Analize celiachie (intoleranta la gluten)

Analize celiachie (intoleranta la gluten) | Autor: pisi_ella

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos, spuneti-mi si mie ce analize trebuie facute pentru diagnosticarea celiachiei. Am gasit pe net: anticorpii anti-gliadina si transglutaminaza tisulara. Astea sunt?
Baietelul meu prezinta cateva simptome de celiachie (retard de crestere, oboseala, pete mici si aspre pe piele, care apar si dispar), dar, ca sa fiu sigura, vreau sa-i fac analize.
Va multumesc mult!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luy spune:

pisi_ella, cel mai bine ar fi daca ai merge cu baietelul la un gastroenterolog. El va stabili daca este cazul sa faceti analize. Am vazut ca esti din Bucuresti, eu iti recomand pe dna dr. Alina Popp Stanescu pe care o gasesti la IOMC si colaboreaza si cu Medicover. Si noi mergem la dansa cu fetita cea mare.
La laboratoarele Synevo se poate face Test Celikey-screening pt. boala celiaca (IgA-tTG) care va poate spune daca exista sau nu motiv de ingrijorare, daca trebuie sa faceti investigatii suplimentare ( eventual teste genetice - acestea se pot face la IOMC sau, in ultimul caz, biopsie ).
Va doresc sa fie o alarma falsa !

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Citat:
citat din mesajul lui luy

pisi_ella, cel mai bine ar fi daca ai merge cu baietelul la un gastroenterolog. El va stabili daca este cazul sa faceti analize. Am vazut ca esti din Bucuresti, eu iti recomand pe dna dr. Alina Popp Stanescu pe care o gasesti la IOMC si colaboreaza si cu Medicover. Si noi mergem la dansa cu fetita cea mare.
La laboratoarele Synevo se poate face Test Celikey-screening pt. boala celiaca (IgA-tTG) care va poate spune daca exista sau nu motiv de ingrijorare, daca trebuie sa faceti investigatii suplimentare ( eventual teste genetice - acestea se pot face la IOMC sau, in ultimul caz, biopsie ).
Va doresc sa fie o alarma falsa !

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )
Iti multumesc mult! Asa o sa fac...O sa fac programare la d-na doctor cat mai repede!!
Da, si eu as vrea sa fie o alarma falsa...Avem 3 cazuri de celiachie in cercul nostru de cunostinte si cunosc destul de multe despre boala asta :-( Ma rog, poate sunt simple coincidente...mai ales ca sunt si putin ipohondra :-) oricum, nu strica sa facem niste investigatii cat mai repede! Te pup, multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

luy,ai idee cat costa testul ?unde sunt localizate laboratoarele synevo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Cel mai bine mergi la dr.Sunt mai multe analize de facut.I-am facut si eu copilului meu vara trecuta si stiu ca au fost mai multe.In functie de primele rezultate se merge mai departe sau nu.Insa asta numai un dr iti poate spune.
De scumpe,sunt scumpe,depinde cate faci.Eu i-am facut si niste teste pt alergii si habar nu am care-s pt boala celiaca si care pt alergii.Stiu doar ca cei de la synevo lucreaza anumite analize in Germania,una sau doua din ele le-au lucrat acolo,unele le-au trimis la Bucuresti si altele le-au lucrat aici.
Sanatate multa.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

monalac, fetitei mele i-am facut testul Celikey la Medicover, insa costul sau a fost acoperit de abonament. Pt ca a trebuit sa ne testam si noi, parintii, iar sotul meu nu era abonat, am intrebat cat costa testul si mi s-a spus 120 ron. Insa mergand la dna doctor Alina Popp Stanescu la IOMC ni s-au facut gratuit analizele pt anticorpi antitransglutaminaza tip IgA si IgG ( banuiesc ca s-au decontat prin CNAS ). Tot la IOMC am facut si testarea genetica pt fetita, nici pt aceea nu am platit nimic.
Eu o recomand pe dna doctor pt ca este specializata in aceasta afectiune.

Mergi la inceput