sfecla rosie coapta la copil 6 luni

Buna,
Pot da piure de sfecla rosie coapta unui bebe de 6 luni(sfecle intregi coapte in cuptor de mine)? Pot sa o introduc in schema de divesificare? Stie cineva daca are potential alergenic, nu am gasit-o printre legumele clasice la diversificare. Stiu ca este foarte sanatoasa si bogata in fier plus ca are un gust dulce placut.
Multumesc,
Raspunsuri

Roxxy80 spune:
Nici eu nu stiu sa fie alergena, dar mai asteapta putin, macar o luna. Incepe cu ce se recomanda de fel si daca totul decurge ok, incearca si sfecla. Nu cred ca e periculoasa. Dar asta e parerea mea neavizata.

Picky_toto spune:
Nu mai stiu sigur exact si nici nu gasesc acum cartea de diversificare cu ce se recoamnda la 6 luni aici(in Be)...dar stiu ca sfecla rosie poti sa-i dai. Dar mare grija, ea e una din legume, precum spanacul, varza de brussel etc care contine nitrati care se transforma in nitriti. In cantitati mari poate provoca anumite afectiuni(nu mai stiu sigur exact ce anume dar mai tarziu cand am timp caut cartea). De obicei legumele care contin nitrati se fierb in apa foarte multa si nu se pastreaza ptr a doua zi si nici nu se reincalzesc. Aceste legume pot fi date dar nu in cantitati mari..cel putin 1-2 ori pe saptamana.
Cand gasesc cartea iti voi spune mai multe. Numai bine
Mami de printesuca mica si iubita

AMR: 5 saptamani!!!
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Roxxy80 spune:
Interesant, nu stiam. Din cate stiu spanacul se recomanda dupa varsta de 10 luni din cauza acestor nitriti. Inseamna ca si sfecla ar trebui introdusa tot dupa aceasta varsta.
Citat: |
citat din mesajul lui Picky_toto Nu mai stiu sigur exact si nici nu gasesc acum cartea de diversificare cu ce se recoamnda la 6 luni aici(in Be)...dar stiu ca sfecla rosie poti sa-i dai. Dar mare grija, ea e una din legume, precum spanacul, varza de brussel etc care contine nitrati care se transforma in nitriti. In cantitati mari poate provoca anumite afectiuni(nu mai stiu sigur exact ce anume dar mai tarziu cand am timp caut cartea). De obicei legumele care contin nitrati se fierb in apa foarte multa si nu se pastreaza ptr a doua zi si nici nu se reincalzesc. Aceste legume pot fi date dar nu in cantitati mari..cel putin 1-2 ori pe saptamana. Cand gasesc cartea iti voi spune mai multe. Numai bine ![]() Mami de printesuca mica si iubita ![]() ![]() ![]() AMR: 5 saptamani!!! Buburuza mea******In asteptare... ********************* Povestea Printesucai ********************* |

Picky_toto spune:
Se poate da si mai devreme dar nu in cantitati mari.Totusi eu am evitat si i-am introdus spanacul fetei dupa varsta de 1 an.
Mami de printesuca mica si iubita

AMR: 5 saptamani!!!
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Serialbastre spune:
Fata mea, Cezara, a mancat foarte bine sfecla rosie coapta sau fiarta si apoi amestecata in piure de legume, alaturi de morcov, telina si altele.
Cred ca depinde si de cand/cum ai inceput diversificarea. Una e sa incepi la 6 luni, si alta la 4 sau 4 1/2.
Pofta mare!
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE

mariana_alex spune:
Eu am citit ca sfecla rosie se da dupa 1 an si chiar era o atentionare catre mamici caci, bineinteles ,suntem cu toate incantate de aceasta legume bogata in fier si alte vitamine si ne grabim sa le-o "servim" si copiilor.

anaraluca spune:
Multumesc pentru pareri,
Mai asteptam, nu ne grabim deloc, papam tzitzi cat cuprinde si am inceput schema clasica. La primavara mergem si pe autodiversificare.

uta_ciun spune:
Si bebe meu mananca cu placere sfecla rosie, dar are aproape un an acum. Eu o curat de coaja si o fac la aburi
Uite un site in engleza, unde gasesti informatii despre toate fructele si legumele, de la ce varsta se recomanda, ce nutrienti au, cum e mai bine sa le prepari si idei de retete
Vad ca pt sfecla recomanda intre 8 si 10 luni
http://www.wholesomebabyfood.com/beetsbabyfoodrecipes.htm

pitzinuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui uta_ciun Si bebe meu mananca cu placere sfecla rosie, dar are aproape un an acum. Eu o curat de coaja si o fac la aburi Uite un site in engleza, unde gasesti informatii despre toate fructele si legumele, de la ce varsta se recomanda, ce nutrienti au, cum e mai bine sa le prepari si idei de retete Vad ca pt sfecla recomanda intre 8 si 10 luni http://www.wholesomebabyfood.com/beetsbabyfoodrecipes.htm ![]() "Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone |
f fain site!

mami de andi

_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."