1,40 EUR versus 12 RON

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

La foarte multe produse preturile sunt umflate intr-un mod de-a dreptul nesimtit; si asta pentru ca firmele care fac importuri din asta traiesc; ele nu produc nimic, doar iau de undeva si ne vand noua.
Noi avem problemele astea la jucariile lego; fi-miu e mare fan Star Wars si tot ce e legat de asta; iar jucariile lego, navele si personajele sunt foarte scumpe.
De ex. de Craciun si-a dorit 2 nu stiu ce mega navete (eu nu ma pricep la ele), care amandoua ne costau cam 9 milioane (vechi). De unde sa luam atatia bani? Am ramas doar la una, cea de 5 milioane (in magazinele noastre). Sotului meu i-a venit ideea sa se uite pe internet dupa ele; bineinteles ca preturile in alte tari erau mult ai mici la acelasi produs; am avut noroc, am gasit pe Amazon parca, jucaria, pe care am luat-o cu nici 3 milioane (300 ron), cu transport cu tot.
Asta e doar un exemplu, multe lucruri sunt umflate in mod total aiurea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Libelula, pai considera-te norocoasa ca ai posibilitatea sa iti aduci de afara lucrurile de care ai nevoie. Nu toti au sansa asta. Eu, de exemplu, cat eram in tara nu-mi puteam permite sa-i iau cereale Humana (din acelea cu lapte) fiica-mii decat o data sau de doua ori pe luna, maximum. Pentru mine era un lux sa-i cumpar Humana. O cutie ma costa 25 de lei, iar ea consuma una la 2-3 zile.
Cand am ajuns aici am ramas perplexa vazand ca aceeasi cutie de Humana pe care in tara o cumparam cu 25 de lei, aici nu costa nici 2 euro... Si asta e doar un exemplu. Multe lucruri sunt mult mai ieftine aici decat in tara dar si inversul e valabil (normal, zic eu) la alte obiecte... De exemplu, daca as avea posibilitatea sa le transport, mi-as lua mobila din Ro.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Haideti mai bine sa recunoastem: romanii sunt GE-NI-ALI.

Am tot cautat cazare la mare. Am observat, printre altele, ca pachetele de la DerTour, Neckermann si Tui sunt mai ieftine decat cele din Romania. Doar ca trebuie sa ajungi la Viena, Munchen....

Dar, tot cautand, am descoperit genialitatea romaneasca: hotelul Biancamano din Rimini, Italia. La DerTour cazarea pentru doi adulti, in iulie, o saptamana, costa 684 euro. Pe site-ul plaja.ro fix acelasi lucru, acelasi hotel, aceeasi perioada: 824 euro. Adica romanii nostri castiga aproape 150 euro (oricum si DerTour castiga ceva, dar nu ca istetii nostri). Si nici macar nu poti vorbi de un "pachet turistic". O cazare si atat! Si 150 euro - buna treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

din nefericire, si noi intretinem acest supra-profit.
eu am dat doar exemplul cu budinca, dar acelasi lucru este valabil pentru cereale, biberoane, scutece, chiar si haine cateodata... totul este cam la jumatate de pret.

iar la mult iubitul DM din Romania, preturile sunt si ele umflate bine fata de Germania, iar unele produse nici nu au fost aduse la noi...

Mergi la inceput