De la par negru la cel saten...

De la par negru la cel saten... | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Toata viata mea am fost bruneta, de la natura, dar de cativa ani buni, mi-au aparut fire albe, multe, in partea din fata aproape toate firele sunt la baza, albe, ceea ce ma obliga sa ma vopsesc in fiecare luna. Si asa m-am saturat! Plus ca-mi cade parul de ani, nu reusesc sa opresc caderea. Am luat tot felul de tratamente, inclusiv cele de la dermatolog, tot nimic. Binenteles ca a scazut si din volum, eu care aveam parul peste talie si foarte gros, acum este peste umeri cu vreo 10 cm, dar s-a rarit.
Si as vrea sa-mi schimb culoarea.
Este greu sa treci de la negru la un saten mai inchis? Ce presupune? Am inteles ca se face decapaj, dar cade parul in urma lui? Va rog, cele cu exeperienta povestiti-mi cum a fost la voi si daca sunteti multumite de alegerea facuta. Va sta mai bine satene? Negrul te face mai batrana, culorile mai deschise cred ca sunt mai ok, mai ales cand ajungi aproape de 40 de ani.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

nu cade parul dupa decapaj, mie mi-a facut coafeza decapaj, dureaza cam 30 de minute sa stai cu solutia in par, ajungi portocalie-blonda in timpul asta, apoi te spala pe cap, iti aplica nuanta de saten pe care o alegi, si gata. parul arata natural si ok, nu arata lanos, ars, ci suplu si lucios. Du-te linistita si vopseste-te...eu mi-am facut decapajul avand de la natura un saten aluna dar m-a pocnit ideea de a ma face bruneta la un mom dat si apoi m-am suportat cateva luni bune si n-am mai putut, am revenit la ce eram eu. Cateva fire albe am si eu dar nu se prea vad la culoarea ce o am, si oricum ma vopsesc de ori pe an cu culoarea alunei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, vreau si eu sa intreb , ca am acelasi gand, dar daca acum ma vopsesc o data la 2 luni, daca fac decapaj acum, si apoi ma vopsesc cu noua nuanta mai deschisa, va trebui sa fac asta o data la 2 luni sau chiar lunar, pentru ca radacinile se vor vedea mai inchide si nu e frumos.Acest lucru nu distruge parul, avand in vedere ca e si decapaj si vopsit, nu doar vopsit ca acum?
Scuze c anu am solutie ci intreb si eu, da ma intereseaza si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Eu as merge pe varianta cu suvite mai intai, apoi la 2-3 luni vopsit o nuanta mai deschisa, apoi la 2 luni iar o nuanta mai deschisa, pana la nuanta dorita...acum, evident daca exista rabdare din partea voastra. Suvitele sunt mai putin agresive decat decapajul, plus ca parul arata f frumos deschis in suvite.

Nu e neaparat necesar sa fie vopsit parul lunar, dar ideal este ca diferenta intre nuanta naturala de par si nuanta obtinuta prin vopsire sa nu fie mai mult de 2-3 tonuri maxim(asa se creeaza armonie si cu nuanta pielii, a sprancenelor...).

Eu sunt la origine saten inchis - pana acum 2- 3 ani ma vopseam fie nuanta mea, fie roscat. Acum 3 ani am intalnit un stilist care m-a convins ca imi sta bine cu parul mai deschis, si a avut dreptateAcum sunt un blond aluna, si de doua ori pe an imi fac in calota niste mese mai deschise...ee, alta viataNu m-as mai intoarce la nuantele dinainte niciodata, parul mai deschis are farmecul lui...il vopsec la 2 luni, si nu mi se pare ca se vede asa urat diferenta...

Persoanelor cu tenul f alb le sta insa bine roscate sau brunete.Cum ziceam si mai sus, totul trebuie facut in armonie cu restul corpului, sa para de acolo, nu "adus de la altii"

Bafta oricum ati alege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina
Va sta mai bine satene? Negrul te face mai batrana, culorile mai deschise cred ca sunt mai ok, mai ales cand ajungi aproape de 40 de ani.

Si eu sunt bruneta cu mult par alb. Daca iti va sta bine satena te poate sfatui o stilista, vreau doar sa-ti spun ca atunci cand culoarea vopselei difera de culoara ta naturala si incep sa se vada si firele albe...trei culori arata mult mai rau ca doua. Tot va trebui sa te vopsesti cel putin la o luna. Culorile deschise se intretin mai greu si arata foarte nasol neintretinute.

Oricum...stiu ca daca te mananca...o s-o faci. Si pana la urma stilista mea are o vorba...e doar par! Daca ti-ai pierdut mult din volum incearca o freza mai 'emo'.

Exemplific...

http://emostyle-trends.com/wp-content/uploads/2009/09/Stylish-Trendy-Emo-Hairstyles-For-Emo-Girls.jpg

...doar ca sa vezi efectul scurtarii parului in crestet. Mi s-a parut cea mai elocventa poza asta, fa abstractie de varsta fetei si alte aspecte care(daca) nu ti se potrivesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

M-am facut din nou cu nuantator negru (folosesc Casting), am renuntat la idee. Am vorbit cu un hairstilist de la noi si mi-a spus ca imi sta bine asa bruneta, de ce sa ma complic?
Sincer, mi-e si teama de acel decapaj si apoi poate nici nu-mi va placea ce culoare iese....asta acum, ca poate mai tarziu voi vrea din nou sa ma schimb...greu, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdmdmd spune:

Incearca COLOR OFF, este un produs profesional rusesccare decoloreaza parul fara sa il arda,eu mam facut cu el din brunet in blond si nu mi-a ars deloc parul,rusii sunt cu mult mai avansati in privinta asta ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LadyP. spune:

eu sunt bruneta vopsita de cativa anisori. acum cateva zile mi-am decolorat cateva suvite si am aplicaat o vopsea de culoarea visinei putrede. Mentionez ca la radacini aveam culoarea mea naturala si se observa binisor noua culoare. Ador cum imi sta si vreau sa ma vopsesc din nou inainte de Pasti, dar de data asta vreau sa folosesc ceva intai care sa deschida negrul pentru a se vedea mai bine visina putreda. Am auzit de ceva vopsea de la L'oreal, dar nu stiu exact de care sa-mi cumpar. Un sfat, ceva de la cineva care si-a deschis brunetul fara decolorant?
Multumesc!

Mergi la inceput