***Capsunalede 2007...Bun Venit Bebe Andrei (130)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Ana, ce putin mai ai! Dar ai vreme de pregatiri psihice si de bagaje. Sanatate multa Anei, of bolile astea! Si la cluj e epidemie de varicela, ale mele au scapat, de fapt e vaccinata andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

An@, nu am aflat inca si nici nu cred ca aflu prea curand. Tu cand ai aflat?
Vroiam sa te intreb cate zile sunt acum de prenatal si post-natal si cum se face impartirea lor?:
In rest, bebe e bine, cu Livia venim dupa un lung sir de raceli, otita, iar raceala

Mami de Livia (8 iunie 2007) si 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Ceau.
as avea atatea de povestit, dar uite ca timpul nu ma lasa deloc. Acum ca s/a facut frumos si afara stam mai multicel la aer si timp de net nu prea am.
Liviana, ma bucur ca a venit primavara in casuta ta.Foarte frumos. Imi plac mult activitatile tale.De cate ori vine primavara imi doresc sa stau la casa....tocmai din motivele expuse de tin ein poze.
Ana, foarte bine ca te simti ok. De ce cezariana de data asta?
Cu enterocolita te inteleg perfect, e singura oara cand ma vizitat si noi spitalul, am ramas cu un gust amar, sper sa nu se mai repete.
DIDI LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Noi suntem ocupati momentan cu pregatirile pentru botez;
Andrei e in continuare cuminte, acum e drept ca s/a obisnuit in brate dar mi.e prea drag sa/l las sa planga. Are saracutul un ulcior la ochiul drept care trece tare greu, i/am dat cu unguent cu antibiotic, si ii mai pun laptic de la tzitzica mea.
Eliza a avut un episod de crize saptamana trecuta, nu stiu de la luna sau de la ce dar nu m/am inteles cu ea deloc. Acum e mai calma.

Betty, varicela zici? Ce nasol. feriti/va cat puteti. multi pupici la fete.

Andreea , mamica Elizei 13.05.2007 si a lui Andrei 26.02.2011 poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Betty, Ana nu e vaccinata si nici nu o vaccinez. O las sa faca natural boala. In mod normal n-as fi intrerupt gradi, dar acum, inainte sa nasc, nu e momentul potrivit sa faca si sa nu ma pot ocupa de ea. Plus, desi eu am facut varicela, stiu ca virusul asta poate da zona zoster sau mai poti face o forma usoara de varicela si e periculos pt bebe acum.

Vas, succes cu pregatirile de botez. ce bine ca e cuminte Andrei.

Chiqui, mie mi-a spus sexul "aparent" pe la 16 sapt, dar smuls cu clestele (dr meu nu e dintre cei ce se hazardeaza sa spuna devreme)si abea la morfofetala mi-a spus sigur.

Pre+postnatal = 126 zile, pe care le iei cum vrei, cu conditia ca postnatalul sa fie de min 42 zile. Eu mi-am facut socoteala si mi-am luat (cam la limita)80 zile prenatal si restul raman postnatal. In astea 126 zile esti platita 85% din sal brut si pt min. 6 sapt, firma e obligata prin contr colectiv sa-ti dea dif de 15% - -deci 6 sapt iei 100% sal brut (nu stiu daca se mai scade ceva, vreo contributie )... (daca vrea firma, poate sa iti dea dif asta toata perioada de 126 zile...depinde de firma).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumim pt aprecieri fetelor, am inceput deja incursiunile in gradina; seara cand ajungem acasa primul lucru pe care il facem e sa admiram gradina si sa vedem noutatile. Imi e tare drag de bulboase, e o placere sa le vezi evoluand de la zi la zi. Din spanac am inceput sa ciupesc frunze pe care le consumam crude in salate.

La cererea ta, An@, pun aici reteta de paine neagra (sa ne spui cum iti iese in caz ca o faci):

Aveti nevoie de: 1kg faina (eu am folosit 500g neagra si 500g alba), 1 lingura sare mare, 4-5 linguri ulei, 1 lingurita zahar (nu am pus), 40g drojdie, aprox. 600 ml apa calduta.
Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia, zaharul, uleiul.
Se pune apa treptat si se amesteca acolo in centru ca sa se dizolve drojdia. Se framanta cam 10 minute si dupa aceea se lasa la crescut o ora. Se pune coca intr-o tava pe fundul careia am presarat putina faina. Se lasa sa mai creasca din nou vreo 10 minute si dupa aceea o crestam.
Painea de casa se pune la copt in cuptorul incins bine si se coace aproximativ o ora la foc mare. La mine coaja a iesit cam tare si pe fund un pic arsa, dar asta depinde de cuptorul fiecaruia.

Alma, ce mai faceti voi? In caz ca mai vrei, ne putem vedea in w-e sa-ti dau ciuperca de kefir.
Didi, cum te-au serbat baietii?Poze?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

An@, merci de info detaliate. Sa vad daca imi dau astia ceva diferenta Si eu vreau sa iau maxim de prenatal. Vada ca varicela insa nu a aparut la ea la gradi, insa si pe mine m-ar ingrijora fix aceleasi motive.

Liviana, frumoase pozele. Fac si eu paine in casa, insa la masina .

Madaiulia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

chiquitita, de curiozitate, cat dureaza procesul tehnologic la masina de facut paine? Mie nu mi se pare deloc greu s-o fac manual, as zice ca e mai simplu de facut decat placinta cu foi de ex (tot home-made, nu cumparate).

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Liviana foarte frumoase fotografiile! Ma uimesti cu cate reusesti sa faci!
Si eu fac paine la masina. La mine dureaza programul standard 3 ore si 15 minute, cel de paine integrala un pic mai mult. Include framantat, dospit si copt.
An@ ce putin mai este pana vine Ecaterina!
Chiquitita am citit azi mailul de la tine, dar nu am raspuns pe loc si apoi am uitat .

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

Didi, la multi ani pentru ieri! Sa fii sanatoasa si fericita

Liviana, multumesc! Ca de obicei te admir pentru inepuizabila ta energie, mi-ar prinde bine si mie asa ceva, caci cam duc lipsa in ultimul timp :) incerc si eu reteta de paine, de mult tot vreau sa fac paine la cuptor, caci masina n-am, dar si mie mi se pare ok sa fac la cuptor, am mai facut o singura data.

Vas, nu am apucat sa te felicit pentru venirea pe lume a lui Andrei, sa-ti traiasca si sa va bucurati de el!

Chiqui, felicitari pentru burtica!

An@, oho, fotbal la 33 de saptamani, bravo!

Ckristina, imi pare rau ca sufera si Elias de alergie la laptic, dar cum ziceai e bine ca de data asta stii ce ai de facut. Nu mai retin, Bia a scapat acum de alergie?

Maine sper sa ma mobilizez sa va mai zic cateva ceva despre noi. Va , noapte buna!

Mami de si

Hakuna matata!

Mergi la inceput

Liviana, subscriu la ce a scris madaiulia. programele sunt intre 1,30' si 3,30', in functie de greutate, faina si compelxitate. Avantajul e ca faci alta treaba in timp ce painea se face singura.
madaiulia stai linistita.

Mergi la inceput