endoscop
stie cineva daca este diferenta intre endoscopiile realizate cu videoendoscop si cele efectuate cu endoscopul prin care medicul se uita direct?
diferenta in sensul vizibilitatii, posibilitatii de efectuare a biopsiilor si de sterilizare a endoscopului?
este suficient sa fiu primul pacient din ziua respectiva sau riscuri sunt oricum?
multumesc
A facut cineva endoscopie in Brasov?
Raspunsuri
Iael spune:
Si eu am recomandare pt endoscopie si nu am curaj sa merg din cauza ca nu stiu cat de bine se sterilizeaza endoscopul .
Am inteles ca sunt doar substante care dezinfecteaza la rece , ca nu se autoclaveaza . Cum de obicei pacientii intra unul dupa altul , nu stiu daca se mai respecta timpul care ar trebui sa stea endoscopul in solutie .
Si eu ma gandeam sa ma programez la prima ora dar nu stiu daca ajuta .
Poate cineva vede mesajul si ne ajuta cu un raspuns .
Chiar trebuie sa fac aceasta endoscopie (si probabil colonoscopie ) dar nu pot sa depasesc aceasta teama intrucat am auzit de prea multe persoane care in urma unor tratamente /analize s-au ales cu probleme .
Nu stiu unde ne mai putem adresa ca sa avem certitudinea ca totul e ok .
XIO spune:
Se sterilizeaza conform protocolului, timpul minim de stat in solutie ete de jumatate de ora si nici macar la urgente nu se face mai devreme de jumatate de ora (decat in cazul unei urgente care ameninta viata pacientului).
Diferenta este ca la cel video se vede mai bine, dar stiu medici care practica endoscopii dupa metoda aceasta veche si au rezultate foarte bune.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Iael spune:
Cum poate avea pacientul aceasta certitudine ca se respecta protocolul , in sensul de a se mentine in solutie endoscopul 30 minute si probabil sa se schimbe solutia sau sa se foloseasca o anumita concentratie ?
Am fost la un cabinet particular unde lucra un medic foarte renumit si unde se faceau si colonoscopii (nu endoscopie pt stomac ), si acolo intrau pacientii unul dupa altul , era f aglomerat si cred ca dr lucra pana la miezul noptii .
Am decis sa plec .
Sunt foarte ingrijorata si nu stiu unde sa ma duc , am auzit atat de multe lucruri ca nu mai am incredere ca sunt in siguranta .
Ma invart intr-un cerc vicios ,chiar nu stiu ce sa fac .
XIO spune:
Aceeasi certitudine pe care o ai ca brutarul nu ti-a scuipat in mancare, bucatarul nu a folosit carne de om in loc de carne de pui, dentistul si-a sterilizat intrsumentarul inainte de a-l folosi samd.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro