Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***306***

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Tema:
1. Care dintre ghiocei vi se pare ca seamana cel mai mult fizic cu odrasla personala?
Nu stiu, nu m-a izbit asemanarea cu niciunul, asta se vede mai bine dinafara...as zice ca seamna cam cu toti bruneteii.

2. Care dintre ghiocei vi se pare ca seamana cel mai mult la nivel comportamental cu odrasla personala?
Sophihi.

3. Care este/a fost gestul facut de copilul vostru care va emotioneaza/v-a emotionat cel mai mult?
Cand se foieste noaptea in somn si eu apar la datorie, cand ma vede imi zambeste, se cuibareste in perna si adoarme asa, zambind.

4. Ce trasatura fizica vi se pare ca v-a mostenit-o?
Tenul, sprancenele, forma degetelor si a unghiilor.

5. Ce trasatura psihica vi se pare ca v-a mostenit-o?
Cam toate.

6. Ce face un alt ghiocel si v-ar placea sa faca si al vostru?
Sa vorbeasca (inteligibil).

7. In ce context ati simtit cel mai puternic sentiment de vinovatie fata de copilul vostru?
Atunci cand l-am "tratat" cu ceai de crusin.

8. Ce ati schimba in cresterea si educatia copilului, daca ati putea da timpul inapoi?
Nimic.

9. Ce ati face in plus fata de ce faceti acum pentru copilul vostru, daca ati dispune de mai mult timp?
Nimic, momentan. Eventual, daca ar fi ziua mai lunga si el ar dormi la pranz (nu mai pupam asa ceva de-o vreme), i-as pregati mai multe chestii la bucatarie.

10. Ce ati face in plus fata de ce faceti acum pentru copilul vostru, daca ati dispune de mai multe resurse financiare?
Am locui intr-o casa cu curte si copaci si Mura. Si as renunta la mersul la servici (am totusi o profesie liberala).

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Gianina, si eu folosesc legume congelate, daca n-am proaspete (le prefer celor conservate la borcan): mazare, fasole verde, spanac. De cateva ori am folosit si mix de legume congelate, la ciorbica.

Mergi la inceput

Anaan, cum mai e iritatia de pe pielea Andreiului?
Daca nu-l deranjeaza, eu zic sa nu-l tratezi nicicum, sa-i poti evalua corect(impreuna cu un doctor) evolutia. E important sa afli cauza, la alergii, remediul este indepartarea alergenului, restul e cam frectie la proteza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Gianina, si eu folosesc mixuri de legume congelate, sau legume simple dar care nu-s de sezon.
Daca nu e bine...nu stiu ce-o sa ma fac, ca eu nu am loc de pus pastai, mazare si spanac pentru o iarna intreaga...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

ANAAN, e n cred ca alergia apare pe n singr obraz si arata cum ai sps tu. Poate l-a cipit vreo ceva. Si li Vladimir i-a apart o pata rosie acm cateva zile, pe un obraz mai aproape de reche. Era rosie si avea mijlocl inflamat mai tare. Ca o ciupitura.

Alergiile, in general, apar pe burta si maini. As zice sa nu te stresezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Tema:
1. Care dintre ghiocei vi se pare ca seamana cel mai mult fizic cu odrasla personala?
cred ca niciunul

2. Care dintre ghiocei vi se pare ca seamana cel mai mult la nivel comportamental cu odrasla personala?
identic niciunul
cate putin din fiecare

3. Care este/a fost gestul facut de copilul vostru care va emotioneaza/v-a emotionat cel mai mult?
nu pot sa uit nici acum fetisoara eu, grimasa care o facea inainte de a vomita (din perioada noastra de cosmar cand ne chinuiam cu hiperaciditatea si cu refluxul) ; asta mai ales ca vineri si sambata am mai avut 2 episoade din-astea, asa ca sa nu uit

4. Ce trasatura fizica vi se pare ca v-a mostenit-o?
culoarea pielii (cu toate ca acum de la atata morcov are o usoara tenta aramie), forma picioarelor

5. Ce trasatura psihica vi se pare ca v-a mostenit-o?
temperamentul

6. Ce face un alt ghiocel si v-ar placea sa faca si al vostru?
sa vorbeasca (inteligibil sau nu).

7. In ce context ati simtit cel mai puternic sentiment de vinovatie fata de copilul vostru?
cand imi pierd calmul si ma"infoi" la ea
dar cel mai cel -atunci cand ei ii era rau de la problemele amintite si eu ii indesam biberonul in gurita si ajunsese sa accepte resemnata asta dar sa nu inghita laptele si sa-l lase sa se prelinga pe barbie, gat

8. Ce ati schimba in cresterea si educatia copilului, daca ati putea da timpul inapoi?
mai mult timp impreuna (noi suntem "despartite" de la 6 luni si tare am o strangere de inima si un gol in suflet cand ma gandesc la toate minutele in care ar fi trebuit sa fim impreuna si nu am fost)

9. Ce ati face in plus fata de ce faceti acum pentru copilul vostru, daca ati dispune de mai mult timp?
pur si simplu sa stam impreuna, sa ne jucam, sa ne plimbam, sa bucatarim, sa ne balacim, sa-i arat locuri/lucruri noi si sa ne bucuram impreuna de toate astea

10. Ce ati face in plus fata de ce faceti acum pentru copilul vostru, daca ati dispune de mai multe resurse financiare?
casa cu curte si multi copaci o visam si noi(dar la cat sunt eu de realista, la stadiul de vi va ramane)
acum de ex cautam un resort in antalia sa mergem in concediu iar ce am gasit eu si m-a incantat cel mai mult (cu propriul parc acvatic+ locuri de joaca pt copii+ multi copaci/verdeata+...) costa cca 2500 eur si ar trebui sa-i "fac" intr-o luna pentru putea beneficia si de reducere (2500 e pretul redus)
sunt atat de multe locuri frumoase de vazut ....
acum la masa se "distreaza" cu pozele noastre de prin concedii si asa de mult imi doresc sa o duc si pe ea peste tot pe unde am fost plus in multe alte locuri

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni

Mergi la inceput

anaan - daca i-au aparut pete si pe corp probabil ca e alergie la miere (ca a fost prima data degustata) fie o intoxicatie alimentara la ceva (nu e musai sa se strice la burtica pt asta)
daca nu prezinta vre-un disconfort (mancarimi, agitati...) eu zic sa nu-i dai nimic, doar niste ceai de trei-frati-patati ca asta ajuta tare mult la curatirea sangelui (si ar mai fi si niste remedii homeopate dar aici e mai mult de discutat in fct de gravitate, intensitate,....)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Gianina, dupa stilul meu ca citesc si inteleg doar ce-mi convine...cand am vazut apr. 2 kg ma asteptam sa fie in MINUS. Am mai citit o data si inca o data...tot mi se parea ca ceva nu gasesc in mesaj, ca e greseala. Pai...cum ne fu vorba ca dintr-o luni te apunci si tu de matanii. Sau inca nu a venit lunea aceea.

Nu stiu altii cum sunt dar eu dupa ziua de duminica, cand mananc mai de toate (spre ex. ieri am mancat 2 oua fierte dimi, o cafea cu lapte, pastai fierte cu 3 buc de limba , avem portia mai mare dar am avut mushterii la farfuria mea, si seara 2 mere. Daca tot a fost duminica, am dat iama printr-o rulada si am lins 3 felii.)

Mai, dar atat ce greu imi este luni sa ma apuc iar de legume de ma tot gandesc la ziua de duminica sau sambata cand e zi de carne.

Astazi, mi-am luat o mana de pastai fierte, 2 rosii si un ardei gras rosu. Cand ajung acasa o sa imi fierb niste orez cu morcov (ca un pilaf de post). Si apoi...SALA.

A, ca o motivatie sa trec peste zilele chinuitoare...m-am imbracat aseara cu o pereche de pantaloni (v-am spus ca am unii cu o masura mai mica decat port acum)...si uimire...s-a inchis bine nasturele, nu s-a mai revarsat nik peste si nici nu mai tipa pe solduri sa se deschida buzunarele (stiti la ce ma refer). DECI....

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

fasole, mazare, spanac folosesc si eu
insa pungile cu toate amestecate acum le folosesc pentru prima data pt bebe (eu in timpul sarcinii am mancat containere de de-astea - fie cu somon fie cu piept de pui la gratar zilnic)
si in plus, parca-i prea usor de "facut" mancare pt bb

Mergi la inceput

floricule - pai eu am slabiiiit
am spus cumulat pentru ca ma refeream la toata perioada (saptamana trecuta raportasem -0.3 iar in asta ar fi un -1.6 deci pe total un -1.9)

Mergi la inceput