anticonceptionalele sunt de vina??

anticonceptionalele sunt de vina?? | Autor: nikol24

Link direct la acest mesaj

am o problema si nu am cu cine sa ma sfatuiesc si ca de obicei apelez la voi...
eu i au anticonceptionale rigevidon de 2 ani,cu pauza la fiecare 6 luni,nu am avut probleme cu ele pana acum.
initial dupa nastere medicul mi a recomandat alte anticonceptionale destul de scumpe pt buzunarul meu fara sa mi faca vreo analiza sau ceva,pur si simplu mi a zis"i a le pe aste aca sunt bune!".Cum nu mi am permis acele anticonceptionale mi a recomandat o prietena rigevidon care sunt mai ieftine
pana acum nu am avut nici un felk de problema cu ele,nu m am ingrasat,nu am avut scurgeri mai susupecte..nimic.Luna trecuta mi a venit normal cand am inceput pastilutele maronii si mi a trecut dupa 3 4 zile,atat cat ma tine ciclu de obicei.Insa acum 3 zile mi a venit iar!!!Nu inteleg de ce..nu am mai avut ciclu de 2 ori niciodata.Am intrerupt pastilele si acum nu stiu ce sa fac...sa i au pauza si sa continui de luna viitoare sau sa le opresc de tot ??
am nevoie de un sfat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Buna!Si eu am luat mult timp Rigevidon,am facut pauza,am ramas insarcinata(doream acest lucru)si dupa ce am nascut am reluat Rigevidonul.Toate bune si frumoase pana intr-o luna cand am avut ciclu vreo doua saptamani.M-am speriat si am mers la dr.Mi-a spus ca Rigevidonul e prea "puternic"...mi-a dat niste explicatii "tehnice" pe care nu le mai retin.Mi-a recomandat steriletul,dar am refuzat.Drept pt care mi-a recomandat alt tip de anticonceptionale Karisa(cica au un continut mai mic de hormoni si sunt mai potrivite pt varsta mea-nu mai sunt foare tinerica).Sfatul meu este sa consulti un medic!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Adica e sangerare peste pilule, intermenstruala?
Asa am avut eu in iunie, o sangerare usoara intermenstruala peste pilule, la doctor m-am dus abia la inceputul lui august pt ca oricum aveam programare pt control anual. S-a dovedit ca aveam chist ovarian, nu stiu sigur daca de la el a fost sangerarea dar banuiesc; ar mai putea fi de la diverse probleme pe col si uter. Iti recomand sa faci un control ginecologic ca sa verifici daca e vreo problema in zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Mergi la medic (de preferat la altul, nu la cel care ti-a recomandat anticonceptionale "pe ochi frumosi") si vezi ce e in neregula. Daca sunt pilulele de vina, fa o dozare hormonala, si abia dupa aia sa ti se recomande anticonceptionale.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunajr spune:

Cel mai indicat e sa mergi la doctor. Si asa ar fi trebuit si in mentul in care le-ai schimbat. Si ieu iau Karissa ssi ma simt foarte bine , nu am nici o problema, plus ca nu mi see par atat de scumpe - 23 RON.

Sanatate multa si mergi la medic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mixaela spune:

Asa mi s-a intamplat si mie, intr-o luna de zile sa-mi vina menstra de 3 ori, din cauza ca pe atunci luam Yasmin, la recomandarea medicului dupa ce facusem o operatie de chist la ovar. Antibebe le-am luat 2 ani de zile si nu numai ca am avut acea sangerare, dar mi s-au format noduli cu foliculina si dupa intreruperea yasmin-ului dupa cca 8 luni am facut tromboza (neavand antecedente in familie). Nu oricui ii priesc anticonceptionale, eu am fost o sensibiloasa ...

Mergi la inceput