Anticonceptionale + hepatoprotector???

Anticonceptionale + hepatoprotector??? | Autor: AndraP_87

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am si eu o nelamurire.
Luna aceasta, cand mi-am cumparat anticonceptionalele, m-a intrebat farmacista daca am mai luat si de cat timp le iau, daca mi le-a recomandat vreun medic. I-am raspuns ca le iau de 5 ani la recomandarea ginecologului, apoi m-a intrebat daca am facut vreodata pauza sau daca iau un hepatoprotector. Pauze am facut la aprox. 1 an, asa mi-a zis ginecologul care mi le-a prescris, dar de hepatoprotector nu mi-a zis nimeni niciodata nimic.
I-am spus si farmacistei ca nu am luat si am intrebat-o daca ar trebui. Ea mi-a spus ca da, ar fi indicat. Nu mi-am luat totusi, am vrut sa ma mai interesez inainte.
Daca aveti mai multe informati...v-as fi recunoscatoare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nu. din punct de vedere farmacologic nu ai nevoie de niciun hepatoprotector, de mult timp nu se mai fac anticonceptionale cu cantitati mari de hormoni. la cele de generatii mai noi nici macar intreruperile nu se mai recomanda - deoarece cantitatea de substanta activa (hormoni) este extrem de mica si se limiteaza la actiunea asupra aparatului reproducator.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Mersi! Ce ma bucur ca nu mi-am luat in cazul asta!
Eu iau Desorelle (etinilestradiol 0,03 mg si desogestrel 0,15 mg), ginecologul mi-a zis sa fac pauze.
Nu stiu...asta se incadreaza la cele de generatie noua? Nu ar fi nevoie sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

intreb si eu in numele unei colege : dar daca cineva are deja probleme cu ficatul (sa zicem steatoza hepatica sau hepatita A sau B in antecedente), tot asa se recomanda - administrarea AC fara hepatoprotector ?

multumesc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Ai fost abordata astfel intr-un HelpNet cumva?

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Eu am facut hepatita medicamentoasa de la Desorelle. Dozele de hormoni din Desorelle nu sunt cele mai mici.

Producatorii de medicamente spun ca nu se mai recomanda pauza. In practica, hepatitele medicamentoase sau chiar fibrozele hepatice sunt relativ frecvente la consum prelungit (peste 5 ani) de ACO, fara pauza. De asemenea, mastodiniile (dureri de sani) si secretia mamara.

La persoane cu afectiuni hepatice prezente (ca de ex o boala care merge cu cresterea bilirubinei sau hepatita virala activa, cu virus detectabil la analize) sunt contraindicate ACO. La persoane care au avut boli hepatice, trebuie sa treaca 6 luni de la vindecarea bolii. Exista ginecologi care ignora lucrurile astea, de aceea e bine sa se vorbeasca si cu un gastroenterolog, daca femeia stie ca a avut probleme cu ficatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Stiati ca farmaciile au "target" la vanzari? Adica e putin ca in bancul ala cand vanzatorul, de la o solutie de spalat geamuri ajunge sa vanda si lotiune pentru mobila si nu mai stiu ce minuni.
Deci: daca nu aveti recomandare de la medic, nu luati nimic doar pentru ca v-a recomandat la farmacie, pentru ca interesul lor este si sa faca vanzare cat mai mare (si variata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Tisina, ca bine zici! Uitasem exact o parte din raspunsul la intrebare: nu luati hepatoprotectoare pt ca va recomanda farmacista (nu luati medicamente pt ca va recomanda farmacista, medicul emite retete, deci medicul poate prescie medicamente). Daca luati anticonceptionale si dati semne ca ficatul e chinuit, atunci renuntati la anticonceptionale. Intrebati medicul intotdeauna cand luati medicamente si e nevoie (sau va ganditi) sa ma luati alte medicamente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanica spune:

aceiasi intrebare mi-a fost adresat si mie intr-o farmacie Help Net acum 2 ani...dar cum oricum era ultima luna in care luam nu mi-am batut capul...acum cand am citit unul dintre mesajele de mai sus mi-am amintit....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Da, eu in HelpNet am fost abordata
Asa m-am gandit si eu prima data, ca vor sa isi mai vanda si alt fel de medicamente. Dar am discutat apoi si cu cateva colege la lucru, si am descoperit ca inca 2 fusesera abordate la fel, una dintre ele la Sensiblu, una la Dona (pe aceasta au si convins-o).
Si cand am vazut ca in mai multe farmacii apare aceeasi intrebare, mi-am zis ca poate nu s-au hotarat simultan atatea sa-si vanda medicamentele, am crezut ca poate e ceva campanie "Luati AC cu hepatoprotector" sau asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Si pe mine m-a intrebat o farmacista cand mi-am cumparat anticonceptionale, exact acelasi lucru...
Nu mai stiu ce farmacie era...era cea din AFI Cotroceni Mall....parca Sensiblu?

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput