Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (91)
Raspunsuri - Pagina 7
catalina2307 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ooana Catalina am trimis PM Matei - luna a 8-a 08.07.2010 " Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
bumblebee spune:
Lauri_ca, dar ce copilas cumintel ai!
Al meu nu sta nici la schimbat, nici la papat tzitzi (isi da capul pe spate, se intoarce, isi freaca picioarele, ma plesneste, ma trage de ce apuca) la masa solida nici atat, se zbate in scaunul de masa, ioiiii, musca din masa, baga bavetica in gura, trage de tot ce prinde, imi testeaza vigilenta la maxim! Dar daca se apuca de urlat, il iau in brate si pun papa pe masa scaunului, i-o arat, daca se apleaca spre ea, il pun in scaun si o luam de la capat. Eu chiar si asa, sunt multumita ca mananca, el face asa ca nu are stare, are miscorici si aia de la duracell inca nu stiu ce-i aia energie, pai al meu si cand adoarme se zbate, face ture de patut in timp ce eu il mangai si incerc sa-l pun in pozitia de nani. Nu apuc sa ma plictisesc, dar na, asa-s copiii.
Noapte buna scumpe mamici, frumosi delfinasi!
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Am 6 luni!!!
ilinca79 spune:
poate nu va spun o noutate, dar al meu uneori papa tzitzi ziua stand in patru labe si dand din fund...mai ceva ca un catel
Bumble, cred ca trebuie sa facem si cate o fetita ca sa manance mai frumos
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
Diana_Eva spune:
Carut Mclaren - mie imi place ca se da mult pe spate si doarme bine in el. Eu l-am comandat din Anglia pe motiv pret - dar cu transport si tot nu am iesit cu mult mai ieftin(vreo 10-20 euro). Tu daca comanzi prin intermediar chiar nu iesi mai ieftin. E transportul scump ca vine in cutie mare rau.
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
tanti spune:
Multumesc fetelor de raspuns
Oana eu tot cu detergent de copii spal inca, cu primul copil am patit pe la 6 luni sa iritat destul de mult de la detergent
Fetelor eu cu primul copil la masa nu mai aveam nici o ustensila in bucatarie care sa nu i-o dau , altfel nu manca, pana acum vad ca bb manaca fara sper sa il tina asa
Diana_Eva spune:
Pusa in pat de la 8.20 maraind pana la 8.45(eu langa ea cu mangaiat, pupat dar nu luat in brate), luata in brate la 8.45, linistita pna la 9 si pusa iar in patut ... acum doarme!!!!!!!!!!!!! Sa vedem cand se trezeste.
Cris tu ce metoda aplici acum sa il adormi?
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui coteasca Chiar voi cu ce scoateti petele de mancare de pe hainute???? |
Eu incerc cu Vanish alb si Vanish rox (in functie de culoare rufelor) dar nu am succes total. Mai nou ii pun peste body o bluzita maro de care parca nu se lipeste nici o pata si deasupra barbita. Din pacate incepe sa ii fie mica dar mai merge o vreme. Asa mai scapam de pete. Mancarea ajunge si pe pantaloni dar ... asta e. A ajuns ea si pe ciorapei intr-o zi. Incerc daca sunt pete mari sa o schimb repede si sa pun vanish - am observat ca petele ies 98% daca sunt proaspete.
Otiliav spune:
Si Iulia mea se fataie la masa dar fiindca noi suntem in prima saptamana de diversificare inca rezist sa-i zambesc. Apropo, zambitul in fata copilului pus in scaunul de masa e prima regula a diversificarii in cartulia primita aici .
Azi am pacalit-o binisor cu piureul, vreo 80 de ml nu va ganditi la mese complete. Eram in birou la servici cand s-a trezit dupa somul de dimineata si ea in scoica asa ca bine tinuita pe loc cu centurile puse. Ii aratam suzeta si ea deschidea gurita lacoma. Norocul meu ca ea nu scoate afara decat putin.
La schimbat se rasuceste asa de bine ca aseara am rugat sotul sa ma ajute. Si eu cica sunt la al treilea copil, ar trebui sa am experienta
Rody noi suntem patite cu un copil mai mare cu greutatea in zona de atentie maxima. M-ai facut curioasa si am deschis Excelul magic. Ana la aproape 8 luni (13 august 2005) avea 9.3 kg la 72 de cm. Iar eu ma ofticam grozav cand mi-o facea pediatra obeza . Din pacate pentru noi s-a adeverit ce zicea ea. De fapt si la policlinica din Norvegia e luata in evidenta ca are un BMI maricel. Asa ca si cu Iulia trebuie sa fiu atenta caci desi e mai slabuta este cu o curba mai sus de medie.
Alina, nu e regim propriu zis la copilasii grasuni ci nu se introduc alimente care ingrasa. Nu banana, nu paine, cartoful se inlocuieste cu dovlecel. Nici LP nu este recomandat. Pediatra mi-a spus sa-i dau Anei Bebelac in 2005 ca era cel mai slab caloric.
Cata ce frumos si obiectiv ai scris Cristinei. Va pe amandoua.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui rodyka are 74 cm si 9.900 (cu pampers, body si sosetute)... si nu-mi pot reprosa ca o indop cu mancare care ingrasa... cereale a papat doar ocazional, cate-o masura la un biberon de lp sau alta masura in fructele prea moi... |
Daca Isa e grasuna noi ce suntem? 9.350kg si 70cm la 6 luni - dar ce pot face? E pe aceleasi curbe de cand am plecat din maternitate. Acum parca a scazut un pic de tot la greutate e un pic sub 90. Soacra mea zicea "sa nu o mai indop, sa nu o mai alaptez" - dar 4 mese pe zi la 6 luni nu mi se pare indopat. Nici nu insist cu mancarea, vrea bine, nu vrea incerc sa ii dau iaurt, daca il refuza si pe ala(e alimentul preferat de cand l-am introdus) ne stergem pe manute si ne ridicam de la masa razand. Deschide singura gurita nu o fortez cu nimic.
Si eu si sotul am fost bebelusi grasuni.
Ce ma ingrijoreaza e ca imi povestea mama ca mie mi-au iesit dinti dupa 10 luni si asa cate 4 o data. 4 sus la o saptamana 4 jos... vai de noi...daca va si si mandruta la fel. Zicea ca zaceam nu ma mai micam de durere. Atunci am slabit si nu m-am mai ingrasat dupa.
Dupa m-a mancat undeva sa sun si la soacra sa vad sotului cand i-au iesit (la 8 luni) si m-am ales cu multeeeeeee sfaturi.
Hai ca bat campii Isa e un copil normal! Lasa-i tu pe obezii aia de spanioli cu prostiile lor.
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui lauri_ca Buna felelor! La multi ani delfinasilor sarbatoriti astazi! Diana si fetita mea se forteaza cand face kk dar nu mi-a trecut prin cap sa o pun la olita. De altfel cred ca pozitia de sezut la olita ajuta. Cu siguranta o sa incerc si eu. Chiar daca nu-si controleaza sfincterele obiceiurile capatate de mic se inradacineaza bine. |
Asta am zis si eu daca tot stiu cand face si "particip" mai bine o pun pe olita. Iese si mai usor pe olita. Ma mai gandesc la ceva eu fiind aici singura cu ea am luat-o de multe ori in carut dupa mine peste tot inclusiv la baie (noroc ca e parchet bun si nu se ved urme dar am facut la ture cu landoul prin casa ...) poate a ajutat si asta.