Mita intre colegi
Raspunsuri - Pagina 2
lisssa_ana spune:
Alexa,in primul rand te felicit pt rezultatele baiatului tau.
Si eu una as lua atitudine,parerea mea este ca parintii fetei gresesc dandu-i bani care cu siguranta nu sunt putini daca isi permite sa cumpere pe altii,copilul(fetita) nu are nici o vina,sau chiar daca are e mult prea mica ca sa inteleaga,face ce stie si cum a fost invatata.
Copiii care au primit sumele au si ei vina lor,vina care se cam iarta atata timp cat e recunoscuta.
Bafta multa.
tine-te de capul dirigintei,cu siguranta stie si ea care e situatia cu favorizatii clasei. Noi cand eram elevi,stiam. Diriginta la fel,chiar dansa facea diferente.
Mama de Ana si
20+
LauraNicole spune:
Ba tocmai pentru ca mi se pare o problema destul de grava nu as lasa numai la faza de soptit domol intre patru ochi intre diriginta si copila respectiva. As discuta cu parintii chiar si in functie de raspunsul lor as face plangere la directorul scolii pentru faptul ca fiul meu nu se simte comfortabil si nu este in siguranta pe domeniul condus de acesta.
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
viviana spune:
Problema este mai delicata si trebuie judecata obiectiv si nu subiectiv.
S-ar putea ca acea copila doar sa se joace de-a detectivii. O joaca tampita atata timp cat sunt la mijloc niste bani - dar ea asa a vazut ca se rezolva problemele.
Eu nu as merge cu scenariul pana la bataie sau mai stiu eu ce. E prea mult.
Sunt convinsa ca diriginta, care face si ea parte din sistemul "primit de la parinti" i-a pus deja in tema pe parintii fetei.
Discutatul problemei la ora de dirigentie nu va avea niciun rezultat. Se va face "politie" si se vor distinge 2 tabere. Una carea va tine cu fata una care va tine cu baiatul tau. Asa este intotdeauna.
Si ghici cine va iesi sifonat?
Pentru ca este cel mai bun din clasa si sigur naste invidii. Ce ocazie ar fi mai buna pentru cei care nu-l plac sa-si plateasca politele?
Eu as merge direct la diectorul scolii. I-as expune problema si l-as intreba: "ce ma sfatuiti sa fac?"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
alexa spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Aseara am vorbit cu tatal fetei (nu parea surprins), a fost o conversatie civilizata a zis ca va discuta cu ea. Ceea ne nu intelegea el si nici eu este faptul ca i-a platit pe colegi; fiul meu ii spune in fata ce il deranjeaza la ea.
Sa fac plangere la directoare?!? Nu este o idee buna, tatal fetei "sponsorizeaza" scoala... nu are sens sa dezvolt.
Ca sa intelegeti cum stau lucrurile, baiatul meu a terminat clasa a V-a cu media generala 10, colega cu 9.90 si ceva(nu stiu exact) si amandoi au luat premiul I. Premiul I cu medii diferite? Se poate!
Fata este o lingusitoare, iese dupa fiecare profesor in pauza si il conduce pana la cancelarie, ce conversatie au, nu stiu. Daca ia o nota de 9 sau 8, tatal ei vine la scoala sa indrepte situatia. Nu participa la concursuri, olimpiada, nu face fata. S-a calificat la olimpiada de mate pe scoala si nu a venit la sector ca nu facea fata.
Baiatul meu are diplome de la toate concursurile si olimpiadele, 10 la toate disciplinele, este apreciat de profesori pentru munca lui.
De dimineata fata a spus colegelor ca ii vine sa il bata.
Acuma las lucrurile sa curga de la sine.
Toate bune!
geniest spune:
Bine macar ca tatal nu a parut surprins. Te-a crezut ceea ce este mare lucru.
De regula, partea cealalta neaga vehement pe principiul ca "eu imi cunosc copilul si n-ar face asa ceva in veci"....si nu se ajunge nicaieri. Tot victima pare "ciudata"...
Astfel de conflicte sunt imposibil de eradicat in scolile noastre.
Sper sa ai norocul sa scapi de problema.
AnaisG spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexa Multumesc pentru raspunsuri. Aseara am vorbit cu tatal fetei (nu parea surprins), a fost o conversatie civilizata a zis ca va discuta cu ea. Ceea ne nu intelegea el si nici eu este faptul ca i-a platit pe colegi; fiul meu ii spune in fata ce il deranjeaza la ea. Sa fac plangere la directoare?!? Nu este o idee buna, tatal fetei "sponsorizeaza" scoala... nu are sens sa dezvolt. Ca sa intelegeti cum stau lucrurile, baiatul meu a terminat clasa a V-a cu media generala 10, colega cu 9.90 si ceva(nu stiu exact) si amandoi au luat premiul I. Premiul I cu medii diferite? Se poate! Fata este o lingusitoare, iese dupa fiecare profesor in pauza si il conduce pana la cancelarie, ce conversatie au, nu stiu. Daca ia o nota de 9 sau 8, tatal ei vine la scoala sa indrepte situatia. Nu participa la concursuri, olimpiada, nu face fata. S-a calificat la olimpiada de mate pe scoala si nu a venit la sector ca nu facea fata. Baiatul meu are diplome de la toate concursurile si olimpiadele, 10 la toate disciplinele, este apreciat de profesori pentru munca lui. De dimineata fata a spus colegelor ca ii vine sa il bata. Acuma las lucrurile sa curga de la sine. Toate bune! |
Daca baiatul tau s-a aratat la fel de revoltat ca tine pentru faptul ca acea colega a luat premiul 1 si a avut grija sa-si transmita revoltele mai departe, nu e de mirare ca genereaza si unele antipatii. Si da, la diferente de cativa sutimi, toti primesc acelasi premiu.
marius spune:
Daca a obtinut 9.90 este ceva la o adica - nu e departe de fiul tau. Dar nu stiu ce relevanta are. Eu zic sa lasi lucrurile sa curga. Ai spus, se stie... deci.www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
grati.ela spune:
Alexa vino in grup la copii de clasa a sasea
La Ozi la scoala media 10 insemna diploma de excelenta, premiul I s-a acordat intre 9.92 si 9.96, premiul II intre 9.82-9.88, premiul III intre 9.70-9.78; mentiune intre 9.50 si 9.68... s-a mers in stilul premiilor acordate la concursurile scolare
Sincer, cred ca ar fi bine ca flacaul tau sa o ignore pe domnita si sa invete sa fie mai diplomat...si fata mea este patita - asta anul trecut! - dar a invatat lectia: esti un coleg cu calitatile x,y si z dar ar fi bine daca ai incerca sa nu mai.... Oricum, in actuala ei clasa, diriginta s-a purtat admirabil: colegul X e campion la inot si-l sustinem si incurajam. La scoala se remarca la mate de exemplu, dar la romana cred ca l-ai putea ajuta tu, Y, tocmai pt ca si tu esti inotator, dar mai ales ca esti talentat la lb romana... Unul picteaza, altul danseaza...fiecare e bun la ceva si asta este respectat si apreciat de toti colegii...Niciodata la olimpiada nu a subliniat rezultatul, chiar daca a fost de exceptie, ci atitudinea elevului... Din pacate pentru elevi, este ultima promotie...
Amina_Marina spune:
Cu parintii nu rezolvi nimic ca doar de la ei a invatat fi-sa asta, cred ca asa face si ma-sa, plateste vecinii dupa scara ca sa-i spuna cine o barfeste.
Obsesia asta cu barfa de la ma-sa e mostenita.
ramiris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amina_Marina Cu parintii nu rezolvi nimic ca doar de la ei a invatat fi-sa asta, cred ca asa face si ma-sa, plateste vecinii dupa scara ca sa-i spuna cine o barfeste. Obsesia asta cu barfa de la ma-sa e mostenita. ............................... Vom rataci prin ceruri, Cersind cu palme-ntinse Un strop de adevaruri Din vietile invinse... |
Copii ne copiaza, ne place sau nu.
Copii poarta de multe ori razboaiele parintilor. Cred ca baietelului Alexei i-ar fi de folos daca s-ar reduce dimensiunile problemei, e o povara cam mare pentru varsta lui.
Trebuie sa stie ca importante sunt rezultatele lui, ca in viata nu toata lumea obtine totul pe cai cinstite dar satisfactia ca obtii un rezultat laudabil prin munca este infinit mai mare decat atunci cand il obtii mai putin onest. E important pentru el sa inteleaga ca nu are de ce sa fie frustrat ca a luat si ea premiul 1, faptul ca au fost mai multi premianti nu diminueaza succesul lui absolut deloc.
E bine sa ne invatam copii sa fie competitivi, insa eu cred ca e mai bine sa-i invatam sa fie buni la ceea ce fac si sa evitam sa-i facem sa-si doreasca in permanenta sa fie mai bun decat X sau sa faca eforturi ca nu cumva sa nu-l ajunga Y din urma. Un copil fericit stie ca pe pamantul asta este loc pentru toti, ca fiecare are steaua lui si ca depinde de noi sa fim fericiti si impliniti.
E posibil ca fetita respectiva sa-l placa pur si simplu, si sa gaseasca in "spionaj" o scuza pentru faptul ca e preocupata de el.
Alexa, baietelul tau trebuie sa inteleaga ca gestul colegei e mic si meschin si ca nu merita sa-i dea importanta. Atata vreme cat nu are nimic de ascuns, si nu vad de ce-ar avea :), n-are decat sa-l spioneze. Cand o sa vada ca e ignorata probabil ca o sa se linisteasca. Atentia o face probabil sa se simta "protagonista" si de aceea o sa continue atata timp cat e bagata in seama.
Ai vorbit cu tatal ei, ai vorbit cu diriginta, opinia mea e ca ar trebui sa inchizi subiectul si sa iti ajuti si baietelul sa treaca peste episodul asta.