Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 2
Lavinia_P spune:
Dupa cum spuneam cu inceputul de an...
Starea lui Sebi s-a inrautatit..face febra mare,desi e pe antibiotice puternice..medicii care l-au operat sunt plecati in Elvetia,revin peste o saptamana..
Eu am propus sa plece cu avionul la bucuresti, de urgenta ,si sa nu se uite inapoi o secunda..Andreea a si divortat,e singura,de la servici nu o mai lasa sa lipseasca...- sunt intr-o situatie groaznica..
ruxandra_sb spune:
Ref la intalnirea noastra as mai mentiona ca Dragos are o pleata faina de tot pe care mami se gandeste daca s-o tunda au ba? A putut vedea si G ca nu numai fetitele au parul lung, ca tot il mai necajeste.. unul, altul. Teodora a fost mai somnoroasa, iar Rares ne-a uimit cu literele stiute. In schimb Luca nu este deloc (cum a zis mama lui ) nedescurcaret la catarat pe una, alta. Cu noi s-a bagat pe o scara lunga si complet verticala, intr-un tub.. de-am stat, recunosc, un pic stresata. S-a descurcat excelent.. era asa dulce cand isi mormaia singur si se auto-incuraja.
Nu stiu despre ce este vorba cu "secretul" acesta.. stiu ca, din pacate, Lavinia are dreptate cu exemplul dat.
Sanatate mami_dani.
Ce fain ca prietena ta poate fi atata aproape de voi.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandra_sb mi s-a reprosat c-am judecat.. se pare ca vb prea mult |
hopa ... tu si judecatu'... nu imi suna deloc a ce stiu eu ... nu inteleg. ma lamuresti?
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 19+
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
Teutz spune:
Salutare, minunatelor!
La multi ani Acs!
La multi ani Aka!
La multi ani Donia!
La multi ani Andra de Saryta!
La multi ani Simo!
Eu, sotul si Alexia suntem raciti morti, Maia este, deocamdata, ok. Sa speram ca macar ea scapa, mai ales ca trebuie sa facem si vaccinul de 6 luni curand.
Sanatate multa puiutilor bolnaviori!
Teutz, mami de Alexia Iarina (10.12.2006) si Maia Carina (19.08.2010)
porumbita80 spune:
Va salut din umbra.. dar n-am rezistat si am zis sa las un mesaj care dupa voi fi improscata cu rosii. Dar asta e.. imi asum consecintele.
Dragele mele dragi mamici de pitici. Va tot intrebati de ce copilu meu e asa bolnav, de ce... numai stiu eu ce.. De ce-urile astea sunt cu miile. Raspunsul este: analizati gandurile, faptele si vorbele care se invart in jurul copilului. Intr-o familie unde domina iubire sincera, ganduri curate pentru toata lumea, vorbe frumoase credeti-ma ca n-are cum s-aveti probleme cu copii. Toata energetica din jurul vostru actioneaza ca vreti voi sau nu asupra copilui. Acele manifestari de boala in sine arata o purificare de acele energii, Nu mai aruncati cu gunoiul vostru in copii. Stiu e o expresie dura dar cel mai clar definita.
Sa nu-mi mai ziceti ca nu-i adevarat ca-mi iubesc copilu bla, bla... da sunt deacord va iubiti copii neconditionat. Dar ... oare ce ganduri aveti fata de sot, soacra vecina smd, ce vorbe ziceti, ce fapte comiteti. Tot ce semanati aia culegeti. Doar facand curatenie in interiorul vostru asa cum faceti curatenie in casa ve-ti vedea ca lucrurile merg cu totul si cu totul alt fel. Observati in care familii este copilu bolnav acolo unde exista o problema, fie financiara, fie cu sotul, fie cu soacra, fie cu serviciu.
Imaginati-va cum este sa traiesti intr-o casa plina de mizerie nu te sufoci nu cauti sa facu curatenie, asta se intampla cu organismele noastre atunci cand ne imbolnavim facem aceea curatenie interioara.
Acum nu ma catalogati ca nebuna care vine si da lectii de viata, am in spate cativa ani de studiu in domeniu si un arsenal de literatura de specialitate citita.
Mai tineti minte cum m-ati facut cu ou si otet c-am dat copilului suc de portocale ca sunt mama denaturata si tot felul de chestii. Ei accea mama denaturata nu are probleme cu copii, aceea mama denaturata sea sacrificat anii de cariera in favoarea cresterii copiilor armonios. Da nu traiesc in cele mai bune conditii financiare dar pot declara ca copii imi sunt sanatosi, destepti si frumosi. Am tot timpul din lume sa ma dedic si carierei.
Va puteti supara, putin imi pasa. Cine vrea sa inteleaga sa inteleaga , cine vrea s-auda,s-auda...
Poate nu ma crede-ti dar chear ma doare de suferinta acestor copii care chear n-au nici nu vina . Dar voi parintii da! aveti o vina mare, si e bine sa fiti responsabili asa cum ziceti ca va iubitii copii. Iubiti-va si pe voi nu doar copii. Iubiti tot in jur, aveti rabdare, si sunt sigura ca totul se va schimba in bine in vietele voastre.
Multa lumina, pace si iubire
P.S nu apartin nici unei secte, nici unui cult, sunt o persoana care iubeste sa fie interesata de tot ce inseamna
"viata"
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)
Lavinia_P spune:
Mda...voi incerca sa nu raspund provocarii...Porumbita..teoria ta e viabila poate intr-o oarecare masura...dar conteaza si cum o spui..
Si cum am mai spus..nu generaliza..cunosc si copii din familii mai putin idilice care sunt suficient de "zdraveni"!
dianav spune:
Dragi mamici,
Am si eu nevoie de o parere si as dori feed back de la cat mai multe dintre voi (am si pretentii :))
Fiind mamici de copii nascuti in nov dec 2006, cred ca imi impartasiti dilema.
In ce an sa dam copiii la grupa pregatitoare, care va fi la scoala? La 6 ani fara 2 luni astfel incat sa fie copiii clasa intai la 7 ani fara 2 luni?
Sau
grupa pregatitoare la 7 ani fara 2 luni si clasa intai la 8 ani fara 2 luni?
Nu stiu de ce, in cazul Oanei mi se pare ca ar fi cam tarziu pentru ea sa fie clasa intai la 8 ani aproape.
problema noastra este ca ea e abia grupa mica, si daca ar face ciclul complet la gradi ar intra la scoala in clasa intai la 8 ani. Nu stiu daca ar trebui sa sar peste grupa mijlocie si sa o mut la grupa mare. Educatoarea ne place si suntem multumiti si nu as desparti-o de ea.
In fine, nu imi pare rau ca nu am dat-o mai devreme la gradi pt. ca, multumesc lui Dumnezeu, cred ca si-a facut o imunitate buna in anii de acasa, nu am avut probleme in acest prim an.
Mami dani, am vazut ca ai suferit o tiroidectomie. Si eu am implinit un an de cand am avut acelasi lucru. De curiozitate doar. Cam cati cm are operatia?
Sper ca esti bine si sanatate multa.
Diana
danutz spune:
Neatza si poftiti la , ca observ ca Lacramioara lipseste din front
Mie o sa-mi scuzati prezenta mai meteorica, dar noi am luat de la capat epopeea 'schimbat casa", asa ca asta, combinat cu job-ul si cu timpul petrecut cu piticul face sa nu mai fie timp de nimic altceva.
Am reusit insa sa citesc pana acum si:
Daniela, multa multa sanatate si refacere grabnica. Te rog tine-ma cumva si pe mine la curent cu schimbarile/evolutia ta. Eu sper sa-ti fie mult mai bine de acum inainte
Diana, chiar vorbeam cu Manu zilele trecute exact de problema asta cu dat-ul la scoala si varsta copiilor nostrii. Eu nu cred intr-o "reteta"ideala. Parerea mea este ca, exact ca si cu gradinita, ar trebui dat la pregatitoare, in speta scoala cand copilul este pregatit. Bine, sa nu exageram, nici la 9-10 ani, dar nici la 6 daca copilul nu e pregatit.
Eu nu cred ca Rares va merge la scoala la 6 ani si 9 luni din mai multe motive: el obisnuieste sa doarma si acum 3-4 ore ziua, mai avem mult de lucrat apropo de intarzierea in vorbire si inca nu poate sta locului mai mult de 15-20 min. Acum el este in al 2-lea an la grupa mica.Clar lucrurile vor evolua. Dar daca la toamna as sari peste grupa mijlocie si l-as da direct la grupa mare, ca sa prind pregatitoarea cand el va avvea 5 an si 9 luni si scoala cand va avea 6 ani si 9 luni, mi se pare o trecere mult prea brusca. Eu nu vad absolut nici o problema daca va incepe scoala la 7 ani si 9 luni, cu atat mai mult o sa fie timp de copilarie si de activitati aditionale (gen inot, tenis, dans).
Dar asta e doar parerea mea subiectiva apropo de copilul meu. Nu pot generaliza sub nici o forma. Eu, de exp. am fost data la scoala la 6 ani impliniti cu 4 zile inainte de inceperea scolii, fiindca ma plictiseam la gradinita. Si m-am plictisit si la scoala fiindca stiam sa scriu/citesc/socotesc.
Concluzia, deocamdata e devreme pt astfel de planuri. Totusi daca tu simti ca Oana e pregatita pentru 'trecere' fa-o. Daca nu e, nici nu te mai gandi la asta
Lavinia, voiam sa te intreb daca exista vreo cale de a directiona cei 2% catre prietena ta. Eu am facut deja asta, dar am colegi care inca nu au trimis declaratiile. Scuza-ma dar nu am timp sa citesc site-ul acela. Asa ca, daca poti si stii, trimite-mi pe e-mail sau PM ceea ce trebuie pentru asta.
Porumbita, eu cred in tot ce ai spus tu, am incercat cu ajutorul cuiva sa si aplic si in cativa ani rezultatele sunt aproape spectaculoase. In privinta mea, doar timpul va decide daca am avut sau nu dreptate sa procedez asa. Nu spun si nu sfatuiesc pe nimeni sa creada sau nu in terapii alternative, este pur si simplu o alegere constienta, extrem de personala.
Teutz, multa multa sanatate la toata familia!
Ruxandra
Manu, spor la turca, cred ca ai avut o idee geniala, sunt inca foarte multi angajatori turci, iar persoane vorbitoare aproape deloc.
.
tre sa fug. Imbratisesz
Yagmur spune:
Buna dimineata,
Ruxandra, auch . Asa este, nu voi mai spune ca nu poate face ceva... dupa cum s-a vazut atunci cand isi doreste ceva, reuseste...
Porumbita, am citit ce ai scris si nu pot zice ca nu sint lucruri adevarate acolo. Cel putin eu am putut observa pe Luca cum l-au afectat schimbarile neplacute din jurul lui sau efectul starile stresante prin care am trecut... Inca lucrez mult la acest aspect avand in vedere mutarea in Bucuresti si atmosfera destul de tensionata de aici.
Diana, inca nu am decis la ce varsta va merge la scoala... as inclina spre 6 ani si 9 luni avand in vedere ca este la grupa mijlocie, dar sa vedem ce va fi mai incolo. Luca nu sta in banca, educatoarea spune ca nu reuseste sa se concentreze la activitati . Ieri si-a pus toata apa din sticla pe cap... pai da, daca este elementul destabilizator al grupei. Plus ca nu ma incanta deloc noua lege a educatiei si mutarea grupei O la scoala..
Danutz - e chiar interesant la turca; imi aduc aminte si de gramatica lb. romane .
PupiciYagmur si Luca