vesti pt. mamici

vesti pt. mamici | Autor: nikkei

Link direct la acest mesaj

Ascultand Itzi Bitzi azi dimineata cu fiul meu am aflat asta:
"Cursuri parinti
Integrarea copiilor cu diferite deficiente in invatamantul public

La Liceul Cervantes din Bucuresti are loc, pe 11 martie 2011, conferinta "Integrarea copiilor cu diferite deficiente in invatamantul public", in cadrul careia parintii, profesorii, educatorii si psihologii pot afla despre metoda propusa de profesorul Nicola Cuomo de la Universitatea din Bologna pentru integrarea copiilor diagnosticati cu diferite tulburari in invatamantul public.


Prof. Nicola Cuomo a dezvoltat o scoala a emotiei de a cunoaste si a dorintei de a exista - o metoda psihopedagogica pentru copiii cu dificultati, pentru care accesul la educatia obisnuita pare de regula de neconceput, iar alte metode ale psihopedagogiilor speciale dau putine roade.

Este vorba de copii diagnosticati cu diferite tulburari, chiar daca din zone foarte diferite, de la tulburare de atentie, ADHD la autism si Sindromul Down.

Conferinta isi propune sa exploateze experientele de integrare/incluziune cu scopul de a crea cooperare atat in ceea ce priveste cercetarea stiintifica multi- si interdisciplinara, dar si in ceea ce priveste punerea in practica, concretizarea bunelor practici, pentru depasirea dificultatilor de invatare si de predare.

Implicat in diverse cercetari internationale in domeniul “Pedagogiei Speciale si al Didacticii Integrarii”, Prof. Nicola Cuomo a reusit sa demonstreze faptul ca in general contextele, situatiile, modalitatile, strategiile, tacticile care au determinat o stare de bine – indiferent de definitia data dificutatilor atribuite invatarii – au produs rezultate pozitive.

Experientele care au lasat o amintire placuta par sa “atraga” continuturile independent de ierarhia care le imparte in usoare, grele sau foarte grele.

Metoda dezvoltata de Prof. Nicola Cuomo a fost denumita "Emotia de a Cunoaste" si are drept caracteristica aceea de a pune pedagogia speciala in sinergie cu neurostiintele, psihologia clinica, precum si cu aria reabilitarii dezvoltarii cognitive si afective a persoanelor, pentru dezvoltarea potentialurilor originale dincolo de deficit.

In cadrul conferintei “Integrarea copiilor cu diferite deficiente in invatamantul public”, Prof. Nicola Cuomo si colaboratorii sai (Alice Imola, Emanuela Mihoc, Mirela Barbat, Valentina D’Alessandro, Daniel Mara) va deschide o confruntare riguroasa si stiintifica, exploatand experintele de integrare / incluziune in diverse arii disciplinare.

Detalii despre programul conferintei si inscrieri se gasesc aici (http://educatiepentrutoti.wordpress.com/).

Multa sanatate si o zi buna!