Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***307***
Raspunsuri - Pagina 11
Nicky09 spune:
Am reusit sa incarc pe iutube filmuletul...daca aveti placerea sa ne urmariti numarand...e tot ce am reusit sa facem, desi noi numaram si fara sa avem material didactic inainte.Va pupam...
http://www.youtube.com/watch?v=vTjQkz9yIrw
Mina si
... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"
Vara 2010
Monnvas spune:
Mai, al meu face toate chestiile descrise mai sus (si un pui de febra pe langa :(( )
Scriu cat ma lasa.
PAMPERSUL se pune numai dupa alergatura. Acum vad ca s-a limitat la pta, inainte il alergam prin toata casa, puneam un arici in bucatarie, al doilea in sufragerie, body in dormitor, intelegeti voi. Si acum imi ia cam 5 minute sa pun un pamper, dar m-am obisnuit cu situatia, in general transform totul in partida de gadilat si pupat. Si asa mai departe si cu hainele, dureaza cam 15 min sa pun pampers, body si pijama 
JUCARII si io, ca si Ilinca: is ale lui, faca borsh cu ele. Daca sunt chestii pe care nu vreau sa le arunce (is prea grele si sparg gresia sau fac galagie prea mare) le rechizitionez. I le-oi da io mai tarziu. Si da, si al meu se uita smechereste cand le arunca, o face fix ca sa-mi vada reactia... asa ca mai bine n-am :)
MANCARE - mai stiti cand va intrebam si eu de asta? In general daca a mmancat ceva inainte sa inceapa sa arunce primeste un avertisment (ii iau farfuria din fata si ii zic" ti-o dau inapoi daca nu mai arunci") si la a 2a abatere jos si gata. Daca n-a mancat nimic ma mai chinui un pic, de obicei fara succes.
Am scandal, pa!
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Ilinca, cum e AP sa reactionezi cind copilul nu vrea sa isi schimbe pampersul? Sau: nu are voie sa umble la priza. Sau la veceu, si iaca eu nu pot inchide usa la baie. Sau: stie ca nu e bine/frumos etc sa trinteasca jucariile si totusi o face, urmarind atent sa vada ce reactii stirneste. Sau: a depasit virsta la care studiaza cum cad obiectele, si totusi arunca mincarea de pe masa/din farfurie. Sau incepe sa izbeasca usile/in usi si nu se opreste la rugaminte, nu se opreste la "comanda ferma", nu "pune botul" la "hai sa ne jucam cu plastelina/pictam/citim/ne tragem pe kur/whatever". Si 1000 de alte chestii care nu, nu sint facute cu scopul de a teroriza/oftica parintele, dar clar sint facute ca sa stirneasca o reactie, sa vada unde e limita tolerantei noastre, in ce moment anume coarda prea intinsa plesneste....ca nu stiu sa ma exprim mai bine. Stii tu, aia care plesnesc copiii on a regular basis zic ca "si-a cautat-o"...poate asta era cea mai potrivita expresie care sa descrie cum aleg sa "push the limits" http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Pisigri, iti zic si eu cum e la noi : daca nu am nicio reactie de genu' nu-i voie, nu ma tranti , nu mai prezinta nici pt ea interes chestia aceea si o lasa asa
A propos de stilurile de educatie eu subscriu la ce a scris Anaan
, mi se pare ca a sintetizat f bine si punctul meu de vedere, adica in principiu eu m-am ghidat dupa comportamentul Adei , in functie de context si situatie, nu am incercat sa adopt un stil care nu imi vine la indemana adica nu as fi naturala pt ca, cred ca , copilul simte astaDrept e ca am parte de un copil echilibrat si care chiar nu imi creeaza probleme sau cum sa le zic altfel
La schimbatul de pempi si Ada are momente cand refuza pt ca vrea in undu gol, o las un pic apoi daca vad eu ca ii este frig, ii spun hotarat gata ca trebuie sa ne punem pampersul, nu o bruschez ,asta clar, dar stiu eu cum sa o pun pe spate
La deschis si scos din sertare i-am spus la inceput ca nu are voie, o las sa le inspecteze pt ca sa-si satisfaca curiozitatea, imi aduce ea de pe acolo diverse chestii dar stie ca nu are voie cu forfecuta si alte cele si mi le aduce mie
Cu jucariile daca are chef sa le tranteasca, o las pt ca nu dureaza mult si ii spun ca daca se strica ea nu le mai are deci nu-i mare nacaz
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Anaan spune:
Salutare!
Am avut o zi plina de ucenici, asa ca-s praf
JUCARIILE
Eu sunt de conceptia Ilincai, a lui Monnvas si a lui Novus: pentru el le-am cumparat, el le foloseste si are dreptul sa o faca cum vrea, atata vreme cat nu se pune in pericol. Ideea de jucarie-monument mi se pare ca goleste de sens chiar menirea jucariei in sine. E absurd sa am pretentia sa nu le strice si numai avand in vedere ca este copilul meu, or eu eram un demolator feminin, in doua ore orice jucarie primeam era dezmembrata si orice papusa era desenata cu pixul pe fata, dezbracata si "golita" de mecanismul ala de zis "mama", pe care il gaseam foarte incitant si pe care il supuneam unui studiu minutios.
novus spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
Kiar voiam sa va intreb daca ghioceii au rabdare sa le cititi, ca a mea ma atentioneaza rapid ca o enervez... Saptamana trecuta am luat de la Tgv niste carticele de poezii pentru copii (Catelusul skiop si ceva cu Iepurilah nu-stiu-cum), la alea vaz ca a avut rabdare... in rest: "Mami!!!" |
Nici Ada nu are rabdare sa-i citesc ceva, ea vrea sa-i povestesc pe scurt
novus spune:
Ilinca, felicitari pt zecari
!!
Nicky, am lasat filmuletul pt vizionare impreuna cu Ada mintenas dupa ce se infrumuseteaza ![]()
Aaa am uitat sa zic : Ada in pricipiu e oripilata de mizerie asa ca nu prea o face, daca cumva are firimituri pe maine vine repede sa o sterg asa ca aici nu avem probleme, daaa a mai aruncat de cateva ori macaroane pe jos si tot ea le-a strans apoi ![]()
Si eu cred ca nu exista copii rai si cuminti ci doar copii buni care asteapta sa fie intelesi si modelati
Ilinca_M. spune:
Of, am uitat sa va spun ce face minunata mea, apropo de firimituri: mai demult cand o hraneam cu linguritza, de pica ceva pe langa repede luam cu 2 degete si varam la mine-n gura, sa nu fac mizerie:))) Si acum tot ce vede marunt de mancare, tot ce pica din linguritza dar si ce gaseste pe jos undeva din alte ture de mancare, le ia gingas cu 2 degete si mi le duce mie la gura...si trebuie sa le mananc s-o multumesc, caci ea de grijulie mi le da
Ce-mi place laea e ca nu e deloc egoista, adica daca are ceva in mana, o felie de paine, o banana, ceva, tot la 2-3 muscaturi de-ale ei imi intinde si mie, foarte serioasa, asteapta sa musc si apoi continua sa manance ea
.
Acum sunt curioasa cum va fi cand vom iesi iar in parculetul plin de copii, caci toti au cam hibernat. Ea pana acum nu a lovit niciodata copii si mi-ar placea sa n-o faca nici de acum inainte. Gesturi oarecum brutale mai facea, adica daca avea o jucarie si venea altul sa i-o ia se incrunta si-o smulgea inapoi, ii intorcea kuru' si p' aci ti-e drumul. Cateodata incerca ea sa biruie cate un copil luandu-i mingea, daca reusea bine, daca era ala mai dur renunta. Dar de pocnit n-a facut-o niciodata, desi de cateva ori a primit cete-o bucata de la altii.
Ilinca_M. spune:
Daca tot suntem la capitolul "ce ne place" (n-ar fi o tema buna, ce ne place la copiii nostri? Ca sa nu mai avem tendinta sa fim asa de critice si sa vedem partea buna?
) mai imi place ca nu are si n-a avut niciodata tendinta sa rupa carti, asta mi-ar fi rupt mie sufletu':)). Dar noi cum cam suntem inconjurati de carti mereu a putut sa ajunga la ele si am lasat-o, dar cu mari emotii, gandindu-ma ce sa fac daca incepe sa rupa. Dar probabil vazandu-ne pe noi, ne-a imitat si de obicei sta in cur si da pagina dupa pagina, chiar daca nu gaseste nicio poza:)) Sau pune mai multe una peste alta si urca pe ele. Dar de distrus n-a distrus nici una.
Si iaca asa am ajuns si la un exemplu de ce ar fi fost "nu nu", aici as fi avut o limita, la rupt carti. Ca norocul ca nu a fost nevoie, dar ar fi trebuit sa gasesc o strategie sa impiedic asta.
Ela78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ramona7575 Nu ma plictisesc deloc, pe balcon am ramas de multe ori inchisa dar imi deschide repede In seara asta fac gogosi, ca salivez de ieri, aseara am facut friganele la cuptor, mai usor si mai rapid. |
Vreau si eu reteta

, salivez la gogosi cam demultisor, dar am prea multe retete si nu stiu dupa care sa ma iauElena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
novus spune:
Ilinca, nici Ada nu rupe cartile si eu aveam un stres pe tema asta dar da paginile asa frumos si ii place cand sunt foile lucioase, le mangaie ![]()
Mie mai imi place ca nu a trebuit sa blochez toate sertarele usile, prizele, chiar vazusem la niste amici cum toate sertarele erau lipite cu scotch si ma gandeam cu groaza cum o sa arate casa ![]()
Aaaa si nici tentative de scris pe pereti nu a avut, in general mai mazgaleste hartiile sau se scrie pe ea

Saptamana trecuta am luat de la Tgv niste carticele de poezii pentru copii (Catelusul skiop si ceva cu Iepurilah nu-stiu-cum), la alea vaz ca a avut rabdare... in rest: "Mami!!!"