FIV287

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leonardo2007 spune:

am gasit pe alt forum, explicase cineva:

Ca sa intelegem: embrionul eclozeaza la Z6 (deci pentru blasto imediat dupa ET) si imediat dupa incepe nidarea - integrarea in endometru, embrionul isi face "cuib", incepe sa construiasca legaturi prin care intra in contact cu sangele matern, in care transmite "semnalul" betaHGC, ceea ce masuram noi sa vedem daca a avut loc nidarea.

Deci in zilele 7 - 8 - 9 de la ovulatie / punctie are loc implantarea. Cel tarziu la Z10 asa-numita "fereastra de implantare" se inchide, jocurile sunt facute, mediul devine ostil implantarii, caci aparatul reproductiv se pregateste pentru sangerarea menstruala, respectiv eliminarea endometrului.

Beta se simte in sange foarte repede dupa implantare, cam dupa 24 de ore, deci cam pe la Z10-11 dupa PUNCTIE. E mic, dar nu e 1 sau 2.

Doctorii cer sa se faca testul la 14 zile dupa ET pentru ca, in principiu, la 17 zile de la ovulatie chiar si femeile cu un CM mai lung de 28 de zile au deja CM daca nu s-a intamplat minunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Many_bani, sa trec eu de 12 sapt si-mi pun si semnatura:)
deocamdata, slava Domnului, suntem bine, de luni ma pot intoarce si la serviciu.
Azi am intrat in sapt 9.

Ingeras, mami de Maya
Maya va avea o surioara sau/si un fratior! cand va vrea Dumnezeu...
5 sarcini pierdute 5-8 sapt
1 extrauterina
1 FIV nereusit (6 blasto AA)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecori spune:

buna fetelor!ieri am facut punctie si am avut 20 ovocite pe un singur ovar ...vreau sa va intreb pe cele care ati facut hiperstimulare ce simpome ati avut?
Merci!
la toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Ingeras, dar sunteti mari, 9 sapt.ohoooooo. Hai fii optimista ca totul o sa fie ok.

mami de Vlad (29.10.2009) si aspiranta iar la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

fetele-beta2 este de 572,31!!!!!!!!!!!!!!!yupiiiiiiiiiiiiii!!inca un hop trecut!Doamne ajuta!

hai many-e randul tau!

ingeras-Doamne ajuta sa treci cu bine de primul trimestru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

many hai ca nu mai am rabdare
vrem neaparat vesti bune
ingeras doamne ajuta! hai ca ce a fost mai dificil a trecut! mai ai un pic si treci pragul! sarcina usoara in continuare!

am si o intrebare :
fetele care ati facut clexane, cand ati inceput, in ce perioada ?de stimulare, dupa punctie sau dupa beta pozitiv?

"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."

Mergi la inceput

Multumesc frumos, fetele.
Uratica, felicitari inca o data.

Bruni, eu am inceput Clexane in ziua in care am inceput stimularea si de atunci, zilnic.

Ingeras, mami de Maya
1 extrauterina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

Bruni, eu am inceput Clexane dupa ET. Cred ca face diferenta dupa ce se implanteaza embrionul, pt ca atunci exista riscul sa se formeze trombi (cheaguri de sange) in trofoblast (adica structura din care se va forma placenta), care ar putea altera dezvoltarea ulterioara. De asta cred ca nu e nevoie de anticoagulant inainte de ET.
Iar punctia este totusi o manevra care implica sangerare, e mai bine sa nu fii sub Clexane. Dr tau ce zice?

Gabi+35
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

fetelor multumesc !
gabi, am scris la fiv europa, protocolul complet!
dar nu mi e in clar , dr spune ca lovenox (clexane) sa iau in caz de sarcina...
offf ce complicat e , sunt in ceata!
am stat o ora la discutii si tot nu sunt lamurita

"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."

Mergi la inceput

eu l-am intrerupt cu o zi inainte de punctie si l-am reluat dupa ET.

Ingeras, mami de Maya
1 extrauterina

Mergi la inceput