De ce nu putem comanda inimii ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

in final, fiecare om este suma propriilor sale optiuni.
in TAO se recomanda sa iei in calcul SANATATEA partenerului, abia apoi iubirea si alte cele (recomandarea mi s-a parut amuzanta, dar apoi am mai meditat si nu e rea).
daca omul e sanatos fizic si psihic, e o optiune. si constat ca in general fluturasii ascund sub ei monstri care-ti intuneca judecata...

Hmmmm, si eu ma regasesc in filosofia taoista DAR cred ca dai o interpretare nedreapta ideii ca sanatatea e un factor de luat in calcul. Este dupa parerea mea un filtru obligatoriu insa in niciun caz suficient.

Si ca sa nu fiu complet offtopic, Dahriana cred ca orice femeie a avut in viata cel putin un admirator infocat care nu era pe gustul ei desi ar fi fost perfect pentru altele. Faci prea mare caz din asta, problema e doar la tine ca iti pui problema sa te silesti cumva sa-l accepti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dahriana

monabella , familia mea imi zice fix invers .

Ia-l de barbat ca-i bun , ca-i supus , ca-i bogat , ca-i fidel si ca e sigur .

Imi reproseaza ca ma cramponez la barbati care imi dau fluturi ...cica .

Nu stiu cum sa le mai explic ca , nu simt nimic pt el .
Si tot timpul ajung sa ma cert cu toata familia din cauza asta .
De cand exista el , nu mai vor nici unul , doar pe el .
Mama a fost in stare sa-mi spuna ca ea nu vine la nunta mea daca ma marit cu vreun oarecare si nu cu el .

Io inteleg ca are situatie materiala si imi face toate poftele si imi place sa-l am sub papuc , da cu mine cum ramane ?!

"Monsters are real , ghost are real too. They live inside us , and sometimes , they win ."

...Dahri...

Fata draga, daca nu te superi, ce virsta are mama ta? nu de alta dar am copil mai mare decit tine si ma surpride profund ca mama ta, care potential e de virsta mea, deci s-a format in aceleasi mediu sa zic, poate sa gindeasca precum bunica-mea sau strabunica-mea. Nu pot pricepe sa ma bati cum de o femeie poate gindi in secolul 21 pt fiica ei sa se casatoreasca cu cineva pe care nu-l iubeste.

Asculta-ma pe mine: daca o faci vei regreta toata viata. vei ajunge la divort - pt ca daca nu suporti sa te sarute cum, doamne iarta-ma o sa faci amor cu el? Banii nu aduc fericirea. uita-te, pardon de exemplu dar n-am altul la indemina la Columbeanca. crezi ca l-a iubit pe Irinel? Nu, evident ca nu. Vrei sa faci ca ea? Macar nu fa copii, sa mai incurci un suflet.

Sfatul meu este sa il lasi balta si sa nu-ti pese daca mama ta te ameninta ca nu vine la nunta. La urma urmei ca sa te casatoresti nu-ti trebuie decit martori, nu? Eu i nteleg ca iti vrea binele dar dragoste cu sila nu se poate. ea nu l-a iubit pe tatal tau? Ma scuzi ca sint cam dura la adresa ei dar cum spun, probabil ca e de virsta mea si nu priecep mentalitatea nici sa ma bati.

Mergi la inceput

Am vrut sa mai adaug ceva: poate ca filozofia toista are un graunte de adevar insa eu nu as pleca de acolo. Stiu cupluri casatorite si fericite si fara fluturi. In general asta se i ntimpla la persoane mai in virsta sau la a doua casatiroe. Insa for God sake chiar daca nu-l iubesti pe partener nebuneste la 20 ani tot trebuie sa iubesti ceva la omul cu care te mariti. caracterul, vocea, ochii, surisul whatever, trebuie sa fie ceva la care sa va protiviti si care sa iti placa, efectiv. Nu se poate mai sa te legi la cap cu un broscoi, sperind ca daca il saruti se va preface in print. Nu broscoiul tot broscoi va ramine, ba va deveni si riios.
E ca si cum te-ai intemtinat singura sau ti-ai taia o mina, ceeea ce vrei tu sa faci - sau ce te indeamna familia. hai fii fata cu scaun la cap si traieste-ti viata. Indragosteste-te, traieste-ti fluturii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Sex? Ati incercat? Vorbesc serios! Ca daca acum, la inceput, nu merge... poti tu sa porti o mie de verighete si rochii de mireasa ca nu ajuta...

Eu citesc topicul asta si nu inteleg cum crezi ca linistea o sa inlocuiasca pentru RESTUL VIETII iubirea, risul si pasiunea!

Sa vii sa ne mai zici, pe bune ca sint curioasa sa vad daca te duci la altar sau nu cu pampalaul!

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Sex? Ati incercat? Vorbesc serios! Ca daca acum, la inceput, nu merge... poti tu sa porti o mie de verighete si rochii de mireasa ca nu ajuta...

Eu citesc topicul asta si nu inteleg cum crezi ca linistea o sa inlocuiasca pentru RESTUL VIETII iubirea, risul si pasiunea!

Sa vii sa ne mai zici, pe bune ca sint curioasa sa vad daca te duci la altar sau nu cu pampalaul!

Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Nu e pamapalau, o iubeste !

pe de alta parte, ideea ta ar fi buna daca ar exista un minim de atractie. Se pare insa ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

Interesant subiect desi pare banal. Normal ca nu poti comanda inimii dar te poti ajuta de creier sa iti spuna ce simti si de ce simti ce simti. Nu il vrei pt ca il consideri "pampalau"? S-ar putea sa gresesti. Cind un om iubeste , nu inseamna ca este pampalau. Asta una. Nu il vrei pt ca nu te atrage fizic? Hm,,,cine stie ce chimie exista, ar putea exista intre voi sexual, asta daca sexul e important pt tine..si sa te faca sa il vezu cu alti ochi a doua zi( iti spun asta din prorpie experienta!)
Sau nu il vrei pt ca nu se poarta macho? De matcho te vei satura dupa 30 de ani..sa fii sigura de asta.
daca iti lipseste ca OM, inseamna ca ar trebui sa-i dai o sansa...una 100%, macar citeva luni. Cind cineva iti acapreaza gindurile 9 luni, si ajungi sa-ti lipseasca, e clar ca ceva este. Afla ce e. Asta daca nu cumva "cadourile" te atrag...ceea ce ar fi tare trist.
Afla, nu mai sta sa gindesti la ce crezi, sau nu crezi, afla cum este. Cunoaste-l. Pe urma e usor sa decizi! bafta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Da , cu siguranta exista ceva ce ma atrage la el si asta cred ca e faptul ca ma sustine , intotdeauna , indiferent ce-mi propun . Profesional stie ce-mi doresc si ma sustine si ma sfatuieste . Lucrand cam in acelasi domeniu , ma ajuta sfaturile lui .
Se bucura pt reusitele mele de parca ar fi ale lui si tot timpul imi aduce un cadou dragut pt fiecare scop pe care il ating .

Nu e gelos ( si asta chiar imi place ) si nu e posesiv .
Daca ii spun ceva , asa ramane . Nu cauta sa vada daca mint sau nu . Nu l-am vazut niciodata nervos , e chiar un om calm.

Nu cred ca simt repulsia asta din cauza ca e pampalau ..sau nu 100% din cauza asta . Nici nu ma atrage fizic . Nu stiu sa explic . Nu-l are pe vino-incoa . Nu ma face sa-mi salte inima nicicum .

Nu stiu daca as fi fericita cu el , fara sa-l iubesc , sau daca as putea ajunge sa-l iubesc pe parcurs.

PS : Mama mea are mentalitatea asta din cauza ca , initial s-a casatorita din dragoste , tatal meu inseland`o si lasand gravida o alta femeie .
Apoi , la a doua casatorie , a lasat fluturii deoparte si s-a casatorit cu tatal meu vitreg doar pt ca era un om bun , iar pe parcurs a ajuns sa tina la el . Dar nu stiu daca vreodata l-a iubit.

Probabil din cauza asta ma sfatuieste sa fac asta . Din teama ca voi suferi . Tot timpul mi-a spus ca-i mai bine sa fi iubita decat sa iubesti , pt ca atunci cand iubesti suferi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

O intrebare cam intima, nu trebuie sa imi raspunzi aici insa. Ati avut relatii sexuale? Sunt unii barbati care iti inmoaie genunchii in dormitor, de nu mai conteaza daca sunt feti frumosi au ba. Daca nici asta nu e cazul, spune-i sincer si lasa-l ca ii faci rau. Nu, nu iti va fi bine. Am avut eu o relatie asa, de-asta incropita pe rationament. Am ajuns sa si tin la el, dar nu eram fericita. Si daca nu m-as fi trezit la vreme acum precis aveam casa, copil cu el si amant pe linga. Ori divort. In fine, dupa el am mai gasit unul cu exact aceleasi calitati, care ma intelege, mi-e prieten bun, cum zici si tu de musiu asta, doar ca de asta sunt indragostita moarta si acum dupa 5 ani de casnicie. Cauta-l pe ala pe care l-ai urma pina la capatul lumii sau care macar iti ofera orgasme multiple. Nu iti incepe viata cu un compromis.

Mergi la inceput

Bun sfat ti-a dat cristoiu. Mie mi se pare ca mama ta face o greseala enorma bagindu-ti-l cu forta pe git. doar pt ca ea a avut un esec nu inseamna ca asa se intimpla tuturor. Nu, nu este mai bine sa fii iubita. Daca ar fi asa simplu Ana Karenina nu ar mai fi existat si nici Cehov n-ar fi avut material sa scrie "Pescarusul". Nu e deloc un subiect banal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

cristoiu , nu am avut relatii intime , nici macar nu l-am sarutat in viata mea . Nici nu-mi imaginez facand-o . Nu ma atrage . E ca si cand as avea un frate si nu as putea niciodata sa ma gandesc ca m-ar putea atinge sau eu pe el .

Nu mi se conecteaza cablurile cand e vorba de el si basta !

Si sincer , tare ma indoiesc ca un tip care nu ma atrage deloc , sa ma dea pe spate in dormitor .

Mergi la inceput