NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -4
Raspunsuri - Pagina 27
viviana spune:
Pai emisiunea CanCAn - cica sfartecau o tipa care-l inselase pe habar n-am ce iubit metrosexual.
Acuma am o o problema cu jurisconsult.
Asa stiam ca se scrie, asa am gasit si in DEX si in DOOM.
Insa, profa le-a spus la scoala juristconsult.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
corap spune:
jurisconsult - ca vine din latina jurisconsultus. fara t.
Qusquis est qui velit juris consultus haberi, continuet studium, velit a quocunque doceri.
(da' teoretic jobu' asta nu mai egzista in .ro, asa ca nu e cazul sa bati capul)
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Pai emisiunea CanCAn - cica sfartecau o tipa care-l inselase pe habar n-am ce iubit metrosexual. vivi |
Lol, si la incurcatura asta voi va mai impiedicati de-o cratima ?
viviana spune:
Ce sa facem si noi, Lali?
Corap, imi bat capul pentru ca a fost in cadrul unei lectii la scoala: "cum e corect?" Si copila care habar nu avea a deschis DOOM-ul si apoi la scoala a fost contrazisa.
Mi-a zis: "vezi ca era gresit in dictionar?"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
corap spune:
eu nu mai zic nimic in legatura cu scoala/ profesorii, ca mi s-a dus buhu ca as fi o semideficienta care nu vrea sa-si dea copiii la scoala sa invete toate cele aberatii, sa fie bullied sau bullies, sa se colectivizeze si sa acumuleze toate junkurile - ca asa face toata lumea, draga, si nimeni n-a murit din asta.
daca as fi in locul tau i-as spune fie-mii adevarul : si anume ca acea persoana este incapabila sa citeasca dintr-un dictionar lucruri minimale ce tin de meseria ei, dar ca si aceste persoane trebuie sa traiasca si sa castige un ban, asa ca sa nu puna la suflet si sa fie toleranta cu ineptiile auzite, ca scoala trece pana la urma.
mianna spune:
"nestematul" folclorului romanesc ... auzita tocmai acum la realitatea. ii spune careva lui Tatulici ca nu-i substantiv neutru? (de fapt n-a folosit pluralul, cine stie, poate la el e "nestemati" )
viviana spune:
Nici nu m-am trezit bine, si am constatat ca am o problema cu fetisul.
Cunosc mult prea bine definitia.
Insa ma enerveaza si nu-mi suna bine constructiile:
Am un fetis pentru hainele de blana.
Am un fetis pentru barbatii in costum.
Mangustele au un fetis pentru picioarele...
E corect asa? De ce nu-mi suna bine?
vivi
Ioana_Pos spune:
Nu stiu daca s-a mai mentionat, dar pe mine 'etnobotanic' ma scoate din minti. De unde pana unde ideea ca o planta 'etnobotanica' (serios, bine ca nu este etnozoologica? ) este neaparat un drog/ halucinogen?
Nu am la mine DEX sau DOOM - au ramas la parintii mei - insa pe dexonline am gasit:
ETNOBOTÁNIC, -#258;, etnobotanici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Studiu al denumirilor populare ale plantelor. 2. Adj. De etnobotanic#259; (1), referitor la etnobotanic#259; (1). – Din fr. ethnobotanique.
ETNOBOTÁNIC, -#258; I. adj. referitor la etnobotanic#259;. II. s. f. ramur#259; a etnobiologiei care studiaz#259; relatiile reciproce dintre om si mediul vegetal. (< fr. ethnobotanique)
ETNOBOTÁNIC#258; s.f. Disciplina care se ocupa cu culegerea de denumiri populare ale plantelor. #9830; Nomenclatura populara botanica. [Cf. gr. ethnos – popor, botane – plant#259;].
De unde ideea ca relatiile reciproce dintre om si mediul vegetal sunt acelea in care omul o ia pe aratura????
viviana spune:
Azi am alte probleme:
Creier - creieri cand se refera la organ
Creier - creiere cand se refera la persoana element conducator
Gresit spus: "Maternitatea le spala unor mame creierele" - titlu din EVZ.
Insa cea mai gogonata, si ii acord cu usurinta premiul lunii decembrie este:
"Fosta ministra a Justitiei care a luat parte la audierile de la Comisia de Etica din PDL..." citat din Romania Libera de ieri.
Ministra
vivi
Ioana_Pos spune:
Viviana, pe tine te deranjeaza gramatica la titlul ala cu spalarea de creier? Eu iau foc cand aud astfel de 'axiome'.