America (219)
Raspunsuri - Pagina 8
Ramona J spune:
Alina, sanatate multa mititelului.
Estela, ne dam fiecare cu parerea. Mie mi se pare "remote" Battery Park, n-ar fi nici pe departe printre favoritele mele in Manhattan. Brooklyn sau Queens sint optiuni viabile zic eu, mai ales pentru o familie cu copii mici. Cred ca sint sanse mai mari sa gasesti o gradinita de exemplu.
LucasMom spune:
ML, multumesc frumos pentru sfat. Lucas are 3 ani, astea sunt recomandate, dupa cum scrie in descriere, incepand cu 5 ani. Oare o fi vreo problema? Maine cand o sun pe pediatra am sa intreb.
Din pacate Lucas nu bea sau mananca nimic cald, nici macar caldut. Totul e rece din frigider, doar supa i-o incalzesc foarte putin cat sa nu fie sleita...:(
philip spune:
fetele de pe coasta, california, oregon etc, uf, cu ce veste va treziti. sper sa fie totul bine si sa se inece tsunami-ul pana ajunge la voi
miereamara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LucasMom Va urez la toate americancele o primavara frumoasa si insorita. Eu nu am mai apucat pe aici dar am venit sa o intreb pe Miere ce antibiotic a luat Aidan cand a avut probleme cu urechile? Lucas a mers 2 zile la preschool si deja are infectie la urechi. L-am dus la pediatra si i-a prescris Amoxicillin 10 zile! A luat deja 2 zile si inca nu pare a fi mai bine. Mi-e asa mila de el saracutul, nu mananca nimic si e tot amarat. Azi noapte a venit la noi in pat si s-a ghemuit langa mine sa doarma... La ce sa ma astept? Ce sa-i dau sa manance acum cand mananca asa de putin, ca sa nu-i afecteze stomacul? E vreo metoda sa prevenim infectiile astea recurente sau trebuie doar sa fie tratate corect ca sa nu mai revina? Alina, Mama to Luc 3/08 |
Alina imi pare tare rau! Aidan a luat mai multe antibiotice de-a lungul timpului. de regula se incepe cu amoxacilina 10 zile pt ca e un antibiotic usor si bun la gust. Aidan apoi a luat Eritromicina (asta e cel mai puternic), augmentin care i-a dat peste cap stomacul si am renuntat la el. Cel mai frecvent a luat amoxacilina (cred ca de vreo 5-6 ori in 8 luni. Se incepe cu asta pt ca daca incepi cu ceva mai puternic cum ar fi eritromax (sau ceva de genul, nu mai retin denumirea exact) risti sa dezvolte rezistenta bacteriile la antibiotic. Nu-ti face grija pt stomacel, cum am zis amoxacilina nu e asa puternica. Poti sa ii dai probiotice in timpul tratamentului (aici parerile sunt impartite, unii zic dupa ce termina tratamentul, altii in timp ce face tratamentul). Noi i-am dat in timpul tratamentului, dar asta tarziu, cand deja eram la a patra tura de antibiotic.
Nu prea ai ce face, daca e predispus la astfel de infectii si merge in colectivitate le va face. Ce poti face preventiv: la primul semn de raceala, muci sa ii cureti f f bine nasul ca sa nu se duca secretiile in ureche si sa se infecteze. La Aidan dura cam 7 zile pana cand trecea infectia,sa nu intrerupi medicatia decat in caz extrem daca vezi ca nu ii prieste.
Multa sanatate! Daca vezi ca va face in continuare ai doua optiuni sa il retragi de la gradi sau sa ii pui tuburi. Aici se considera caz de tuburi daca are mai mult de 4-5 infectii in 6 luni de zile. Aidan a avut vreo 10 in 8 luni, deci la el era caz clar de pus tuburi. De cand i le-am pus a facut o singura infectie in 7 luni de zile si aia a trecut in 3 zile fara medicamente!!
Sper sa ramaneti la una singura si sa treaca repede. A facut febra? Il doare? cum v-ati dat seama ca are infectie?
miereamara spune:
Sunt niste probiotice speciale pt copii, se gasesc la orice farmacie gen CVS, walmart.
ocebine spune:
Pentru infectiile la urechi, pediatrul nostru a prescris Zithromax de fiecare data. Si noi am fost la un pas de tuburi in urechi cu Nicholas.
Battery Park si Tribeca sint intradevar revitalizate in ultimii 10 ani...problema insa este cu cresa/day-care...pentru un "single guy" iti permiti o chirie exorbitanta sa locuiesti in miezul tirgului dar cind ai 2 copii mititei, mai platesti inca 2 chirii pe day care. Ma rog, speculez la veniturile Turturicii raportat la mine personal (). Nu mai spun ca majoritatea lucrurilor sint mult mai scumpe in Manhattan vs. Queens sau Brooklyn. Daca isi permite, Upper West/East Side este mult mai "child-friendly" decit downtown Manhattan. Vorbim de parcuri, de locuri de vizitat, spatiu, etc.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ramona J spune:
Scuze Alina, le-am incurcat. Augmentin a functionat o singura data si apoi n-a mai mers la copii. Amoxicilina a fost OK o vreme, dar citeodata am ajuns si noi la antibiotice mai serioase.
Ana n-a prea avut probleme cu urechile, ea-i cu gitul.
Alex mai ave probleme, dar la el era interesant ca nu parea sa-l doara. Vedea pediatrul ca-i bai cu urechile si citeodata chiar se mira ca nu se vaita copilul de durere.
ML spune:
citat din mesajul lui LucasMom ML, multumesc frumos pentru sfat. Lucas are 3 ani, astea sunt recomandate, dupa cum scrie in descriere, incepand cu 5 ani. Oare o fi vreo problema? Maine cand o sun pe pediatra am sa intreb. Din pacate Lucas nu bea sau mananca nimic cald, nici macar caldut. Totul e rece din frigider, doar supa i-o incalzesc foarte putin cat sa nu fie sleita...:( Alina, Mama to Luc 3/08 |
Alina, exista si pt. infants si toddlers (pana in 5 ani) dar au 7 tulpini nu 8, poti incerca:
http://www.vitacost.com/Udos-Choice-Infants-Blend-Probiotic
Eu evit anitibioticele cat pot (fata a avut o cura de antibiotice in urma cu 2 ani, i le tot schimba, pt. strep throat, otita, sinuzita, veneau cu fiecare raceala. Nu mai stiam ce sa-i fac. Noroc cu asistenta aia mai... altfel(pediatrii nu mi-ar fi recomandat). De atunci nu a mai luat antibiotic. Nu spun ca nu mai face otita, dar temperatura ii scade cand ii dau probiotic (repet, am incercat si cu alta marca si nu a mers) si durerea de ureche i se duce in 20 de minute de cand inghite capsula.
Nu te sfatuiesc neaparat sa renunti la antibiotice (desi eu asta am vrut), dar poate ca reusesti sa previi.
Eu ii pun si ulei caldut in ureche, ii fac baie calda, calda (cat suporta) la picioare cu apa cu sare, sosete noaptea si saculet cu sare calda pe ureche (bunica imi facea la fel, asa ca am curaj si incredere :)), saline drops (homemade) in nas, dar nu as incerca la unul mititel de 3 ani. Ea sta, chiar ii place si caldura o ajuta sa doarma. Din pacate si acum sufla nasul cu prea mare putere, nu stie inca sa se controleze, impinge mizeria spre urechi...
Sa se faca bine puisorul tau!
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
LucasMom spune:
Sper sa ramaneti la una singura si sa treaca repede. A facut febra? Il doare? cum v-ati dat seama ca are infectie? |
A mers la preschool joi si vineri si duminica la pranz a facut febra; Luni imi spunea mereu "sufla mama...!" si l-am intrebat unde-l doare, mi-a aratat cu mana in jurul urechii. Marti dimineata la fel mi-a aratat ca-l doare in jurul aceleiasi urechi.
Pediatra a vazut clar infectie in urechea cealalta si urechea care zicea ca-l doare avea ceara; A spus ca nu vrea sa-l traumatizeze mai mult sa curete ceara si sa verifice daca are infectie, ea era destul de sigura ca avea infectie si oricum ii dadea deja antibiotic pt ca vazuse urechea cealalta.
ML, multumesc mult de tot! o sa incerc sa-i dau probiotic, poate ajuta, ma gandesc ca mai rau nu ar putea sa-i faca...
LucasMom spune:
L-am comandat de la iHerb care sunt printre putinii care-l trimit in cooled package. am vazut ca reviews sunt foarte bune peste tot!