"educatoare" se numeste?
Am cautat unde as putea posta parca am vazut un subiect de acest gen dar nu gasesc...
Ceea ce vreau sa spun e ca am mers astazi la gradinita sa anunt ca David nu vine un timp pentru ca e bolnav si cand ajung in fata usii(a clasei)aud" TU AUZI CE VORBESC EU CU TINE CA-TI CRAP CAPU" daca ma credeti am tresarit!
una dintre ingrijitoare a batut repede la usa ca nu cumva sa mai zica ceva educatoarea,caci ea era cea care a zbierat ...va spun sincer am ramas socata i-am zis de David ,in rest nici nu stiam cum sa reactionez...ce sa spun...ea zambea si vorbea de parca era ceva normal(nu stiu daca si-a dat seama ca am auzit-o insa cred ca da),copii saracii stateau cumintei pe scaunele si nu scoteau nici un sunet...stau si ma gandesc la bietii copii care acasa toata lumea se comporta cu ei normal,cum trebuie adica fara sa raga nimeni la ei si merg la gradinita unde da peste o astfel de "educatoare"si te mai miri de ce nu mai vrea sa mearga sau de ce e speriat ...
Am ajuns acasa si i-am zis sotului meu ,am zis ca o sa-l mutam din grupa..insa stau si ma gandesc la ceilalti copii , cine stie cate se mai intampla acolo si ei nu spun nimic![]()
Totusi la cum se zbiara este imposibil sa nu auda celelalte educatoare si directoarea si de ce nu iau atitudine...e clar ca baba trebuie sa iasa la pensie ca nu mai are rabdare cred ...sau mai rau poate toate au acelasi mod de a "preda"
Raspunsuri
happiness spune:
Nu, nu cred ca toate au acelasi mod de a preda...Orice padure are si uscaturi. Iarasi se generalizeaza...
oanap85 spune:
David nici nu era la gradi dupa cum am spus deci nu stiu daca puteam sa zic ceva atunci...insa chiar nici un alt parinte nu a sesizat asta?...eu am mai auzit-o de vreo 2 ori insa am zis ca a avut o zi mai proasta caci si copii sunt obraznicuti ,(desi pana ieri nu am auzit sa vb asa urat,adevarul e ca nici nu merg prea des)..este cert ca ea este de fapt o problema..ma gandesc ca, chiar daca il mut pe David ea tot la fel se va purta asa ca cel mai bine ar fi sa vorbeasca mai multi parinti cu directoarea nu?pana la urma se tipa la toti copii cred ca pe toti ar trebui sa ne preocupe asta... eu una am mai avut discutii de acest gen cu ea personal si nu vreau sa creada directoarea ca am ceva cu ea sau ca exagerez ...dece sa -mi mut copilul din gradinita sau din grupa doar pt ca o netoata nu este apta sa fie educatoare?asta este culmea ..ea ar trebui sa plece ..adevarul e ca sunt foarte ofensata cand vad astfel de specimene care se cred mari educatori si ei nu sunt decat niste ordinari si nesimtiti care nu stiu cum sa se comporte cu niste copii de grupa mica...![]()
cristinamh spune:
oana, si o sa ajungi in final la vesnica problema a sistemului, ca pe un salariu de rahat nu vine nimeni, ca multe sunt suplinitoare sau absolvente de liceu care nici nu stiu sa scrie, n-au facut in viata lor metodica si pedagogie, dar trb sa faca si ea ceva pana la anul cand intra la faculta, nu?
uscaturi sunt multe... dar fara un caz clar de abuz ma indoiesc ca poti face ceva... dar poti vorbi cu parintii, sa trageti copiii de limba, caci spun mititeii daca stii cum sa-i iei. si apoi, in grup, ai o sansa.
daca e suplinitoare, sansele sunt mai mari. daca e titulara... mai greu...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu
Ilinca_M. spune:
Eu nu stiu de ce nu se poate actiona direct intr-un caz de-asta, ce tot o dam pe dupa visin, intrebam ce e de facut, daca sa spunem altor parinti etc?! Oare numai shocul sa fie de vina ca nu reactionam pe loc?...
Eu va zic drept ca daca iesea educatoarea aia numai lapte si miere faceam pe niznaiu':"dar ce s-a auzit? Am auzit niste amenintari cu crapat capu', dvs. erati asa nervoasa? Ce s-a intamplat?" si apoi ii spuneam la fel de zambitoare cum a iesit ea, vipera, ca asa ceva nu e de admis, ca daca au lasat-o nervii sa iasa la pensie sau sa-si ea concediu medical pana se trateaza de psihopupu si mai bagam ceva amenintari cu directiunea/inspectoratu'/mass-media/ bau-bau ceva. Dar nu sa te prefaci ca nu s-a intamplat nimic in asa situatie
Ca daca nu zici pe loc ceva, cu martori (ingrijitoarea, copiii) la urma poate sa spuna ca ti s-a parut, dom'le, cine stie ce strigate ai auzit tu, ai avut halucinatii sau era vreun geam deschis.
Copiii din grupa cati ani au, pot povesti ce se intampla sau pe asta se bazeaza vrajitoarea cand urla, ca-s prea mici si au memorie scurta sau nu se stiu exprima?
Rony spune:
Din pacate sunt multe educatoare cu un comportament asemanator... ma simt vinovata pentru ca nu am ascultat-o pe fetita mea care a fost terorizat un an de zile de o educatoare care nu are ce cauta in gradinita ...copii care fac pe ei pentru ca le este frica sa ceara la baie!?? ca doamna era prea nervoasa... de ce e Doamna nervoasa? ca sta 4 ore cu niste copii care dorm... sau care ar trebui sa doarma... oare cati stiu ca de fapt copii nu ar trebui sa fie obligati sa doarma, asta prin legea educatiei, este undeva scris negru pe alb... eu sunt de acord ca e bine sa doarma, dar nu-l teroriza ca tu , educatoare, sa-ti poti bea linistita cafeau, sau citi ziarul sau cartea siropoasa... Am oroare de educatoarele cu fundurile late de atata stat pe scaun... care nu se ridica nici un minut ... stau la catedre si tipa, urla , scuipa cuvinte pe care i le-as baga pe gat sa se ince cu ele... Eu propun sa daramam catedra educatoarelor !!!
Hei, nu dati cu pietre - am fost 2 ani profesor si mama a lucrat 30 ca educatoare si directoare de gradinita asa ca stiu ce inseamna sa lucrezi cu copii pe un salariu de mizerie; dar decat sa aiba grija de copii nostri acest specimen de educatoare trebuie sa se faca gardian la puscarie si acolo sa urle cat o tine gura!!
ma enervez degeaba aici... trebuia sa dau de pamant cu ea anul trecut nu sa ma port frumos...sa-i vorbesc frumos etc.. cealalta educatoare, pensionara, urla la copii inca fiica- mea venea acasa si imi spunea nu o mai suport pe doamna urland ... ii zic : urla la tine; nu! imi rapsunde copilul , dar nu o mai suport;
mi-am dat seama mai tarziu ca Doamna , pensionara , era surda si vorbea ff tare... si eu ce sa fac!?
O intalnesc acum in parc si o salut politicos si o intreb de sanatate... uneori ma urasc pentru asta!Poate odata am sa-i spun exact ce gandesc despre perioada cand era educatoare fetitei mele!
Si ca sa termin aceasta eforie nervoasa , jumatate de an fetita a stat acasa ca nu mai vroia sa mearga la gradi si mai rau, nici nu mai vroia sa vina in Bucuresti... voia sa stea la bunici, acolo unde Doamnele nu au fundurile plate!!!
oanap85 spune:
da,parca o vad pe educ. lui David cand merg sa vb. cu ea nici nu se urneste de pe scaunul ala ...
sunt hotarata daca se mai intampla O SINGURA DATA actionez pt ca copilul meu nu e obligat sa suporte asfel de "tratamente" inteleg ca au salarii destul de mici insa ce vina au micutii?
si sunt educatoare chiar dragute care castiga la fel ,acestea cum isi pot face bine treaba?
asta nu tin decat de caracter si bun simt sau sa spun mai exact "de cap".. predand atata timp s-a sclerozat cred
Ilinca_M. spune:
Oana, era cat pe aci sa scriu un mesaj dur dar ca norocul ca am vazut la alt topic ca esti insarcinata in 40 de saptamani si ai si niste stari de rau, deci ai destule pe cap
Dar nu-l lasa nici pe baiat de izbeliste! Cum adica "daca se mai intampla o singura data"? Se intampla de multa vreme si se va ma ntampla
Am citit la alt topic ca educatoare ti-a pocnit de cel putin 4 ori copilul, l-a plesnit peste fatza, l-a tras de falci(!!!!) fiindca a facut pe el, l-ai gasit de n ori ud leoarca

Si asta scriai in decembrie!
Si acum spui ca ai fost shocata fiindca nebuna aia a urlat la copii?! O psihopata care terorizeaza copiii (si e un cerc vicios, copilul a facut pe el de frica ei sau fiindca nu le permite sa mearga la toaleta decat "la program" iar apoi a incasat-o tocmai fiindca a facut pe el!!)!! Crezi ca se va schimba situatia de la sine?
Ai spus ca nu stii cum sa abordezi problema, ti-e jena, nu stii sa vorbesti cu educatoarele...Intr-un fel te inteleg, ca asa era si firea mea pe la 25-26 de ani, nu stiam sa-mi expun nemultumirea, rabdam si ma macinam in interior...dar nu aveam copil!!!
Tu, Oana, pentru copilul tau trebuie sa-ti infrangi timiditatea si sa nu te mai lasi imbrobodita de vorbele directoarei, spune clar ca nu permiti ca nimeni sa-ti loveasca baiatul, ca e caz penal, ca vei face scandal...sau daca nici cum nu poti sa le confrunti pe dobitoace, nu mai duce copilul la gradinita aia si gata!! Nu poti sa-l lasi asa, in gura leilor, fiindca tu nu ai curaj in relatiile inter-umane si nu stii sa-ti comunici furia!
oanap85 spune:
Ilinca de 2 ori am spus
cel putin asa mi-a spus David..de vreo 4 ori a facut pe el ; am zis ca poate exagereaza iar a 2-a oara am intrebat alti copii si pe ea si nu a recunoscut ...in fine nu mai retin exact ce am scris dar sigur de 2 ori a fost ,pt ca nu pot sa uit 
si da ai dreptate ...insa de ce sa-mi mut copilul ?mai bine asa cum am spus o sa -i zic directoarei si eventual am sa iau masuri pt ca ea e cea care trebuie sa plece deoarece eu nu cred ca numai cu David se comporta asa..sunt sigura ca multi copii au "trecut" prin mana ei si poate ca sunt parinti care habar nu au sau poate ca unii accepta asta nu stiu ...zic si eu ca altfel cum de numai eu sunt cea care are probleme?!deci nu cred ca numai cu al meu se comporta asa...adevarul e ca nu am nici o dovada ca ar fi tras in copilul meu ci doar ceea ce mi-a spus el si o fetita dar nu pot sa-i cer acelei fetite sa confirme in fata ei,cred ca sar supara si parintii ei pe mine daca as expune-o in astfel de situatie ,iar cei care lucreaza la gradi si o aud cum urla si poate ca vad si altele nu cred ca sunt de partea mea...
oricum nu mai am de gand sa accept o astfel de purtate din partea ei,mai ales ca acusica tre sa-l dau si pe cel mic la gradi si vreau sa-l dau in aceeasi grupa cu fratele sau si nu vreau ca o baba nebuna sa mi-l sperie(Paul este mai retras ,mult mai moale decat David)
ceea ce este mai rau e ca am auzit de la f multe mamici care au trecut prin aceeasi problema cu ed.cert este ca nu ai cum sa stii pe mana cui cade copilul ,avand in vedere cate astfel de specimene sunt