Floricele de Liliac mai-iun-2010 - 51

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lenabum spune:

apropo fetelor care mai utilizati scutecele refolosibile,cum procedati cu kk in special pt ca bia face de 3-4 ori pe zi,si face destul de mult,
mia cerut o prietena parerea si nu am stiut ce sai spun

fericita mamica de florian cristian 21.06.1998 si mica, BIANCA MARIA 09.06.2010
pozici
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Lena, noi folosim lavabile. Ce anume vrea prietena ta sa stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

offfffffffffffff
citesc de bebeii bolnaviori si-mi pare asa de ei,multa sanatate ...sa va faceti bine repede !!!!
multa putere mamici, pe mine incep sa ma lase nervii.....mi-e asa de mila de TONY, dar de multe ori hormonii ma acapareaza cu totul si-mi pierd cumpatul.imi este somn non-stop, am nervi, toane, ma doare burta, spatele si mai am si o moaca de filme horror cu cosuri pe fata si parul valvoi.offffffffffff....chiar nu-mi imaginam sa fie asa urat,ma gandeam ca o sa-mi fie mai usor, dar cred ca am subestimat-o pe TONY, care este foarte activa acum, nu sta locului o clipa.degeaba i-am transformat patutul in tarc, ca tot nu sta in el decat cand doarme.

LENA IUBITA MEA ITI INTORC PUPICIIIIIIIII SI-TI UREZ DRUM BUN SI DISTRACTIE PLACUTA LA PREDEAL.SA NE ADUCI POZE

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

si......BOMBA cu 17 s+
GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

a auzit de ele si ma intrebat cum se procedeaza;de cate ori se spala pana la inlocuire?se curata usor dupa kk?sunt rentabile financiar?se uda sau nu copilu?

maribel

pozici

Mergi la inceput

Ooo, e o intreaga discutie.
Incerc sa fac un rezumat al rezumatului:
Da, sunt mai rentabile din punct de vedere financiar: daca pe scutece de unica folosinta se cheltuie, in medie, 5-6000 lei de la nastere pana la 2,5 ani (varsta medie la care copilul invata sa faca la oala), pe cele lavabile poti cheltui intre 1000 de lei si 3000 (in functie de tipul de scutece folosite si de cat de des/rar vrei sa speli). La asta se adauga 5-700 de lei (din aproximarile mele) pentru apa, detergent si curent electric pentru spalat. Plus evident timpul si "deranjul" de a le pune la spalat, uscat, strans - singurul inconvenient din puncul meu de vedere.
Despre beneficiile utilizarii materialului textil versus scutece de unica folosinta pline de chimicale nu cred ca e cazul sa spun nimic.
Exista mai multe tipuri: flat(sau traditionale - adica patratele mari de material care se impaturesc), prefolds (sau preimpaturite), fitted (cu forma anatomica care se prind cu arici) - acestea se folosesc cu chilotei de protectie (PUL sau de lana - preferatii mei). Mai exista scutece cu buzunar (nu am incercat) si ALL-IN-ONE - care sunt cele mai comode deoarece seamana cel mai mult cu cele de unica folosinta (stratul absorbant si cel de protectie sunt prinse unul de celalalt). Preturile sunt in ordine crescatoare (in ordinea de mai sus).
Accidente (adica sa se ude) am avut doar de cateva ori cand nu am pus scutecul cu atentie sau m-am luat cu altele si am uitat sa il schimb cand trebuia. De spalat se spala OK - eu le spal la 60 de grade cu nuci de sapun sau detergent bio (mai raman pete, mai ales acum de cand ia fier, dar asta nu inseamna ca nu se igienizeaza la spalat - astept vara sa le scot la soare ; "grosul" se arunca la WC, se clatesc cu apa si se pun intr-o galeata inchisa pana cand se spala). Spal o data la 2-3 zile. Am in stoc vreo 40 de scutece.
Materialele folosite: bumbac organic, bambus, microfibra, canepa.
Daca vrei mai multe detalii, iti pot trimite adresele unor site-uri de unde se pot cumpara.
Preferatele mele: prefolds, flats sau fitted cu chilotei de lana (cumparati sau tricotati - de mine ).

Nu mi-o luati in nume de rau ca m-am intins cat o zi de post, va rog, dar am profitat de linistea de pe aici

Mergi la inceput

multumesc draga mea.scuze am fost la baie sa ma fac frumoasa pt plecare.am niste emotii...nu am plecat fara bia nicaieri pana acum
sper sa fie bn
poti sami trimiti acele adrese,

pozici

Mergi la inceput

Lasa, sa iti priasca plecarea. Iti dau PM cu adresele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna seara!

lenabum super asa..te mai recreezi.

..si eu nu vroiam sa facem cotete pt gaini, iar acum e buna carnea de gaina si oualele.

ancutzicab imi trimiti si mie PM cu link-urile? Multumesc!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Fetelor, aveti PM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

neata

Mary, vrei putina valva?

pai sunt destule subiecte: premergatorul, olita, vesnicul alaptat, in curand palmutele la fund, interdictiile de a scoate de prin dulapuri, sertare, etc...ehe, cate nu sunt.

da' eu nu mai am energie si nici disponibilitatea sa combat, imi canalizez energia catre ceva mai interesant .

damian pare ok, i s-au mai estompat bubitele, se mai vad doar cand plange si se mai inroseste. nu cred ca mai sufera.
o sa-i fac analiza inainte de ror, merita efortul pt a fenta vaccinul .

Traiesc in Orasul Alandala

DOamne ajuta asta sa fi fost tot: si daca a fost asa, trimite pe cale virtuala si la noi un pui - eu la 6 luni am refuzat antihepatiticul, iar despre ROR sunt decisa sa nu il fac, oricit s-a polemizat pe tema.
Palmutze? Eiii da? Se isca discutii si pe astfel de teme?
Cit despre olita, ca tot ai deschis subiectul: citi bebei o folosesc:))?
(Aseara nimerisem pe un site cu aberatii - nu are rost sa il citez, ca nu am salvat linkul... - insa m-am crucit despre cita vehementa se regasea in text referitor la a obisnui copilul cu olita de la 7 luni.

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput