Chiar avem nevoie de asa ceva?
Raspunsuri - Pagina 17
accept92 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nelia Dar daca ateii au o filozofie proprie de viata, atunci stiu si cine sint, deci au si ei raspunsurile proprii la intrebarile puse de mine. Eu una as fi mai mult decit incintata sa le aflu. |
Da, dar daca le ceri raspunsurile aici pe forum cred ca presupui in mod eronat ca trebuie sa fie ceva destul de simplu, cateva idei ce se pot scrie cu liniuta si de la capat. Ori nu e simplu deloc, cred ca fiecare ateu si-ar putea scrie o biblie. Oricum biblia unui ateu ar fi plina de mazgaleli, erate, adaugiri, comentarii la subsol, etc...si s-ar scrie pana in ultima zi din viata.
nelia spune:
Oare de ce nu ma mir de raspunsul tau.
Si ce-l face pe ateu sa creada ca una din cartile sfinte este altceva decit echivalentul eventualei lui biblii, scrisa si nescrisa la nesfirsit, care aduna in ea raspunsuri adunate de-a lungul vremurilor!?! Vremuri pe care noi, cei de astazi, nici nu stim... sint demult apuse. Si ca cei care cred in cuvintul unei carti sfinte, nu sint tot atit de demni de luat in seama ca orice alt om de pe acest pamint?
Hai, Accept, erau intrebari simple: ce este sufletul? Exista forte guvernatoare sau nu? Intrebari la care se poate raspunde cu liniuta si de la capat, cel putin celor care cred ca au gasit raspunsul, li se cere asa ceva... si dupa ce le dau, li se da peste nas si sint luati in deridere.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Katya crestin fiind, vei fi judecat dupa moarte laolalta cu crestinii (caci un crestin crede in viata de dupa moarte) si nu cu paginii ,prin urmare daca in nu stiu ce trib pagin a in uz nu stiu ce practica dar omul n-a auzit de crestinism, omului aceluia nu i se socoteste pacat ceea ce pt un crestin e pacat de ex. |
Stai putin, deci sunt mai multe sali de judecata?:))) Deci tu asa iti imaginezi? Coada mare la 'casa' unde judeca Dumnezeu......se aude de la hindusi...poftiti si aici va rog!
Sincer, eu cred ca nici tu nu intelegi mare lucru din crestinism. Dumnezeul crestin este acelasi pentru toti, ori deasupra tribului de care spui tu e o gaura in 'cer'?
Katya spune:
Dumnezeu e deasupra tuturor si ne judeca diferit,exact.Ti-am spus ca n-o sa intelegi.
E asa de simplu sa studiezi tu insati,pune acolo sub Pooh si pe Citeste,citeste,citeste!Evanghelliile se citesc in doar citeva ore,macar la o prima lectura,sint doar 4,e un minim de crestinism.
Si mai mult de-atita eu nu mai am ce discuta, nu e un subiect de teorie a credintei sa acaparam discutia cu judecatile lui Dumnezeu si,cum ziceam, participantii tb sa aiba o minima initiere, altfel vorbim lucruri diferite.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui nelia Hai, Accept, erau intrebari simple: ce este sufletul? Exista forte guvernatoare sau nu? Intrebari la care se poate raspunde cu liniuta si de la capat, cel putin celor care cred ca au gasit raspunsul, li se cere asa ceva... si dupa ce le dau, li se da peste nas si sint luati in deridere. |
Pai intrebarile sunt simple, grele sunt raspunsurile.:))
Pentru mine...
Forta guvernatoare clar nu exista. Inca de cand eram copil am gandit ca daca exista o forta care guverneaza mizeria asta...atunci nu e una buna si sa nu indrazneasca sa imi ceara mie socoteala pentru ceva. Dar clar, nu exista, sunt sigura de asta. Mintea mea nu concepe atata rautate si incompetenta. Ne nastem singuri, murim singuri si deciziile pe care le luam sunt o forta in sine, ele determina in mod unic cursul lucrurilor. In fata naturii, a universului nu poti fi decat umil si constient de neinsemnatatea ta...ceea ce nu trebuie deloc sa te faca sa te resemnezi, ci dimpotriva sa fructifici la maxim clipa la care se reduce viata unui om.
Despre suflet...sunt convinsa ca se supune legilor universale ale naturii...si anume ca nimic nu se pierde, totul se transforma. Il vad ca pe o forma de energie, poate fi pozitiva, poate fi negativa, se poate sa intre in rezonanta cu energia universului sau nu...
Despre moarte, nu stiu, nu m-a speriat pana sa am copii, acum pur si simplu simt ca nu-mi permit luxul asta. Nu sper nimic pentru mine dupa moarte, toate sperantele se leaga de copiii mei...sa le fie bine. Si daca lor le va fi bine si vor avea si ei copii carora le va fi bine...cat timp ciclul asta nu se inchide...simt ca moartea poate fi pacalita. Biologic, copiii sunt un nou inceput pentru noi, sunt regenerare. Cred ca de-aia si urla 'hormonul' in noi sa-i facem, in ciuda faptului ca suntem constienti de tot ce presupune asta.
In fine...poate se va face split si vom filosofa mai mult si mai multi. Aici e clar off-topic, de-aia am si ezitat sa raspund.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Katya E asa de simplu sa studiezi tu insati,pune acolo sub Pooh si pe Citeste,citeste,citeste!Evanghelliile se citesc in doar citeva ore,macar la o prima lectura,sint doar 4,e un minim de crestinism. |
Daca m-as apuca sa citesc, ar fi o blasfemie sa incep cu asemenea lecturi. Pai pentru asta m-am pastrat eu atata timp?
Un minim de crestinism nu e obligatoriu.
denizel spune:
Si daca un copil e botezat crestin, dar ii mor parintii si e adoptat de o familie de musulmani si creste in valorile islamului , in ce sala va fi judecat? 
Mai, eu as fi putin mai rezervata cand as explica chestiile astea cu judecatile si cu crestinismul copiilor mici care habar n-au ce li s-a intamplat (nu mai comentam daca chiar li s-a intamplat ceva :).
Accept, atata iti trebuie, sa pui mana pe Noul Testament!!
Ai de-a face cu mine, asa sa stii!
![]()
Eu nu stiu cum de Katya a prezentat Noul Testament drept o lectura pe care o dai gata in cateva ore :(.
Cred ca din prea multa dorinta ca si altii sa aprecieze macar ceea ce ea iubeste... :).
Una din cartile mele preferate e Poveste despre dragoste si intuneric.
Am o prietena care mi-o cere cu imprumut de aproape un an.
Nici acuma nu i-am dat-o si nici nu am de gand sa i-o dau.
Nu pot suporta ideea ca ochii ei si judecatile ei trec peste randurile citite si iubite de mine
.
Sa-si cumpere cartea ei daca vrea sa citeasca :)).
Iote asta am simtit si cand am auzit ca lui Accept i se recomanda Evangheliile pentru o dupa amiaza in care se plictiseste pe-acasa
.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
nelia spune:
| citat din mesajul lui accept92 [quote]citat din mesajul lui nelia Despre suflet...sunt convinsa ca se supune legilor universale ale naturii...si anume ca nimic nu se pierde, totul se transforma. Il vad ca pe o forma de energie, poate fi pozitiva, poate fi negativa, se poate sa intre in rezonanta cu energia universului sau nu... |
Eu am cerut split, nu s-a facut, despre catedrala... era sa zic acum o minune a mai fost un subiect lung, stufos si fara rost, la Sufletul credintei nu ma pot duce, ca ma dau fetele afara... asa ca, eu continui aici.
Ce am citat din raspunsul tau, ma intereseaza... Daca presupui ca totul se transforma, nimic nu se pierde... atunci contrazici ceea ce ai spus mai jos. Accepti existenta asa-zisului 'suflet' (banuiesc ca iti iubesti copiii cu toata ratiunea, dar simti si tu ca e ceva mai presus de asta acolo, undeva, in tine) si ca il vezi ca pe o forma de energie, benefica sau malefica, energie care dupa moartea fizica, se intoarce acolo de unde a venit. Si ca aceasta energie care este sufletul tau sau ceea ce da viata si altfel materiei tale, poate rezona cu energia Universului...
O alta dimensiune daca vrei, una fizica - in care exista trupul nostru facut din carne si oase, Pamintul cu tot ce este pe el... si Universul in care acesta este integrat si din care cunoastem o mica, mica parte...si chiar si in fata ei ne face sa ne simtim mici, caci asa si sintem. Si una energetica... care estea care ar rezona cu sufletul nostru si in care ne intoarcem dupa moarte.
Deci exista o 'viata de dupa moarte'? Exista o non-existenta? O numesc asa pentru ca nu stiu ce este, dar eu o simt ca exista si simt ca rezonez cu ea, slab, dar simt... Simt puterea gindului bun, simt ceea ce se intimpla atunci cind mai multe ginduri pozitive se aduna intr-un loc...
Pina aici sint de partea celor care nu cred in Dumnezeu si nici in forte guvernatoare, altele decit cele fizice. Dar de aici incolo sint in ceata, ce fac cu restul?
Regulile bisericesti sint facute de oameni si pentru oameni. Dar principiile de baza ale unei religii, liniile alea mari prin care cineva a incercat sa explice ceea ce nu s-a putut explica... Oare nu vorbim toti (si credinciosi si necredinciosi) despre acelasi lucru, doar ca il numim diferit? ? Oare nu toti simt ca simt ceva, dar nestiind unde sa-l puna, atunci cind raspund la intrebari creeaza ceva mai presus de noi tocmai pentru ca simtim ca purtam o farima din acel ceva in noi? Si din cind in cind, intr-o forma sau alta, intram in rezonanta cu el?
Accept, eu am citit Biblia de foarte mult timp, din curiozitate. De curind, datorita unor... hmmm, oare cum sa le spun, unor intrari in rezonanta cu ceva inexplicabil la nivelul meu de acum, am inceput sa citesc pe rind Liturghiile, Filocaliile si am de gind sa continui. Si nu, nu ma opresc aici, oricum citesc despre mituri de cind ma stiu, este una din preocuparile mele de baza la nivel de lecturi... ci vreau sa extind si asupra altor religii si credinte.
Editez ca sa spun ca acele intrari in rezonanta nu e ceva paranormal sau iesit din comun, dar din cauza unor dureri cumplite de cap pentru care sint acum in niste investigatii, m-am simtit in legatura cu un ceva, am simtit in timpul crizelor de durere ca am scurgeri de... veti ride, dar o spun, de energie din corp, prin cap... of, rid si eu de ce scriu, dar altfel nu stiu cum sa explic - de fapt, nici macar pierderi nu pot sa spun ca erau, ci mai degraba un flux energetic care ma tinea intr-un contact dureros pentru trupul meu cu ceva nedefinibil...
Bineinteles ca, in urma investigatiilor - nu e prima data cind mi se intimpla, cind simt asta, dar niciodata atit de dureros, pot sa aflu caci de fapt este o problema fizica si prin tratarea ei vor disparea simptomele... si cu toate acestea, mi s-ar parea mult prea simplu pentru intensitatea lucrurilor intimplate, chiar daca imi veti spune ca a fost un vis. Vis sau vise pe care nu vi le povestesc, pentru ca ma trimiteti sigur la
.Si vreau sa-ti spun ca aceste texte simple, pe care nu dau atitia doi bani, sint niste eseuri absolut superbe, in care limba romana exceleaza la maxim, ar putea sa se ia la intrecere cu orice roman de baza al literaturii romane sau universale care a vazut lumina tiparului... Iar cei care au scris aceste texte sint niste eruditi si niste oameni exceptionali, daca au putut scrie cuvinte care merg atit de mult la... na, suflet, ca nu stiu cum sa-i spun altfel.
Nu se poate sa nu-ti pui intrebari dupa ce incepi sa le citesti, eu ador stiinta si cred cu tarie in ea, dar ori nu s-a explicat inca totul, ori pur si simplu exista ceva peste limita ei.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Rufus spune:
Imi dau seama ca nu se poate ajunge la un consens.
Ma mira doar patima reactiilor si, in special, cea venita din randul necredinciosilor.
Ati vazut ca, in general, sunt mai putine discutii intre credinciosii de rituri diferite ca intre credinciosi si cei care prefera sa nu creada in nimic.
Am vazut ca unii se numesc credinciosi ortodocsi, dar nu vad rostul bisericii si preotului. Ei bine, indiferent ca sunt sau nu botezati (este o optiune care nu ne apartine, in fond), ca s-au cununat in biserica, in fine, orice au facut in trecut, daca nu stiu ce se intampla in biserica si nu stiu ca preotul este singurul care te apropie de Dumnezeu, prin Sfintele Taine, inseamna ca nu stiu ce-i aia ortodoxie.
Bun...Ma astept ca, macar cei care se declara credinciosi (ca pe ceilalti ii inteleg) sa puna mana sa citeasca (ca de ascultat de la altii li se pare un afront), sa intrebe oameni in care au incredere (dar cu cunostiinte in domeniu) si doar atunci vor putea intelege ce rol au nustiu cate biserici si ditai catedrala.
Lady, imi pare rau, dar sentimentele ce ma incearca prin credinta nu le voi expune aici...sunt lucruri mult prea delicate si dragi sufletului meu pentru a risca sa fiu luat la misto. Recunosc ca, desi ma straduiesc, nu sunt atat de tolerant pe cat s-ar cuveni sau, macar, pe cat as vrea. Dar, daca doresti, o fac cu placere pe PM.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui Rufus Lady, imi pare rau, dar sentimentele ce ma incearca prin credinta nu le voi expune aici...sunt lucruri mult prea delicate si dragi sufletului meu pentru a risca sa fiu luat la misto. Recunosc ca, desi ma straduiesc, nu sunt atat de tolerant pe cat s-ar cuveni sau, macar, pe cat as vrea. Dar, daca doresti, o fac cu placere pe PM. "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus, e in regula. Avem cu totii limitele noastre , eu le respect.
Daca ati sti voi cate discutii de acest gen am avut de-a lungul vremii cu diverse persoane: ultra religiosi, atei, religiosi asa un pic, credinciosi fara religie, etc.Oameni cu meserii diferite, studii diverse, pasiuni de diverse.
O data am stat la o masa intr-un restaurant pana la ora 1 noaptea(de la 7 seara), stateau ospatarii saracii deja exasperati,partenerul meu de discutii era client fidel, nu-i puteau spune sa plece
Ok, gata, nu mai scriu nimic ca sunt off topic.