Mita intre colegi

Mita intre colegi | Autor: alexa

Link direct la acest mesaj

O colega din clasa baiatului meu ii plateste pe doi copii cu sume de 10/20 Ron, pentru a-i spiona pe ceilalti, sa i se spuna daca este vorbita pe la spate, si sa afle ce fac ceilalti.
Acest copil se lauda la scoala cu banii pe care ii au parintii, cumpara notele(insa asta este alta poveste), iar acuma plateste ca sa afle ce spune fiul meu despre ea.
Baiatul meu este primul din clasa, ea nu suporta concurenta nu poate sa il intreaca la invatatura si il uraste.
Ce face cu aceste informatii? Oare parintii stiu sau chiar ei au invata-o? Sincer ma gandesc ca situatia sa nu scape de sub control in sensul ca intr-o zi poate sa plateasca pe cineva sa re razbune pe baiatul meu ca sa nu mai aiba concurenta. Am vorbit cu d-na diriginta si vreau sa fac si o plangere la politistul scolii.
Mi se pare nefiresc si grav ca un copil sa faca asa ceva.
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikkei spune:

Corect sa faci plangere!
Pai copii nostri ce sa faca si ei? Imita parintii (modelele).
Eu sa fiu in locul tau as lua atitudine imediat.
Daca un copil de scoala face asa ceva, cand va deveni adult??????
Tine de noi sa nu stam cu mainile in san.
Mult succes Alexa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Opinia mea este ca e suficient sa te rezumi la nivel de diriginta. Este in interiorul scolii, responsabilitatea (juridic discutand dar nu numai) apartinand institutiei scolare.
Pe de alta parte in afara de informatia in sine - nu stiu ce probe ar exista la, urma urmei iar in plus - oricat ar parea de sec - nu este ilegal. Poate cel mult frustant. Daca tot are atatia bani ... poate ar putea sa faca ceva util cu ei, stiu eu... idei ar putea sa existe.
Pe de alta parte de ce nu comunici parintilor acestui copil? Cred ca ar fi cea mai directa si corecta cale. Nu?

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Sincer, nu prea vad ce ar face politistul...
Cu diriginta e alta treaba, insa nu reusesc sa incadrez fapta in regulamentele scolare, ca sa vad ce ar putea face.
Zici ca ai vorbit cu diriginta...ea ce a zis?
In ce clasa sunt copiii?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Opinia mea este ca e suficient sa te rezumi la nivel de diriginta. Este in interiorul scolii, responsabilitatea (juridic discutand dar nu numai) apartinand institutiei scolare.
Pe de alta parte in afara de informatia in sine - nu stiu ce probe ar exista la, urma urmei iar in plus - oricat ar parea de sec - nu este ilegal. Poate cel mult frustant. Daca tot are atatia bani ... poate ar putea sa faca ceva util cu ei, stiu eu... idei ar putea sa existe.
Pe de alta parte de ce nu comunici parintilor acestui copil? Cred ca ar fi cea mai directa si corecta cale. Nu?

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Da, voi discuta si cu parintii.
Marius, te rog mult de tot lasa subiectul la "Discutii generale" o zi sau doua, acolo intra mai multa lume. Pentru mine este foarte important sa am cat mai multe pareri. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Cu diriginta e alta treaba, insa nu reusesc sa incadrez fapta in regulamentele scolare, ca sa vad ce ar putea face.
In ce clasa sunt copiii?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Sunt clasa a VI-a, diriginta a zis ca i se pare foarte grav, miercuri la dirigentie va discuta cu ei, vrea sa ii vada daca recunosc cei care au luat banii ca este adevarat si dupa aceea va discuta cu parintii ei.
Repet... imi este teama sa nu plateasca pe cineva sa imi bata copilul. Daca are bani va face tot ce ii trece prin cap. Trebuie sa inteleaga ca in societate nu faci ce vrei chiar daca dispui de resurse financiare. Ea plateste si obtine ce vrea, la 12 ani. Nu? Nu vreau sa ma abat de la subiect dar ca o mica paranteza spun ca plateste profesorii sa obtina note mari, ei , la randul lor o favorizeaza pe nedrept in fata celorlalti, asta stie toata clasa. Dar nu vreau sa dezvolt acest aspect, ca nu ma intereseaza, copilul meu invata, este olimpic, nu il favorizeaza si nici nu il persecuta profesorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa
Trebuie sa inteleaga ca in societate nu faci ce vrei chiar daca dispui de resurse financiare.

Pai, daca este sa se ia dupa ce vede in societate, mi-e teama ca taman asta stie: daca ai bani faci ce vrei, sau macar ai tot tupeul din lume sa incerci.
Varianta dirigintei este corecta: intai discuta cu copiii, sa se lamureasca, apoi vede ce fac cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Dar parintii "spionilor" nu se intreaba de unde au copii lor bani atata vreme cat ei nu le-au dat? Nu cred ca numai "mituitoarea" are o problema de educatie si comportament. Este evident ca fetita respectiva are probleme insa nici cei pe care ii foloseste ca unelte nu sunt sfintisori. Si parintii lor ar trebui anuntati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Sunt perfect de acord cu ce a spus Marius. Daca diriginta nu ia atitudine atunci poti insista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

In ce clasa sunt copiii?

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Sunt clasa a VI-a, diriginta a zis ca i se pare foarte grav, miercuri la dirigentie va discuta cu ei, vrea sa ii vada daca recunosc cei care au luat banii ca este adevarat si dupa aceea va discuta cu parintii ei.
Repet... imi este teama sa nu plateasca pe cineva sa imi bata copilul. Daca are bani va face tot ce ii trece prin cap. Trebuie sa inteleaga ca in societate nu faci ce vrei chiar daca dispui de resurse financiare. Ea plateste si obtine ce vrea, la 12 ani. Nu? Nu vreau sa ma abat de la subiect dar ca o mica paranteza spun ca plateste profesorii sa obtina note mari, ei , la randul lor o favorizeaza pe nedrept in fata celorlalti, asta stie toata clasa. Dar nu vreau sa dezvolt acest aspect, ca nu ma intereseaza, copilul meu invata, este olimpic, nu il favorizeaza si nici nu il persecuta profesorii.

alexa, daca diriginta va aborda subiectul in fata clasei si va face "politie" la ora de dirigentie, poti sa fii sigura ca vor exista consecinte si asupra baiatului tau, nu va fi greu deloc pentru fata cu bani sa afle/sa-si imagineze cine a "turnat-o" si sa puna cativa golani sa-ti bata baiatul, se poate intampla o tragedie...

vorbeste cu diriginta sa abordeze fiecare copil in parte, eventual intr-o discutie privata sa fie de fata si parintii fiecaruia, nu sa se apuce sa bata toba la ora de dirigentie...in felul acesta nu va face decat sa starneasca furia acelei fete de bani gata...tare mi-e teama insa ca secretul acestor discutii particulare nu va rezista prea mult si fiecare copil mituit ii va povesti mituitoarei ce-a patit, ce i-a spus diriginta, ce pedeapsa i-au dat parintii, etc.

de curiozitate, ai idee cu ce se ocupa parintii acestei fete, sau din ce mediu provin ? ar fi interesant de aflat unde a vazut ea un astfel de comportament...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

Din pacate asta este ceea ce vad copii peste tot daca ai bani poti face si poti obtine orice. Si eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu parintii poate ei nici nu stiu ce face fata lor. Iar politistul nu poate face nimic.

mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput