Depresie sau doar suparare?
Raspunsuri - Pagina 5
kariguld spune:
stiu pe cineva in Romania, ambii soti cu dizabilitati, care ingrijesc doi copii la randul lor cu dizabilitati si care de mai mult de 8 luni de zile nu si-au primit indemnizatiile.
cum suna? cumplit! nu stiu cum se descurca acei oameni, dar cu siguranta fac ceva ca sa traiasca.
nu te supara pe mine si nu o lua in nume de rau, sunt altii in situatii mult mai grele!
oana_n ti-a dat niste sfaturi foarte bune!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anka74 Ok, eu nu inteleg un lucru...iei in aprilie bani pe traduceri facute in decemebrie? OK ...si din decembrie? au mai fost traduceri? Ca daca exista o continuitate in munca va exista o continuitate si in primirea banilor, am lucrat in astfel de conditii, e greu la inceput, apoi stii ca trebuie sa iti intre banii, e mai bine, numai ca trebuie sa existe continuitate in activitatea prestata. Adica sa nu renunti la traduceri doar pt ca banii vin mai tarziu... Ce sa zic, e greu tare... Sunt familii in care nici unul dsin soti nu mai lucreaza. Nu ai fi putut beneficia de ajutor de somaj dupa ce ti s-a terminat CICul? Bafta multa si DD sa te jute sa iei cele mai bune decizii. |
Nu exista continuitate in munca, Anka74. Veniturile nu mai sunt constante, nu pot compara o luna cu alta. E frustrant sa acoperi cu banii pentru o luna facturile de pe doua luni.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
alina_satena spune:
Oana imi pare rau ca tu gandesti ca Selene gandeste doar negativ dar si eu am trecut prin situatii la fel ca ale ei(nu are rost sa ma repet)dar cand ramai fara bani de mancare,fara bani de medicamente pentru copil e greu.nu inteleg de ce unii oameni dau cu pietre si prefera sa spuna anumite lucruri pe un ton iritant si intrigant,daca vreti sa o ajutati cu ceva si cun sfat e bine daca nu avem cu ce altceva din pacate.Sper ca Dumenzeu sa iti linisteasca gandurile si ai speranta ca intotdeauna iesim la suprafata mai greu sau mai usor.Eu sunt alaturi de tine
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui lisssa_ana Selene,draga mea chiar daca iti vin banii tarziu,dupa 60 de zile,ei ar trebui sa vina regulat. Daca tu ai primit acum banutii pentru traducerile din decembrie,ce ai tradus in ianuarie trebuie sa iti vina curnad. Multe joburi sunt asa,primul salar e cel mai asteptat.Daca nu ai in ficare luna de lucru e problematic,dar atunci mai cauti si in alta parte,sa ai din doua parti posibilitatea unui proiect. Trebuie ca tu sa te mobilizezi un pic,faptul ca este pesimista nu te va lasa sa vezi ce e in fata ta. bafta multa Mama de Ana si 20+ |
lissa, nu! Nu e asa! In ianuarie am avut un singur proiect, in valoare de maximum 50 de lei. Am cautat in alta parte, 30 de e-mailuri am trimis numai pentru mine! Si niciun raspuns de nicaieri!!! De ce, pentru ca am fost eu mai pretentioasa, mai infipta, ca am cerut contract clar de colaborare, ca sa nu iau tzeapa, cum mi s-a mai intamplat? Ca nu accept sa lucrez cu 5 lei pagina A4? Sau sa trimit incheieri in alb, sa nu mai am controlul asupra semnaturii mele? De asta? Si, daca e asa, ce puii mei sa mai fac??? Ca m-a luat iar plansul...
kariguld, normal ca sunt altii in situatii mult mai grele. Dupa cum am spus, desi sunt empatica si sensibila la suferinta altora, cu situatie SI mai grea, ACUM nu ma ajuta cu nimic sa ma gandesc la acele persoane. Pentru ca ACUM mi se pare ca am ajuns eu la o limita si ca am incercat tot ce se putea incerca, tot ce mi-a trecut prin minte, tot ce am putut gandi cu IQ-ul pe care il am, na. Si ca e ceva care ii impiedica pe destinatarii acelor e-mailuri cu solicitare de colaborare sa imi raspunda, ceva ce nu mai depinde de mine.
lisssa_ana spune:
Selene,poti sa lucrezi cu cineva direct din afara,pt care sa faci doar traduceri. Vorbeste te rog cu Dark,ea lucreaza in asa ceva,te va putea sfatui.
Mama de Ana si 20+
oana_n spune:
citat din mesajul lui alina_satena Oana imi pare rau ca tu gandesti ca Selene gandeste doar negativ dar si eu am trecut prin situatii la fel ca ale ei(nu are rost sa ma repet)dar cand ramai fara bani de mancare,fara bani de medicamente pentru copil e greu.nu inteleg de ce unii oameni dau cu pietre si prefera sa spuna anumite lucruri pe un ton iritant si intrigant,daca vreti sa o ajutati cu ceva si cun sfat e bine daca nu avem cu ce altceva din pacate.Sper ca Dumenzeu sa iti linisteasca gandurile si ai speranta ca intotdeauna iesim la suprafata mai greu sau mai usor.Eu sunt alaturi de tine http://alinahandmade.blogspot.com/ |
Alina nu aduce in discutie postarile mele daca nu le-ai inteles! Arata-mi tu o urma de optimism de la Selene in cele 5 pag de subiect si atunci iti dau dreptate! Mie mi-a aratat ca doar negativ gandeste. Nu am spus nimci pe ton iritant si intrigant si nici n-am dat cu pietre. Sfaturi...i-am scris azi cateva deci nu vad sensu la ce scrii tu despre mine! Nu vreau sa devina altceva subiectul asta asa ca te rog sa te referi strict la sfaturile tale pentru Selene si sa nu vezi ceva putred acolo unde nu este. Multumesc de intelegere!
Aici nu suntem pe tabere de dezbatere. Cine e alaturi de Selene si cine o pune la zid! Fiecare postare aici e un raspuns cald la un strigat de ajutor! Si poate fiecare am trecut prin probleme si mai grave dar nu le detaliem, Ci dam mai departe curajul si speranta ce le-am primit atunci la randul nostru daca se lovesc de un zid pe care scrie mare NU...se duc in van. Daca ajung la mana ce e intinsa dupa ajutor atunci prind putere si poate fac si o floare mica....una a increderii!
Selene_Bunny spune:
In momentul de fatza, asa este, gandesc doar negativ, din pacate. Cand am calculat, ieri, sumele pe care le am de alocat in diverse directii - plata datorii, plata facturi restante, plata facturi care vor veni de acum incolo, plata analize Daria - si cand am vazut ca, dupa 60+ zile de asteptat, in 2 ore!!! raman fara bani, am zis ca... o iau pe aratura.
Da, nu o sa murim de foame sau mai stiu eu ce pana in aprilie. Dar nici bine, optimist, nu am cum sa ma simt, cand stiu f. bine ca in aprilie vor fi aceleasi socoteli si ca scenariul se va repeta. De asta sunt asa demoralizata, pentru ca muncesti o luna doar ca sa acoperi "golurile" pe care le vei face in urmatoarele doua luni. E deprimant.
lucialu spune:
Selene, e deprimant, dar ia-o si tu mai calm un pic. Poate e asa si luna asta si luna viitoare poate va fi la fel. Important e sa va tineti tari, ca sa treceti cu bine, sanatosi, de ghinionul de acum. Cand te simti in puteri de-adevaratelea priveste ce poti sa schimbi pe viitor pt voi, sa imbunatatesti situatia voastra. Momentan ia-le cum vin, pe rand, ca te-apuca toate alea dc privesti asa per ansamblu si tot analizezi la negru. Nu ai de unde sa stii ce se poate ivi intr-o luna- doua, ori la tine, ori la sot, ori la amandoi. Cum spuneam, e greu si te cred, dar e doar o perioada, nu capat de linie.
Sanatate micutei si incearca sa te focusezi pe prezent, si eventual sa te detasezi un pic ca sa poti sa vezi cu adevarat solutiile, acum nu mai vezi nimic, tot e negru si urat. Am zis, ai motive sa fii suparata, dar nici o stare de kko nu iti vaaduce vreun folos, din contra, te ratoiesti la fata, iti stergi gura cand te pupa sotul tau....e gresit si nu meritati nici unul asta.
alina_satena spune:
Selene situatia ta se aseamana cu a mea raman cu putini bani in mana de la o luna la alta si nu am ce sa fac,incerc sa maerg mai departe mai greu sau mai usor.Uite iti pot spune ca eu chiar daca stau la mama mea platesc mai mult decat platesti tu si mai am si rata la banca si medicamentele sotului si incerc sa supravietuiesc daca nu te ajuti pe tine,atunci cine?Incearca sa privesti in perspectiva,daca tu vei gandi negativ este normal sa numai vezi nici o solutie,dar daca te detasezi un pic si gandesti obiectiv si iei lucrurile la rece vei gasi solutii poate nu ti se vor parea usoare sau comode sau cum vrei tu sa spui dar le vei gasi.Te rog sa nu il mai iei pe "NU"in brate asa nu vei rezolva nimic.
Oana mi cer scuze ptr ce am scris mai devreme dar asa am crezut eu ca ai scrissper sa ma ierti
alex_andra spune:
oana, scuza-ma, a sunat mai dur in scris ce ti-am zis, decat ar fi fost "live"
kari, pe mine, de cand ma stiu, in luna februarie ma apuca depresia.
Aparent fara motiv, cred ca e astenia de primvara
Teoretic si practic am o viata fericita, cu bune , cu rele, dar tragand o linie, sunt ok.
Cand ma apuca depresia, crezi ca daca il vad pe altul mai nefericit decat mine, ma ajuta?
Cu ce o ajuta pe Selene acum sa ii spunem de x si y care o duc mai rau decat ea?
Cu ce ma ajuta pe mine in luna februarie (noroc ca mai e putin din ea), cand simt ca mi se ineaca toate corabiile, sa stiu ca vecinul de langa mine sufera de nu stiu ce?
zic si eu acum, nu va suparati pe mine
dar, intr-adevar, pe mine cand ma apuca toate cele si-mi vine sa-mi iau campii, ies din starea asta punand fata pe primul plan si imi aduc aminte ca am un copil sanatos, iar eu nu am voie sa fiu trista in fata ei.
dar nici situatia Selenei nu e prea roz si poate ca acum are senzatia ca nu are de ce sa se agate, ca sa se ridice.
Eu tot sper, Selene sa iti gasesti puterea interioara ca sa iti revii.
Oricum, eu sunt in preajma, pe langa tine, daca ai nevoie de ceva( stii tu), numai sa zici "hop", ca eu vin "top"
Imi pare rau ca nu stiu, nu pot acum, sa ma mobilizez si sa te ajut altfel.
Poate, dupa ce imi revin si eu din astenia de primvara o sa pot sa-ti spun o vorba mai de duh.
Pana atunci, te stang in brate tare, tare
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)