O persoana e importanta fiindca...

O persoana e importanta fiindca... | Autor: My_Lady0091

Link direct la acest mesaj

inca de la inceput expun faptul ca nu e o problema importanta, grava sau prioritara..e doar o idee ce s-a nascut de mult in capul meu si la care inca mai caut raspunsuri..

si de aceea vin si va intreb si pe voi..ce anume ii confera importanta unei persoane? faptele sale sau necesitatile celorlalti, adica e util societatii si de ridica din multime pentru meritul de a fii ceea ce este sau pentru simplul fapt ca e nevoie de el pentru a satisface nevoile altora?

unicitatea unei persoane, cu tot cu atributele caracteristice, primeza sau faptul ca acea persoana este utila cuiva/la ceva?

Adica respectul celorlalti se castiga pentru ceea ce esti sau pentru ca esti ca sa le folsesti/sau sa se foloseasca de tot ceea ce esti tu?
si aici nu ma refer la sclavagisme, inselatorie sau mai stiu eu..ci la purul interes personal.

oare se mai pune vreun pret pe un lucru/persoana fara a se gandi la utilitate mai intai..la profit..beneficii si alte cele..

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca am pune de exemplu in aceasta schema inainte de toate parintii tai, cum ar arata intrebarea ta?
Nu stiu daca ai sau nu copii dar daca am pune in aceeasi schema copilul(copiii dupa caz) tau(tai), cum ar arata intrebarea ta?
La fel se poate proceda si invers - situatie in care esti parinte sau copil de parinte.
In rest suntem sociali, ne miscam intr-o societate ce isi are propriile reguli si/sau cutume. Chiar si in acest context suntem si vom fi o bula de gaz intr-o masa de apa minerala ca sa incerc sa dau un exemplu.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

fiindca iti aduce lumina si bucurie in viata, fiindca stie sa fie alaturi de tine, stie sa se bucure odata cu tine, lasa urme frumoase in viata ta, care te face sa infloresti, care te imbogateste, si privit in oglinda,
tu aduci lumina si bucurie in viata lui/ei...

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

eu nu ma refeream la familie ci la relatiile interumane, marius!

ma refeream la faptul daca un om mai este apreciat pentru ceea ce este sau pentru ca e util in anumite contexte cuiva sau la ceva

adica exemplu:

adica mai suntem in stare in zilele noastre sa apreciem valoarea in mod dezinteresat si sa respectam ceea ce este sau apreciem in masura in care o persoana sau un lucru ne foloseste noua?

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

O persoana e importanta pentru ca e importanta pentru o alta persoana.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Stiu - am dat un exemplu deloc intamplator vis a vis de cei care sigur sunt importanti si pt care esti importanta. In rest se aplica aleator ultima mea propozitie din cele 2 scrise in final.
In fine, a fost poate prea...altfel exprimat.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

multumesc

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

cand poti sa ai incredere in ea, ca traieste dupa niste principii ok, ca e onesta, ca respecta valorile general umane, fie ca e din familie fie din societate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

...EXISTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pai Lady, e relativa importanta asta....

X este geniu. Genialitatea sa ii permite sa inventeze/descopere ceva. Acest ceva este util/important pentru cineva. Asta ne face sa ii recunoastem meritele si sa il apreciem pe X pentru genialitatea sa. Astfel, X devine important pentru un numar de alti oameni (in afara de familia sa).
Daca X este geniu dar zace ca molusca in casa, sta toata ziua in pat si joaca sah cu propria persoana, va fi important doar pentru membrii familiei sale.

Sintem importanti in si pentru societate in masura in care ii atingem pe ceilalti, intr-un fel sau altul. Altfel, pentru "total strangers", sintem doar statistici.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Depinde totul de ochii celui care priveste si judeca. Depinde mult de societatea de consum si de cat de bine iese in evidenta (la televizor, radio) sau chiar de moda.
Pentru unii important e "copilul minune", pt altii Eminescu, pt altii Maica Tereza sau Bill Gates.
Nu cred ca avem toti aceeasi masura dupa care masuram importanta unui om sau a altuia si e foarte probabil ca cineva care ieri ni se parea foarte important azi sa ni se para suparator de banal.

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Bijuterii cu suflet

blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput