PRIETENE FARA TITLU (75)
Raspunsuri - Pagina 2
Denisam spune:
Hello si o cafea ca sunt treaza de la 5am
Daniela-bafta la concurs, tinem pumnii sa ia premiu.
Ingrid-multumim de vestiel legate de Moni, tinem pumnii si transmite-i pupici si multa sanatate
Mersi de sfat cu Emma, o sa incerc ceva asemanator,asa ma gandisem,ca vine weekendul si oricum simbata ea nu face mare lucru ca schiaza toata ziua.Faza e ca a cerut sa faca voce asa ca o sa incercam din 7 martie sa adaugam la cele 40 de min de pian si 30 min de voce,sa vedem dc ii place si dc merita.
La Montessori nu a gresit ca e prea mult,singura mi-a zis ca a fost silly si cam distrata ca se uita la ce e in jur,acum ca stie ce se intampla si la clasele 1-2, si cu ce i-am explicat, sper sa fie mai atenta-eu asta vreau sa fie si in primii,dar mai ales manierata si respectuoasa si sa nu i se urce la cap(are tendinta asta uneori sa le arate la altii ca vezi Doamne ea stie si deja si-a luat-o peste nas ca unii copiii mai mici nu vor sa se joace cu ea-nu e mare pierderea dar ma bucur ca sunt unii care ii zic asta,asa ii mai taie din self-esteem).
Is cam suparici ca am o groaza de hartii de completat pt inscrierea copiilor pt in septembrie, ca asa e aici,acum se cer, si pe unele abia ieri le-am primit, ca nu stiu cum de nu au ajuns prin posta-eu sutn cu gatul in pioneze si tusesc, Alex vad ca e si el cam mucios,sper sa isi revina.
Pup pe toata lumea si sanatate multa!
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
Salutare.Am sosit si eu acasa,asa ca hai sa va dau raportul,desi partial v-a zis si Ingrid ce si cum.Deci medicul a zis ca arata a cheloid cicatricea,interventia a fost facuta cu anestezie locala,dar pe langa cicatricea scoasa a mai scos o bucata de tesut,o adenopatie de cca 2 cm (ca atat se vedea la tomograful facut cu o zi inainte ca e dimensiunea) care s-ar parea ca ar fi un ganglion inflamat.Asta desi teoretic mi-au fost scos toti data trecuta.Dar se pare ca se mai pot forma din vreo bucatica ramasa acolo,ma rog,asa ceva daca am inteles bine.Deci acum astept rezultatul biopsiei ambelor "piese". Rezidentul a zis ca nu arata rau (ala "rau" e mai negricios de obicei) ,dar asta om vedea.Pe langa asta ,cu o seara inainte am facut si CT toracic si la plamani se vad doi micronoduli infracentimetrici (aia inseamna milimetrici - daca au scris corect pe net unde am citit eu - ar fi intre 1,5-3 mm). Nesemnificativi pentru majoritatea,dar automat suspecti in cazul cuiva avand melanom si deci trebuie urmariti in timp.Daca vor creste,harsti la cutit.La dimensiunea de acum sunt prea mici pentru biopsie.Probabil peste vreo luna fac un RMN sa vad ce si cum (nu de alta dar CT iradiaza si e bine facut mai rar) . Alta veste e ca s-ar putea sa intru intr-un trial cu vaccinuri experimentale si sa las balta interferonul deci (ca oricum mare branza nu face).Deocamdata a vorbit chirurgul cu doctorita ce se ocupa de asa ceva ,trebuia sa ma intalnesc azi cu ea sa discutam,dar ea a zis sa asteptam intai rezultatul biposiei si pe urma ma vor suna si vedem.Se pare ca e noutate ,de doar de vreo 2-3 saptamani si poate am norocul sa fie chiar ala ultimul care a dat rezultate foarte promitatoare.Oricum nici voluntarii nici medicul ce ii urmareste nu vor stii vreodata daca iau chiar vaccinul sau doar placebo .Ca asa se face,jumi-juma.Chestia e ca taman alaltaieri cautam pe net de zor sa vad daca se fac trialuri din astea in Romania si mai ales si pentru melanom.N-am gasit date despre melanom,ci doar ca se fac la Cluj,asa in general.Deci la tanc mi-a propus doctorul asta,i-oi fi transmis telepatic .
Mersi de urari si gandurile bune
Na, mai revin eu.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Ana_m spune:
Hola ,
Moni sper sa iasa bine biopsia sa nu fie nimic. Of , imi pare rau ca a trenuit iar sa treci prin operatie . Legat de vacci , foarte bine , daca tu crezi in ceva ca face efect , efectul poate sa se produca . Nu conteaza daca e sau nu placebo.Psihicul uman e foarte complex .
Fetelor eu cand va citesc ce de activitati faceti cu copii , imi vine sa ma ascund . Trebuie sa caut si eu ceva pt Clara , dar aici la varste asa mici inca nu fac mai nimic cu ei . Si nici nu prea ai unde .
AAcum 3 sapt am fost cu scoala in excursie la Barcelona , sa vedem un laborator de medicamente (fabrica )si pe urma la shoping . Ei alta viata in asa oras , alte oportunitati clar exista si dezavanttaje ...dar .
<Si in plus nici nu am timp acum sa ma ocup asa de ea , si asa are Nicu destul ca de 4 ori pe zii , o duce/aduce de la scoala. Of sa treaca si lunile astea si poateeeeee de la anul va fii mai usor ...poate .
Vine acum o saptamana de vacanta sa vad ce oi apuca sa fac cu ea .
Scuze ca nu raspund la fiecare in parte, am intrat doar rapid Ingrid, DEnisa, Bee, Daniela, Mira , Cristina
Ingrid S spune:
Buna dimineata, dragelor!
Noi suntem inzapeziti, de pe la 7 se chinuia sotul cu zapada, dupa ce am dus fata la gradinita am mai curatat eu, cat am putut. E de coma si ninge intruna. O sa fac niste poze ca asa zapada inca n-am prins. Unde nu si-au curatat trotuarele, am trecut cu sania cu Diana pe o carare mica intre doi nameti. Uf. Ce amenzi le-as trage eu unora.
Moni, ma rog pentru tine sa iasa rezultatele ok, nu-mi pot imagina cum e sa stai in stres mereu. Sper ca la RMN sa nu ai niciun micro-mini-infra nodul pacatos la plamani ori in alta parte.
Iar la ideea cu vaccinul, go ahead. E o oportunitate foarte buna, nu o lasa sa scape.
Denisa, ma amuza asta cu orgoliul, pe undeva e bine ca e increzatoare in fortele proprii, totul e sa nu exagereze si a mea se oftica daca nu castiga la un joc, dar nu ma las, face parte din acceptare....invata sa pierzi, e esential, asta ii repet. Iar faza cum ca pierde parteneri de joaca, isi va regla atitudinea pe parcurs, cum o sa-i vina bine. Se adapteaza ea, nu-ti fa griji de asta. Copiii au o mare calitate: sunt maleabili. Noi adultii, mai rigizi.
Sanatate lui Alex si tie, nu-ti trecuse laringita, te-ai procopsit cu altceva?
Daniela, cum e cu concursul?
Bee si la voi sunt nameti?
Anamaria, ce bine ca mai scrii ceva. Fata, stai calma, daca n-ai timp asta e, oricum la gradinita invata ei destule. Pune si tu o poza cu frumusica. La voi cum e timpul?
Ma duc sa-i dau mancare matzei. Si sa mai curat ceva zapada, sotul chiar si-a facut analizele azi si e cam palid. Il mai las o ora sa se odihneasca.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Buna dimineata
Mi-am inceput ziua cu
Si inca la ora asta imi vine sa de una singura prin casa ca bolunzii.
Si sa va zic si de ce.
In seara de dinainte de a pleca la operatie ma suna o tipa de la o firma de recrutare din Bucuresti sa imi propuna un post de director economic la o firma italiana din Arad.Cand am auzit ce si cum,am ciulit urechile si am zis ca ma intereseaza,am dat si un mini-interviu preliminar in limba italiana direct prin telefon sa se convinga ca stiu limba si sa nu mai fie necesar sa merg la Bucuresti (ceea ce clar n-aveam de gand ) si a ramas sa ma sune ca sa imi zica in ce zi saptamna viitoare va fi interviul la firma in Arad.I-am zis ca doua zile voi fi plecata din oras si nu prea am semnal ,nu prea pot vorbi si mai bine sa ma sune joi-vineri.Intre timp am cules de pe net info si am vazut ca firma cu pricina e in zona industriala de langa noi (5 min cu masina pana acolo ) si s-ar putea sa fie exact aia unde lucreaza acum fostii mei colegi ingineri,aia doi tinerei .Asa ca m-a gandit ca daca mi-ar convenii moacele lor,conditiile oferite si daca mi-ar da 1000 euroi as renunta la CIC si m-as due la munca.
Ei bine ,ieri cand eram pe drum ma si suna tipa ,sau ma rog o tipa care vorbea de aceeasi firma si acelasi post, eu o intreb daca e cea cu care am vorbit ... dar ma intreaba ingrijorata de vreo trei ori daca mai am programat si alt interviu acum sau asa ceva,ca ne auzeam cam greu.Eu i-am zis ca nu, ca pana acum doar firma asta m-a tentat.A ramas ca imi trimite in mail niste chestii sa le completez si sa imi fac si in italiana CV sa i-l trimit si ne auzim dimineata dupa ora 10.
Azi-dimineata ma pun sa o sun sa o intreb cum sa completez ceva din ce mi-a trimis si constat ca ea nu mi-a trimis nimic in mail dar ma vrea tot ca director economic pentru aceeasi firma si asteapta azi urgent de la mine un CV in italiana,urmand ca interviul sa fie miercuri dupa-amiaza exact cand e serbarea de 8 martie a Dianei Ii zic si acum incearca sa schimbe macar ora daca nu ziua.Dupa 5 minute ma suna cealalta ce imi trimisese aseara mail-urile alea.Si aia e cu interviu tot saptamana viitoare,dar i-am zis din start ca in 3 martie nu vreau si a zis ca nicio problema (da' s-ar putea sa cam fie ca am inteles de la cealalta ca administratorul firmei va fi prezent in oras doar in ziua aia)
In concluzie, la ora asta sunt doua firme de recrutare care amandoua vor sa ma recruteze ca director economic pentru aceeasi firma italiana Deci ma stric de ras nu alta.Adica aia lucreaza in paralel cu cel putin doua firme sa le gaseasca om.Una din ele a zis ca din baza de date cu CV-uri pe care le are eu par cel mai potrivit om pentru postul asta.Da' va dati seama ce-or zice italienii cand or vedea ca doua firme le propun acelasi om? Ma intreb daca chiar ar iesi ceva pana la urma,de la care din ele ma vor "cumpara"? Vorba aia totul mi se intampla numai mie Na ca sa vedeti cu ce chestii distractive imi ocup eu timpul in asteptarea rezultatului biopsiei.
INGRID lasa mai ca asta nu e singurul stres major din viata mea,iar oricum asta e pe termen nelimitat acum,ca la melanom,daca ai trecut de 2 ani e binisor,de 5 ani e aproximativ ok,daca ai trecut de 10 ani e super ok ,dar si la 30 de ani dupa aia daca apare ceva e mai probabil sa fie metastaza de melanom,decat alt tip de cancer.Asa ca iaca ma distrez si eu pana mai pot.Naspa e ca orice planuri iti faci (vacanta,serviciu etc.) ti se pot da peste cap oricand, fiindca iar trebuie mers la cutit sau alte cele.Revin ca sa nu pierd frumusete de mesaj
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
Ei si sa continui pana nu apare Tudor in zona ca pe urma merg sa ma joc cu el.Iar cand doarme, sa ma ocup de tradus CV-ul pentru cele doua tipe agitate Ma gandesc chiar ca ar fi distractiv sa cer si 1500 euroi,chiar daca s-ar putea sa imi dea papucii urgent la asa "pretentii" ca macaronarii is cam zgarcomani .
ANAMARIA tare ma bucur ca ai scris,sper sa apuci sa o faci mai des Cu Clara cand sa mai faci mai activitati la asa program pe care il ai? Pai fac ei la gradi destule,in plus Clara e mare poliglota si asta e ca si cum ar fi data la vreo 2 limbi straine deja,ba mai mult decat atat ca le si stie bine,nu doar la nivelul de la scoala.
INGRID spor la dat zapada.Si la noi e plin balconul,la socru-meu nu mai zic ... ieri a fost Ghita sa dea zapada ,azi merge iar,ca socru-meu abia se mai taraie.Chiar ca nu v-am zis dar saptamana trecuta s-a simtit f.rau de la inima si acum e tare slabit.Ce sa ii faci,are 80 de ani deja si de doi ani deja e si cu sonda aia urinara saracul
Legat de vaccinul ala,am cautat aseara pe net sa vad la care trial se recruteaza si in Romania si l-am gasit,se pare ca e tot un preparat facut pe baza genei BRAF,ala care a dat ceva rezultate.Adica s-a constatat ca a dat rezultate doar la cei ce aveau in tumoare o mutatie genetica denumita BRAF (daca am inteles bine) si cred ca numai astia sunt recrutati.Asta pe langa alte multe conditii privind stadializarea bolii si alte chestii.Teoretic m-as incadra la ora asta ,asta daca am si gena cu pricina.Oricum trebuie asteptat rezultatul biopsiei,se fac si alte investigatii inainte de a incepe,cred ca si pet-ct.Asta cu gena chiar s-ar putea sa o am fiindca parca am citit odata ca braf ala are legatura si cu cancerul de prostata,iar din asta a avut bunicul din partea mamei,cand avea vreo 70+ ani.Na,nu va mai plictisesc cu chestii tehnice,dar oricum e ff interesant domeniul asta cu cercetarea,mai ales in domeniul medicinei.Asa ca BRANDUSA ai ales un domeniu interesant - cercetarea Te cred ca iti place mult! Si mie mi-ar placea mai mult, decat sa ma distrez la interviuri cu macaronarii
Denisam spune:
Hello,
Moni-ma bucur mult ca esti ok, ca a trecut si sunt sigura ca rezultatul va fi negativ-stiu cum e cu stresul,dar ma bucur ca tu esti mai optimista si macar exista niste tratamente.
AnaM-ma bucur ca ai scris, mai pune si tu poze.
Ingrid- si la noi ninge si eu nu mai vreau ca se circula mai incet si eu sunt contra cronometru-Alex tuseste si e cam mucios, macar E e ok dar iarasi nu s-a purtat cum trebuie de dimi,cum am ignorat-o si explicat ca o sa fie pedepsita,cum s-a potolit uc plinsul si a venit singura sa se scuze si manice, si a terminat si in timp si a zis ca nu vrea TV si ca diseara o sa faca ceva teme cu mine.Sa vedem dc o tine.
Eu in schimb sunt suparata ca nu stiu ce o sa se intample cu A, ii pleaca 2 educatoare, una era super buna si ferma cu el si A o asculta-avea experienta cu copiii cu dificultati in limbaj. L-am inscris la gradi in cadrul scolii ca din sept are dreptul al 3h gratuit si restul se platesc, dar nu stiu cum sunt acolo profele, am speranta insa ca va primi ceva help-adica un logoped macar 2h pe zi si sa mai trimit eu terapista mea acolo inca 2h.
Pe Emma o las la Montessori ca au mutat-o la clasa I-a si o stimuleaza si o ajuta mult si nu ma costa decat 300 in plus pe an,care e nimic.
Acum trebuie sa string si hartoagele sa depunem taxele pe anul 2010, am sperante ca la cati bani am dat pe gradinite si terapii, macar 10% sa recuperez-nu vreti sa stiti numerele.Dar as da orice numai sa il vad pe A aproape de normal.
Ma duc la hartoage ca am si rapoarte,asteapta oamenii sa le aprob comisioanele
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
Bee spune:
Buna fetele.
Moni, sa speram ca e ok totul. Sa inteleg ca fac analize genetice inainte sa inceapa vaccinul/placebo? Da, stiu ce spui tu cu statisticile. Insa nu te mai gandi. Am un exemplu destul de aproape care m-a lasat masca. Mama tehnicianei de laborator de la munca e cu cancer de san din 1984 deci de 27 de ani! Si de 7 ani are metastaze osoase (daca am inteles bine). Si saracuta, se uita si se gandeste: cati din cei care erau bolnavi in 84 mai traiesc? Cati din cei care erau bolnavi cu 7 ani inainte traiesc? Si ea trage inainte si au trecut ani peste ani. Ti-am zis ca si tata e bolnav rau cu 2 boli fff urate, din care o forma de leucemie. Are 8 ani curand si e ok, Doamne Ajuta. Tratament toata viata si cat o sa tina o sa tina. Oricum, e normal ca mergi la interviuri, ca vrei un job bun. Doar nu sta timpul in loc.
Ana, vacanta placuta! O saptamana sta si Clara cu tine acasa? Sau tu stai acasa in vacanta asta?
Denisa, te cred ca e foarte important sa-l aduci pe Alex cat mai aproape de normal. Sper sa se recupereze repede. Oricum, ce ai povestit de Montessori, mie nu mi-a placut atitudinea lor vis- a vis de voi si Alex! Nu stiu de ce, dar parca se pierde toata filozofia metodei in sine si ramane doar afacerea. E evident ca o fi o placere si o fi usor sa aiba copii cu rezultate ca Emmma cu care sa lucreze, dar ideea ar fi sa aiba rezultate si la copii cu probleme si personal pentru copiii cu probleme! Ma rog...
Ingrid, la noi e vant, frig si zapada, dar nu nameti! Anul asta nu ne-am inzapezit..........inca. Mai bine, ca aveam drumuri de facut mereu.
marchplayer spune:
Salutare
Sper ca acest mesaj sa ajunga unde trebuie! Aseara eram la inot cu Ioana si timp de 40 de minute am citit pe aici si am scris un dictai mesajul care a disparut in neant atunci cand i-am dat send fara sa fiu logata Timp perdut.
In primul rand sa stii Moni ca ma bucur tare mult ca ai scapat si de aceasta operatie, ma rog din tot sufletul sa fie bune rezultatele si as vrea sa nu te mai stresez cu subiectul asta. Vreau sa vorbim despre lucrurile frumoase din viata ta. N-as vrea sa-ti irosesc timpul. Oricand vrei sa te plangi, fa-o, o vorba buna voi avea pentru tine mereu si voi fi "alaturi" de tine atat cat voi putea.
Vreau sa fiu optimista pentru tine!!!
Foarte frumos deseneaza Diana!! Pe Ioana n-am ajutat-o deloc in acest sens mai deloc...am incercat dar am intampinat ceva oprelisti..adica m-am lovit de o stanca incapatzanata care face ce vrea ea si cand vrea ea. Mi-e groaza ca trebuie sa ma impun cu "pedepse" mai tot timpul sau cu promisiuni spre rusinea mea dar asa m-am saturat sa mediez conflicte, sa fiu pacifista sa fiu calma si la obiect cand cateodata as vrea doar sa zac sau imi vine sa-mi smulg parul din cap sau simt ca-mi plezneste o artera....
Apropo de desen..va ziceam ca as vrea sa o duc pe Ioana la Palatul Copiilor, deocamdta n-am gasit un curs care sa fie martea sau joia...as fi vrut sa fie in aceeasi zi cu antrenamentele la inot ca sa nu mai batem drumul si intr-o alta zi. Ma gandeam ca dupa gradi sa vina acasa sa manance si mai apoi sa plecam la Constanta, mai intai sa faca desen/pictura o ora si dupa aceea sa mergem la inot. Intr-o alta zi mi-ar fi chiar greu si aiurea deocamdata. Si asa facem drumul asta de 3 ori pe saptamana si nu-i putin pentru un copil sa-si petreaca 30 min dus, 30 min ntors in masina...Acum iau laptopul cu mine si se mai uita la desene...ma gandeam sa achizitionam un IPOD dar este bun si laptopul, mai greu dar merge
Am cumparat cursul de pictura de la DeAgostini, si mi-am facut abonament sa nu mai stau sa alerh dupa ele pe la chioscuri. Pictura este una din pasiunile mele neimplinite. Sincer, cursul asta mai mult pentru mine il cumpar dar vad ca aprticipa si Ioana cu placere si chiar face picturi interesante(amesteca aiurea culorile si nu le intinde bine pe foaie si asta arata intr-un fel), ea nu este ingradita inca de reguli ca mine.
Poate reusesc pana la urma sa combin inotul cu desenul pe aceeasi zi.
Deocamdata la noi este iarna..a nins un pic si este ger. Copii s-au bucurat de zapada.
De luni incepem gradinita. Abia astept. Tot de luni voi incepe si eu sa merg la sala de dimineata, adica ei la gradi eu fug la sala si restul treburilor dupa!!
Mai concursul ala de inot este abia pe 10 martie. Abia astept, cred ca o sa mor de emotie si de frica!!! Sper sa iasa bine. Fiind primul concurs am ceva temeri legat de vitorul inotului Oricum ar f dupa concurs o voi duce la film sau undeva placut ca premiu de participare!!
Revin ca sa nu pierd si mesajul asta...
Acum fac niste foietaje cu branza si ma tot duc prin bucatarie asa ca mai bine nu risc
monica70 spune:
Buna seara si eu prin zona.Acum a plecat Ghita sa il duca pe Tudor sa doarma la mami,asta ca sa nu ma scap prea des sa il ridic in brate (ca oricum am facut-o azi,dar cu mana stanga) cand a venit acasa saracul de cum a intrat in hol a strigat MAMA! ,apoi dupa ce l-am dezechipat a intrat in fuga in camera strigand ANA! adica o cauta pe Diana.S-a jucat frumusel ca ii fusese dor de jucariile de-acasa,dupa ce nu le-a vazut doua zile.Apoi a venit Diana acasa si a inceput circusul Pe Diana a tras-o Ghita cu sania cand a scos-o de la gradi,asa ca a fost un pic si la zapada.Tudor n-a apucat decat pe drum sa vada zapada si acum stie si el sa zica "PADA" la zapada.Ba chiar le mai zice deja si la ai mei buni,Titi,Ica (de la Viorica) Dar e si cand bodogane la greu pe chineza si nu pricep nimic ,deci explica de zor si serios si cu intonatii Atunci o iau cu intrebari si asa mai scot ceva de la el.Acum seara s-au jucat de-a calul - calul fiind Diana - si ea ii striga de zor : URCA PE CAL GRASANE!" Si "grasanul" atat astepta Diana s-a mai jucat si cu papusele carora s-a apucat sa le faca hainute ,chestie care mie imi placea mult asa ca instant am luat foarfeca si le-am facut niscaiva garderoba
iar acum ca a plecat Tudor s-a apucat de pictat.Ea nu e atrasa atat de pictat,care e mai greu,cat de desenat.Exact asa am fost si eu.Cursul ala de pictura i l-a cumparat si Ghita si frate-meu ,asa ca unul l-a dus inapoi la chiosc ca e cerere mare.Si Diana de la Timisoara il are,asa ca vom face curs de pictura toate mamele.Sincera sa fiu eu n-am chef momentan sa ii citesc de-acolo Dianei si sa colaborez prea mult,dar sper sa imi vina pe parcurs,cand nu voi avea atatea pe cap.Azi avusei treaba si cu CV-urile lui peste ,nu va mai zic ce maldar de acte de care nu m-am atins inca, troneaza pe birou.Plus ca trebuie sa fac si bilantul pe anul trecut.In plus ar cam trebui sa ma pun deja sa imi mai reamintesc italiana si sa fiu ceva mai la zi cu legislatia in domeniul contabil.Deci si eu de multe ori abia astept sa se joace Diana cu Tudor si sa imi dea pace - si acum ma seaca ba ca nu gaseste ascutitoarea,ba ca sa ii dau hartie,ba ca vrea sa deseneze marul din cursul ala si nu stie tra la la
Uf si acum chiar imi venisera in minte mai multe de scris,dar trimit o tura sa nu pierd tot,ca vad ca au ceva eroare astia pe DC .