cand s-a nascut primul meu copil, s-a intamplat sa fie o perioada foarte nasoala in viata noastra. El a dat faliment (si avea si datorii de 25.000 euro), iar eu inca nu lucram in Olanda (pe deasupra eram singura cuc aici, nu tu familie, nu tu prieteni).
Ei bine erau zile cand mancam doar paste (cele mai ieftine) cu sos de rosii (fara carne, fara branza), si paine cu margarina (si alaptam). Traiam dintr-un minim de bani pe luna, efectiv eu dintr-un instinct de supravietuire am zis asa: exista si mai rau pe lumea asta :).
Vecinii, moasa mea mi-au dat haine de bebelus, purtate dar bune :). M-am dus la Armata Salvarii (acolo se doneaza haine uzate), le-am spus situatia si m-au lasat sa aleg haine pt mine :).
3 luni de zile au fost crunte, nu cheltuiam decat 10 euro pe saptamana pentru ca nu aveam alti bani, totusi eu eram fericita caci ma gandeam ca sunt femei pe lumea asta (Africa, Asia) care sunt batute, care nici macar painea aia si un ou pe zi nu au.
Ei bine, nu stiu daca optimismul asta tampit m-a facut sa merg mai departe, insa a dat roade.Timpul a trecut, situatia s-a ameliorat, si eu stiu acum mai bine ca oricine ce inseamna sa te ridici si sa lupti.
Crede-ma ca erau uneori zile in care ma gandeam sa plec in Romania, era simplu, dar totusi am zis ca eu vreau sa ma ridic singura din asta. Doar ce m-as fi facut, daca nici Romania nu era o optiune.
Trebuie sa vezi utilul in orice, sa te trezesti cu gandul ca nu e minunat, dar nici cea mai rea situatie posibila, sunteti tineri si nu trebuie sa va lasati asa usor doborati. Cauta in fiecare zi sa aplici pt. un job (eu tin minte ca am trimis pana si peste 500 de aplicatii la un moment dat) daca asta cu traducerile nu mai merge.
Fa ceva, nu astepta sa vina de undeva :). Succes!
andacos spune:
Selene,totzi "cadem"in viatza in cite o groapa de asta!Important este sa iesim cit mai repede din ea!Psihic in primul rind!
Incearca s ate mobilizezi si sa gindesti pozitiv!Gindirea asta pozitiva are un rol atit de mare...cum nici nu-tzi potzi inchipui!
Deci capul sus si...inainte!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
danaiulia spune:
SELENE, eu cred ca problema e mai "adanca" decat apare. Esti sigura ca ai sustinerea sotului ? Esti sigura ca el vrea sa plece de langa mama lui? Oare nu si el contribuie la ati intretine aceasta stare ? HAI ACASA la Bistrita, e aproape de mama ta, e mult mai frumos decat la Braila, cu 400 lei gasesti chirie lux , Leoni , Electroplastul, Teraplastul, Rombatul, toate au nevoie de traducatori, notarii la fel,aici cei de la tara emigreaza in masa,deci ce te leaga pe tine da Braila....Eu cand am hotarat ca vreau sa plec nu aveam decat "incurajarile socrilor" ca o sa murim de foame...si sti ce i-am spus lui iubi al meu - ca impreuna mutam si muntii daca nu atunci sa ramana cu mama lui. N-am mutat muntii dar de bine de rau nu prea mai stiu ce e grija de maine, ca "Painea noastra Doamne da-ne-o noua astazi" ne ajunge s-o impartim cu cei 90 de angajati pe care ii avem.
Da-mi mai multe detalii despre ce stie sotul tau face, poate colaboratorii nostri pe Cluj au nevoie sau de ce nu poate noi...
DAR SI EL TREBUIE SA VREA NU DOAR TU sa te lupti cu morile de vant...
Dana
szivarvany spune:
Selene, io ti-am scris si pe mess ce salar am eu si ce cheltuieli fixe. Nu trece o luna fara sa nu am datorii. Traiesc de la avans la salar si mereu cu datorie. Si banca nu asteapta, crede-ma. Pt mine asta e stresul cel mai mare din lume, rata la banca. De unde crezi ca am insomnii noapte de noapte ca deja cred ca voi innebuni.
Dar dimineata imi pun zambetul pe buze si gata. Tot inainte.
Sper sa poti iesi din starea asta, tu macar nu esti singura. Macar poti veni la Cluj. Sunt lucruri pozitive, crede-ma !!!
In preajma sarbatorilor imi doream sa mor, ma simteam ingrozitor la gandul ca ce naiba ma fac sa fie bine pt Giuli. Gandul asta obsesiv ma mana zi de zi. Am avut noroc imens si am primit ajuto de unde nici nu ma asteptam. Insa adevarul e ca eu sunt cea care trebuie sa fac sa fie bine, nimeni altcineva.
Dar cred ca prin asta trece multa lume, chiar daca nu scrie.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danaiulia SELENE, eu cred ca problema e mai "adanca" decat apare. Esti sigura ca ai sustinerea sotului ? Esti sigura ca el vrea sa plece de langa mama lui? Oare nu si el contribuie la ati intretine aceasta stare ? HAI ACASA la Bistrita, e aproape de mama ta, e mult mai frumos decat la Braila, cu 400 lei gasesti chirie lux , Leoni , Electroplastul, Teraplastul, Rombatul, toate au nevoie de traducatori, notarii la fel,aici cei de la tara emigreaza in masa,deci ce te leaga pe tine da Braila....Eu cand am hotarat ca vreau sa plec nu aveam decat "incurajarile socrilor" ca o sa murim de foame...si sti ce i-am spus lui iubi al meu - ca impreuna mutam si muntii daca nu atunci sa ramana cu mama lui. N-am mutat muntii dar de bine de rau nu prea mai stiu ce e grija de maine, ca "Painea noastra Doamne da-ne-o noua astazi" ne ajunge s-o impartim cu cei 90 de angajati pe care ii avem. Da-mi mai multe detalii despre ce stie sotul tau face, poate colaboratorii nostri pe Cluj au nevoie sau de ce nu poate noi... DAR SI EL TREBUIE SA VREA NU DOAR TU sa te lupti cu morile de vant... Dana |
Adica faptul ca noi am spus ca ne-am muta "si maine" e gogorita, am spus-o asa, de florile marului?
Normal ca vrea sa se mute, el ma cearta pe mine ca eu nu mai sunt asa entuziasmata de mutare precum eram, si cu mama lui s-a certat, i-a reprosat ca nu il intelege ca nu mai poate respira aici, ca se sufoca, ca s-a saturat...
Lasa-mi pe PM o adresa de mail, unde sa-ti pot trimite CV-ul lui.
Stiu ca sunt chirii ieftine in Bistrita, am fost in Bistrita in vara, la plimbare.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
giulia71 spune:
incearca sa te inscrii pe site-uri de freelance, pe elance ar fi o buna incvercare.
minimul unui proiect este de 50$.
cu putina bafta poti prinde clienti din afara si poti creea legaturi long-term.
atentie, nu faci averi, dar cu siguranta mai platesti niste facturi.
bafta multa!
ma gasesti pe acolo:)
blackgirl0 spune:
Selene, mie personal mi-e greu sa inteleg cum de dai bani la asistenta sa-i faci injectii Dariei, cum platesti analize si medicamente cand cumnata ta este medic de familie (ea nu are asistenta la cabinet?, nu cunoaste pe nimeni prin spital la Braila?) Nu te acuz de nimic, insa pun si eu o intrebare. Am ajuns si eu cu copilul meu la spital pt o gastroenterita, dar nu am platit nimic la nimeni (erau colegele mele de stagiu). In fine, ideea era sa apelezi la ajutorul ei, te mai salveaza de niste cheltuieli.
Cu restul problemelor tale, nu am solutii de dat. Am mai discutat noi la alt subiect deschis de tine (cel cu cheltuielile lunare) si din cate se pare nu s-a schimbat nimic. In schimb remarc la tine aceeasi gandire specifica zonei, dar fara suparare, (soacra este din Braila, deci stiu bine ce spun): prea mult negativism, mereu NU SE POATE cand se dau solutii la obiect. Eu refuz sa mai ajung acolo, si daca totusi merg, stau maxim 3 zile (atat de rau imi face atmosfera de-acolo cu plansete, si vaiete). Ca sa numai spun ca distractiile principale sunt cine a mai murit?, cine are cancer?, a cui pomana are loc?
Deci sfatul meu este sa va mutati repede, cat de repede se poate, cu ziarul de Cluj in fata in fiecare zi de luni si joi in fata (cand apar ofertele de job).
alex_andra spune:
Selene, stiam de la alt subiect de banii dati pe naveta, dar nu am retinut unde lucreaza sotul tau?
banuiesc ca e in alt oras, nu?
in galati, cumva?
daca incercati sa va mutati, temporar, pana gasiti ceva in cluj, in localitatea unde lucreaza el, economisiti banii de naveta, nu?
si va cautati acolo o garsoniera de inchiriat, banuiesc ca nu-s mai mult de 400 de lei.
Plus ca o garsoniera costa mai putin decat 2 camere, acum parca in 2 camere stati, nu?
Stiu ca e nashpa, stiu ca ai cumparat mobila, dar nu stiu ce sa zic....macar o apuci de undeva.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Selene_Bunny spune:
blackgirl, nu, din cate stiu eu, nu cunoaste. Si, daca ea, ca medic, a trebuit sa dea... cum sa zic, o bonificatie, na, eufemism, de 700 de lei medicului care i-a operat tatal, medic care se mai si dadea la ea, eu ce sa mai zic?
Am incercat sa ii fac o data analizele gratuit, am mers in data de 5 a lunii, cred ca stii ca trebuie sa mergi la inceputul lunii, si m-au programat pentru... data de 20 a lunii. Puii mei. Dupa care mai trebuia sa astept inca o saptamana dupa rezultate. Bag picioarele.
Si eu am ajuns cu Daria la urgenta, din cauza unei bronsite urate, am vorbit cu cumnata la telefon, era la Bucuresti, la un curs, si mi-a zis ca neaparat sa chem Salvarea, ca altfel nu ma primeste la urgente, ca, daca merg cu taxiul, imi cere bilet de trimitere.
Cumnata nu are cabinetul IN Braila, ci la 60 de km de Braila.
Ziarul de Cluj apare martea, din cate stiu, e Piata de la A la Z, e ditamai ziarocu', contine de toate, e cel mai bun din zona. Mi l-a trimis fratele meu prin Posta. O sa-l studiem dupa-masa.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra Selene, stiam de la alt subiect de banii dati pe naveta, dar nu am retinut unde lucreaza sotul tau? banuiesc ca e in alt oras, nu? in galati, cumva? daca incercati sa va mutati, temporar, pana gasiti ceva in cluj, in localitatea unde lucreaza el, economisiti banii de naveta, nu? si va cautati acolo o garsoniera de inchiriat, banuiesc ca nu-s mai mult de 400 de lei. Plus ca o garsoniera costa mai putin decat 2 camere, acum parca in 2 camere stati, nu? Stiu ca e nashpa, stiu ca ai cumparat mobila, dar nu stiu ce sa zic....macar o apuci de undeva. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) BAZAR UMANITAR |
alex, nu ma bolunzi cu Galatiul, ca am stat acolo din mai 2008 pana in noiembrie 2008, din acelasi motiv, cel cu naveta. Atunci plateam 200 de EUR pentru un apartament de 2 camere, spatios, curat... da' gandaci tot erau.
Am carat si atunci destule, am tocmit un maxi-taxi de ni le-a dus pana in fata blocului. Acolo era mobila, numai birou de comp am luat.
Nu stiu care pisicu' e diferenta de pret dintre o garsoniera si un apartament cu 2 camere. Cumnata a stat intr-o garsoniera inchiriata in Braila, in care murea de frig, ca de aia a si renuntat la ea, avea balcon inchis, parchet pe jos, baie OK... Nemobilata era, platea 350 de lei/luna. Noi, in apartament de 2 camere, semimobilat, cu centrala proprie, platim 400 de lei/luna.