prelucrare / scanare carti de munca la CNPAS

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Marius am inteles cu data . Am si zis ca nu sunt deloc o maestra intr-ale legislatiei.
Nu am cum sa renunt, ca nu e vorba doar de mine, e vorba de mai multi oameni implicati. Si asa lucrurile merg anapoda in RO, cand e vorba de asigurarile sociale, dintr-o mie de motive, nu pot sa mai fiu eu si departamentul meu inca un motiv pentru a strica viata oamenilor.
Clar ca se pot cere informatii de la cnpas, insa subiectul pe care l-am deschis este ca sa ma lamuresc ce se intampla acum. E clar ca va mai urma o procedura de scanare, intre timp am inteles ca sunt mii de carti de munca nescanate, care au ramas in cnpas pentru ca acolo nu mai exista personal angajat sa scaneze (si probabil si firme in care s-a intamplat ce s-a intamplat la noi, adica nu le-au dus ldecat la procesat, nu si la scanat).

Nelamuririle mele raman (desi incep sa cred ca nu prea are cine sa-mi raspunda la ele, pentru ca banuiesc ca nici cei de la cnpas nu stiu cu exactitate inca):
- a fost partea a doua, cea cu scanarea adusa la cunostinta angajatorilor / ofiicilor de somaj in vreun fel anume? sau a fost treaba fiecaruia sa afle si sa se descurce?
- cine stie ce se va intampla in cazul asta? despre ce amenda ar fi vorba?
- imi poate spune cineva cam cand a inceput de fapt partea cu procedura de scanare? in 2009 sau de fapt, abia in 2010 a devenit lumea constienta de ea?

Iti doresc sa-ti rezolvi repede 'golurile' din trecutul profesional, ca "maine" ne apuca pensia .

Calipso iti multumesc, dar cumva este vorba despre alte aspecte. Nu pot sa ma duc frumos la ITM sa intreb niste lucruri care stiu exact cum stau. Codul de bare nu are legatura cu scanarea. Trebuie sa fie doua stampile... in articolul pe care l-am postat mai sus este descrisa exact toata tarasenia, nu mai reiau. Si nu este vorba despre cartea mea de munca, nu e vorba de un caz particular, este vorba despre o firma intreaga, cred ca am fost destul de clara in prima postare.

va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Moni cu tot respectul iti spun ca acel cod se pune doar daca a fost scanata.Daca nu as fi lucrat eu,eu lucrez la casa de pensii poate.Asa ca informatiile mele sunt corecte pentru ca am facut asa.Ce crezi tu deja nu mai face obiectul topicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Confirm si eu ... codul de bare este atasat ce CJAPS imediat ce a fost efectuata prima scanare. In principiu daca ulterior primei scanari sau a oricarei alte rescanari pt pagini atasate ulterior au loc modificari altele decat cel aflate deja in sistemul CJPAS - ramane in sarcina sin interesul beneficiarului sa isi actualizeze datele si la CJPAS prin predarea cartii de munca actualizate.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Corect.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui calipso_zeus

Moni cu tot respectul iti spun ca acel cod se pune doar daca a fost scanata.Daca nu as fi lucrat eu,eu lucrez la casa de pensii poate.Asa ca informatiile mele sunt corecte pentru ca am facut asa.Ce crezi tu deja nu mai face obiectul topicului.

O femeie fericita si o mama si mai si...

ofofof, ma simt ca o musca ce bazaie de nauca intr-un borcan.
Sa reiau:
In 2007 am dus toate cartile de munca la ITM (cele mai vechi de 2001), care le-a trimis la cnpas. S-au intors de acolo cu stampila si cod de bare. Toate.
Eu am plecat in CIC, dar colegele mele au mers in noiembrie 2010 la cnpas, unde li s-a spus ca da, codul de bare certifica faptul ca sunt scanate si datele de dinainte de 2001 au ajuns in baza de date a cnpas. Exact ce spui tu . Bun.
Acum o saptamana, cand colegele mele au dus toata armata de carti de munca la ITM pt a fi inchise (nu si arhivate cum m-am exprimat gresit mai devreme, scuze), au fost refuzate, pe motiv ca la sfarsitul lor exista o singura stampila. Si ca n-au decat sa vina cu ele abia cand sunt puse ambele stampile.
Acum incearca sa ia legatura cu cineva de la casa de pensii sa vada ce se intampla.

Nu stiu ce sa zic mai mult. Simt cum inteleg tot mai putin. Tu esti cumva in Bucuresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella76 spune:

Buna dimineata!...
Monis5 am patit acelasi lucru numai ca norocul meu a fost ca m-am trezit in decembrie si am fortat itm-ul sa mi le trimita la casa de pensii; eu plateam 0.75% deci cm trebuiau sa fie la ei.
Intr-adevar scanarea s-a facut in doua etape din cauza asta s-a creat confuzie totala; iar nimeni nu ne-a avertizat de acest lucru.
Au fost trimise notificari la angajatori dar ca si tine multi au spus le-am scanat si au stat linistiti, inclusiv eu.
O carte de munca scanata are din prima etapa o stampila pe care scrie PRELUCRAT SI STICKER CU CNP; iar in a doua etapa inca o stampila cu SCANAT SI ARHIVAT.
Procesul de scanare la cnpas este intrerupt de la 31.12.2010; cartile de munca duse din decembrie zac la cnpas si nu se stie cand vor fi transmise itm-ului. Amenda pentru depunere la scanare incepand din 1 decembrie 2010 este de 150 pe persoana fizica si de 1500 pe firma.
Daca totusi plateati 0.75 la itm ar trebui sa va certati cu ei.

In alta ordine de idei cineva din casa de pensii mi-a spus ca cei care nu au cm scanate vor face dovada cand este la pensii cu cm; oricum sunt zeci de cm nescanate.

MirelaAlbert Raul 1.09.2007
Miruna Alexia 12.08.2008
http://community.webshots.com/user/mirellacoc

Mergi la inceput

Mirella merci mult de info .
Noi plateam 0.25% de mult timp pentru ca suntem maricei; daca plateam 0.75 clar ma luam cu ei de gat.
In schimb asta cu notificarile la angajatori e interesanta... nu stiu cum a fost la noi, eu nefiind la birou.
In fine, asteptam sa vedem ce si cum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g.dana spune:

buna ziua,
moni5

si eu sunt in aceiasi situatie ca tine. carti de munca nescanate.
au fost duse in 2008 la casa de pensii dar au fost doar prelucrate. mai grav este ca au fost duse la ITM pt inchidere cu abrogarea carnetelor de munca si le-au primit bine mersi si le-au inchis. Fara a-mi atrage atentia ca nu au acel stiker cu nume si CNP, deci nu sunt scanate.
te rog frumos sa imi spui si mie daca afli ceva noutati despre asta sau daca tu ai rezolvat in vreun fel aceasta problema.

multumesc mult tuturor

Mergi la inceput