***Capsunalede 2007...Bun Venit Bebe Andrei (130)
Raspunsuri - Pagina 14
DidiAlex spune:
Alina, normal ca io am facut dar la nr 1. pt ca acu e cuprins in Tretrarix sau nu stiu cum exact se numeste. Acu vreo 4 ani..sau cand se facea el, dupa doi ani parca, era seaparat. La David l-am facut la pachet cu ROR-ul pe romaneste.
nu am vazut pozele Livianei..
noi ne distram de minune, sambata am avut o pretecere de adulti, noi cu copii normal..si am ramas masca cat de bine se adapteaza pustiulica situatiilor noi. Se servea singur de la bufet cu furculita dupa platou..
. La R nu e nici o surprisa ca ma intreba unde-s torturile si l-am trimis la sotzul sarbatoritei si l-a luat ca si cum l-ar fi cunoscut de 10 ani: Jens, unde-s desertul?!
Duminica au avut copii o petrecere de copi de la 10 si bine c-au avut-o..Irinel, unde esti mama sa ma citesti: am ajuns la spital. Ma durea stomacul de credeam ca s-a rupt , si nu a fost indigestie doar anemie. Ce m-a enervat aia de la receptie din spital ca doar pt ca am vomitat o data am venit la spital
.
luni am ajuns la servici dar la 10 am inchis computeru si am ajuns acasa si am dormit..si mi-am revenit ca am luat copii cu bicicltele din gradinitza
. din nou in circuit..ce mi-ar place (sau placea
sa citesc ce mai faceti voi.)
de ex maine las copii la o pretena ca colegu are delegatie iar vineri e gradi inchisa si ii duc primele doua ore la alta pretena (Edit). in mod normal i-as putea inscrie la alta gradinitza dar parca nu i-as duce cu toate ca lu R ii surade ideea sa mearga si prin alte locuri, dar inca nu fac experimete cu David.
azi am citit un anunt ca in sapt 34 sunt organizate de scoala de sport de la 9-17, activitati. Sa ma interesez cat costa, anul trecut erua cam 75 pe sapt. fac drumetii sau pe bicicltetele..fotbal..etc..
Care are copii mai mari ii lasati in tabere?
am plecat ca am teme si copii i-am lasat la bernand si bianka in canguruland
VAS, sa va traiasca, am uitat sa zic..da asa is cu uriasii
Mai dar UNDE_i AN@?????
DidiAlex spune:
Liviana, io zic ca iti trebe o afumatoare..
voi stii ca e filmul ala cu treptele de vise, a luat niste Oscare acu, asta am facut io cu pretena mea care nu cumpara nik din comert, initial mi-a zis sa imi fac io..si apoi si-a facut ea pt ca e super practic o afumatoare. si io am carnati romanesti afumati in congelator..nu facut de mana mea...dar am facut si io vreo 3 ani in germania :), ca l-am inebunit pe macelar cu matze si burta..etc etc
Edit: dar
esti tare.
Am si io o intrebare: fa un orar sa nu mor de ciuda
cum ai timp soro si de gradina si de carnati ?
asa cum faceam noi la diversificare..
ieri ai mei imi povesteau pt drum ce planuri au de joaca..de contruit si desenat, cu mine.. dar marti si joi sunt scoasa din uz..va pupez
madaiulia spune:
Cupkilul meu s-a culcat devreme azi, asa ca mai bag si eu un ochi pe aici.
Liviana super ce faci tu acolo. Dar cand ai timp? Astept si eu orarul, cum zicea Didi
.
Didi si Andrei are planuri de joaca cu mine mereu. Si nu e nici sotul acasa sa i-l mai pasez. Cred ca o iau razna pana se intoarce. Acum cateva zile imi spunea Andrei la joaca pe afara: "eu nu vreau sa mergem acasa, acolo nu faci niciodata ce zic eu". Cu referire directa la faptul ca in casa mai fac si altele, nu doar ma joc cu el. Si azi ii spuneam ca nu avem bani sa platim mereu pe cineva sa ne faca toate treburile in casa. Si s-a oferit dragul de el sa-mi dea si din "economiile" lui, numai sa stau sa ma joc cu el.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
An@ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui DidiAlex Mai dar UNDE_i AN@????? |
Sunt aci, soro! trag de nas, ca am luat raceala de la Ana si sot. Si asa respiram eu greu ca am burta mare si sus, acu gafai ca o locomotiva.
Noroc ca nu prea m-am ingrasat in sarcina asa. Am luat doar 6 kile pana acum, desi mananc normal si tot ce poftesc (sotul e de parere ca totusi mananc mult
). Ana e racita, dupa o luna de mers continuu la gradi. A fost zilele astea mofturoasa, ciufuta, maraita,...mi-a pus creierii pe moatze, mai ales ca stau toata ziua cu ea si nici nu am putut sa o scot afara pe frigul asta. Daca nu merge la gradi, nu doarme la pranz, asa ca maraiala se amplifica. Partea buna e ca la 7 jumate seara pica rapusa si am si eu timp sa-mi trag sufletul.
Ce program ai si tu
.. Am citit cu interes tot ce ai scris de scoala lui R, de evaluarea lui D. Ma intrebai de casa noua: ne simtim tare bine in ea. Toti, fara exceptie. La fiecare ne place alta camera: Ana e f incatata de camera ei colorata si vesela, mie imi place dormitorul nostru in culori deschise (crem), sotului cred ca ii plac debaralele
si mi-e lene sa o citesc).Mai am perdele de luat si o multime de pungi si cutii de despachetat, dar vorba ardeleanului: no, ce atata graba
Liviana, multumim de retete. de crenvusti nu m-as apuca, dar mezeluri as face, ca as manca uneori o sunca si alea din magazine sunt bleah.
Ma intrebai la un moment dat daca am insomnii: primul trimestru a fost crunt, dormeam doar 2 ore pe noapte(de la 12 la 2 si apoi mai adormeam dim la 6, dar suna ceasul sa plec al serv). Acum dorm ca valiza in gara
AlMa v-ati linistit cu colecistul? e totul bine? Noi nu am facut si nici nu facem varilix.
Mada, Ioana13, succes la @sarit cu parasuta@
|Vas, sa va traiasca Andrei, sa fie sanatos si norocos! Ai vazut ca ai nascut pana la urma? ti-era ca nu mai nasti

Luni am fost la eco si cu ANa dupa mine si s-a intins langa mine pe pat, cat a durat ecografia
Ella, la multi ani! sa fii sanatoasa si fericita cu baietii tai!! (ca am ratat ziua ta).
Atat m-a dus neuronul
... ma duc la culcare.
30+ si mami de
Ana (22mai2007)
bettyR spune:
alma, noi am acut varilixul andreei si nu a avut nici un efect secundar, nu am 2 litere la laptop si le tot iau cu copy-paste
...scriu tare greu...ma gandesc sa i-l fac si alexandrei.
Ana, lasa ca ai vreme cu despachetatul, eu si acum mai am lucruri in cutii, asta si din cauza ca nu am inca mobila in camera mare si nu am unde sa le pun... sau mi-am adus de la bistrita lucruri in toamna si asa am descoperit haine noi
...spune cate saptamani ai? ce repede a trecut sarcina ta...haha, asa repede trec sarcinele altora si tot asa repede cresc si copiii altora...
ma duc ca darama alexandra casa...
lbelciug spune:
Didi, frumos cu petrecerile la voi! Se poate si fara afumatoare daca ii tii in congelator sau ii consumi in cateva zile. Tu cum ai facut afumatoarea? Da 'cine a zis ca ma ocup ACUM de gradina, e frig afara (inca)! In w-e se anunta temp pozitive asa ca mi-am propus sa stropesc pomii si sa le tai varfurile la crengute. Daca ma ajuta sotul, vreau sa pun si o brazda de mazare.
Fetelor, timpul stiti ca nu vi-l da nimeni, da? Trebuie sa vi-l faceti singure, am mai zis, practicati managementul lui cu eficienta maxima! Un pont: eu nu ma uit de ex la TV decat f rar si nici nu deschid PC-ul in w-e (doar in caz de urgenta)!
An@, ma bucur sa aud ca sunteti fericiti in casuta noua si ca sarcina merge bine! Hai ca mai ai putin de tot pana iti vei tine printeza nr 2 in brate. Sa stii ca si la noi la gradi grupele de copii sunt injumatatite, doamnele sunt si ele bolnave, ai mei vad ca stau f bine, le curge doar un pic nasucul. Daca ati sti ce ma bucur sa ii vad pe ai mei rezistenti!
In rest abia astept sa vina caldura si sa ies cu treaba la gradina, am mai pus cateva kg pe mine si nu e bine deloc, nu stiu ce am ca parca as manca toata ziua! Nu, nu-s gravi!
Ah, ba da stiu, e de la stres caci am un examen pe creieri de saptamani intregi, insa azi il dau si scap de el!![]()
Mica0307, sunt suparata pe tine, sa stii! De ce nu mai scrii nimic, ce mai face Maya, cum va mai relaxati in w-e caci va stiam plimbareti, etc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
bettyR spune:
Liviana, imi place de tine, cred ca esti f optimista si plina de energie, sunt multe persoane asa, poate si sanatoasa. Eu am zile cand pot face f multe sau perioade bune, dar trebuie sa ma simt bine si sa dorm, astea sunt conditiile in care functionez la maxim, aaa, si sa nu fiu depresata ... deci ... nu sunt f bolnava, dar ma dor oasele nonstop si ma sacaie treaba asta destul si ma depreseaza ca sa nu pot face mare lucru, adica pot lucra la calculator, dar treburi practice poate mai greu. Mai depinde si de dispozitie si satisfactie, pe unii ii relaxeaza sa gateasca, sa gradinareasca, pe altii poate mai putin, eu nu am nimic cu gradinaritul de ex, mi-ar place asa ca idee, ma bucur cand vad cum pun socrii mei in gradina lor tot felul si abia astept sa duc fetele sa manance capsuni cu manuta lor, dar eu sa fac asa ceva ... nu pot, sau cu gatitul uneori imi place, alteori ma dispera, dar cred ca gatesc prea mult de cand am fetele, zilnic fac 2 chestii, felul 2 pe loc zilnic si cina sau mic dejun, iar tot la 2 zile supa/ciorba , mi s-a cam acrit... plus dulciuri mai nou ca le trebuie desert. Mai mult mi-as dori sa citesc o carte pentru sufletul meu, nu de specialitate, ca nu am mai facut-o de ani de zile, sau sa invat pt un examen sau chiar sa imi fac eu ceva soft, dar pt mine sa incerc ceva nou ... deci mi-am ales bine meseria .... si totusi ma satur de mers la lucru asa in general, ca acum mi dor...
gata, am scris destul ca am prins liber la calculatorul sotului...
lbelciug spune:
BettyR, de acord cu dispozitia, desi nici asta nu pica, tot tu trebuie sa ti-o faci. O sa te mai deconectezi de la treburile casnice cand vei merge la servici si va fi o schimbare, o diversificare a activitatii care probabil iti va da un moral mai bun. Mi se pare ca gatesti destul de mult, eu fac ciorba doar sambata iar felul 2 de 2 ori pe sapt, in rest mai completam cu produse de-a gata, branzeturi (v-am zis ca fac acum si kefirul in casa?), mezeluri, legume etc. Dulciuri fac mai rar in casa, dar avem gemuri destule.
Cu durerile de oase nu-i ok, mergi la dr, poate e pe fond reumatic si se repara cu bai de namol.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Al_Ma spune:
An, am fost la dr Stamate azi si totul e normal
, mie imi vine efectiv sa plang cand vad cat de incompetenti/superficiali sunt unii doctori. Tind sa-l cred pe Stamate, deoarece este ecografist, in timp ce Coriolan Ulmeanu este pediatru cu speializare in ecografie. Dar tot nu m-am linitit deplin. Colac peste pupaza, la Condurat i-a iesit giardia pozitiv. Din prima
. Si m-am dus la dr. Marcu cu Mara, ca la ea am gasit liber mai curand dupa rezultatul de la giardia. Ea a fost foarte circumspecta in primul rand fata de ce diagnostic a pus Ulmeanu (mi-a zis efectiv ca nu crede ca are hidrocolecist si sa repet eco la Stamate; oricum aveam de gand sa fac asta si aveam deja programare; buba e ca programarile sunt facute la peste 1 luna) si in al doilea rand mi-a spus ca la Condurat tot timpul ies pozitiv testele de giardia. Mi-a dat totusi un naturist pt giardia, Giardinophyt si am inceput sa-i si dau pentru ca se poate lua si preventiv. E pentru orice paraziti intestinali. Am luat si eu si nu are gust rau, are gust de propolis. Oricum, mi-a zis sa repet testele de giardia. De control, ca eu sunt mai crizata de regula, am fost si la dr. Stanciu in we. Si mi-a zis acelasi lucru, ca nu crede ca are hidrocolecist, mi-a spus sa-i dau colostru cu prebiotice (din acela de care ii dadea Clem lui Bob), sa-i fac un tratament de imunizare cu Septilin, Imunogrip sau altele asmenea (asta fiindca i-am spus ca a tot facut viroze in ultima vreme), sa-i fac Varilrix si Prevenar 13 (ca recomandare, fiindca i-am dus carnetul de vaccinuri si l-am intrebat ce ar trebui sa-i fac, dar NEAPARAT, ca nu sunt adepta vaccinurilor facultative). Varilrix mi-a spus ca e bine sa-l faca pentru ca ulterior poate face forme mai nasoale. An, voi de ce nu l-ati facut?
Ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca mergeam pe ecografia de la Ulmeanu, rezultatul de la Condurat si mai dadeam si de un pediatru care imi dadea cine stie ce tratament pentru giarida cu zentel sau mai stiu eu ce, sa-i fi nenorocit ficatul aiurea Marei. Oricum, de data asta ma duc la cel putin 3 laboratoare cu probele de scaun, in aceeasi zi si din acelasi scaun. Sunt curioasa cum ies testele.
Liviana, ai gasit undeva granule pentru kefir sau cum il faci?