1,40 EUR versus 12 RON

1,40 EUR versus 12 RON | Autor: libelula

Link direct la acest mesaj

Nu sunt deloc adepta mancarii preparate si imborcanate pentru bebelusi, dar din cand in cand ii mai dam o budinca de la humana - pe acelea le adora pur si simplu!

ce ma revolta teribil, este faptul ca in germania costa 1,3 - 1,4 - 1,5 EUR setul de 4, iar la noi sunt minim 12 RON, adica mai mult de dublu. ma duc in supermarket la noi, ma crucesc si plec.

intrebarea este - profitul asta imens, in buzunarele cui intra? si noi pana cand vom mai tolera sa fim furati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Da' la borcanelele Plasmon te-ai uitat? Si am auzit ca in Italia au pret normal...Asta, asa, ca sa pun gaz pe foc.

Ca sa te mai linistesc, incet-incet cred ca situatia se va imbunatati. De exemplu, acum aproape 20 de ani, cand s-a nascut fiul meu cel mare, pampersii erau de trei ori mai scumpi decat in "Europa civilizata" (si mai erau si rebuturi!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

nu m-am uitat, ca ne aprovizionam oricum din afara, cum putem si cand putem. si daca piticu' vrea humana, apoi humana sa fie! ca am mai incercat si altele si le-a ejectat!

dar m-am saturat sa le car de te miri de unde, ingramadite prin geamantane impreuna cu alte chestii tot la jumatate de pret fata de cat sunt la noi in tara!

as vrea sa intru la noi in supermarket si sa vad doar un adaos decent pus de catre transportator, ca sa pot sa si cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Am descoperit la Carrefour o supa facuta din legume bio, ambalata la cutie de carton de 1L. Se gaseste la raionul de produse bio. Sunt doua tipuri...una taraneasca (pe asta am luat-o eu) si alta...difera legumele. O aveam in casa de vre-o doua saptamani si in seara asta pentru ca fetita a refuzat piureul e castane si se si freca la ochi de oboseala am zis sa deschid supa. Am incalzit-o repejor pe aragaz si surpriza a fost ca este excleneta. A mancat si fetita cea mare cu crutoane. E exact ca o supa crema, nu contine conservanti si seamana foarte mult cu supa facuta in casa. Este o alternativa buna la borcanele. In jur de 12ron/1 litru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
o parte din diferenta de bani de care vorbesti libelulaa, intra in buzuzarul firmelor capusa, care au aproape toti sedii in bucurestide acolo si salariile si traiu de viata mult mai mari decat in provincie.
adica tot ce itnra in tara, era musai sa treca prin capitala si apoi prin provincie.Aceste firma capusa care au doar sediul la Bucuresti, o duduie ce e secretara, si un burtos ce face milioane de euro, pe seama unor legi in defavoarea cumaparatorului.
Plus ca au un adaos nesimtit de mare, au cheltuieli protocolare imense, adica daca esti un directoras de hipermarket, musai Q7 sau BMW serie 7, ori in franta au renaul megane sau vel satis, da ma rog e alta viziune.
sa stiti ca de multe ori podusele bio is mult mai ieftine decat renumitele firme, am observat si in tara si in Franta acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Am renuntat de mult sa mai ma minunez de ce la puterea noastra de cumparare, preturile sunt duble, triple ca in alta parte!
N-ai cu cine, te lupti, framanti degeaba si ramai decat cu nervii prastie.
M-am resemnat, ca asa e Romanica mai "speciala".

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Cumatra mea are nevoie de un ceai de la Humana care o ajuta pe cea mica sa faca kk singura..in Romania costa 12 lei..iar in Italia acelasi produs il ia cu 1 euro...noroc ca are cine sa-i trimita din Italia...
Ce sa zici..si preturile se pun dupa puterea de cumparare..am impresia uneori ca guvernantii incearca sa ne extermine sau ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

preturile "umflate" de la noi au la baza adaosul pe care il pune distribuitorul/importatorul autorizat al produselor respective si adaosul supermarketului.
stiu ce spun, am lucrat acum cativa ani la o mare firma de distributie (produse foarte cunoscute, marcile pampers, nestle, P&G, etc.); erau diferente semnificative intre pretul cu care marfa intra in gestiune (pretul de depozit) si pretul cu care se vindeau in magazine. evident ca firma de distributie trebuie sa scoata si ea un profit, din care sa plateasca soferii, gestionarii, agentii de vanzari, chiria si utilitatile, etc.
daca ar fi eliminate "verigile intermediare", s-ar simti cu siguranta si preturile ar fi mai acceptabile.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

e simplu, pretul se stabileste acolo unde se intalneste cererea cu oferta. daca nimeni n-ar cumpara la preturile astea astronomice, nimeni n-ar putea sa vanda.
romanii sunt o categorie aparte, vor preturi mari, se simt mai importanti daca cheltuie mai mult pe lucruri.
iar produsele pt copii, daca nu-s musai scumpe, nu-s bune pt odraslele lor pretioase. cred ca multora, un pret mare le confirma ca intr-adevar fac ceva important pt copiii lor. iar vanzatorii profita de aceasta conceptie: vrei scump, iti ofer scump.

(am o cunostinta, si-a deschis o cafenea acum cativa ani. la inceput stabilise pretul pt o cafea de app. 3,5 lei. nu venea nimeni. apoi, in cateva luni, inainte sa inchida sandramaua a dublat pretul aceleiasi cafele. nu mai facea fata cererii apoi, era mereu aglomerat la ea ).

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Si eu mi-s revoltata de preturile din Romania, mai ales la produsele pentru copii. Totusi, daca nu ar fi cumparatori dispusi sa plateasca oricat, nu ar exista in Romania preturile astea absolut aberante.

Ceea ce in Germania te costa www.baby-markt.de/Autositze-und-Fahrradsitze/Hersteller-A-Z/Abc-Design/DIVATEST-bm-61.html?campaign=billiger/Autositze-und-Fahrradsitze/Hersteller-A-Z/Abc-Design" target="_blank">250 euro (adica vreo 1100 RON), in Romania te arde de www.bebeplanet.ro/categorie/Trusoul-bebelusului/Carucioare-copii/produs/ABC-Design---Carucior-Turbo-6S/2,16,259,detalii.bebe" target="_blank">1600 RON (si cica asta e pret de oferta!!!!).

Un sterilizator Avent in Germania costa www.amazon.de/Philips-Avent-SCF274-26-Dampfsterilisator/dp/B000ULAV4E" target="_blank">40 euro , in Romania, acealsi produs, he he he, costa dublu!!!!

Si exemplele sunt cu duiumul!!!

Alina

37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Am tinut contabilitatea unui stand cu produse pentru copii.In dragonul rosu,scriu asa ca sa nu fac reclama,produsele de acolo sunt intre 7-10 ron.In magazin ajungeau cu adaos de 250%..nu radeti exact asa e pretul.De asta prefer sa cumpar din afara....imi ia cineva diverse..adaosul comercial e nesimti.Daca la un amarat de magazinas sunt asa adaosuri caci se profita de faptul ca omul trebuie sa cumpere..da la marile lanturi de magazine....

Mergi la inceput