Puiuti de Sept-Oct 2011(7)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

racheel

vai fundurile noastre

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

May3 daca ai 7+ sapt, uita-te la sapt 8. Cat despre aciditate incearca alimente care absorb, gen paine prajita, biscuiti, covrigei. Rontaie cat de des.

bujo mami de Filip si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

buna nu imi raspunde nimeni la msj?Sau nu apare offff...Mai intreb odata poate apare acum msj meu ce inseamna testul TORCH?Sunt curioasa sa stiu ce e ca sa stiu daca il fac si aici sau nu poate se cheama altfel aici merci de raspuns o seara linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea2011 spune:

vai de mine fetelor!!! abia ma laudam ca eu de 3 saptamani nu am greturi si mi s-a facut un rau in seara asta...Am frisoane, ma doare burta si am varsat amar rau.ca un nospa m-ar ajuta?

11 saptamani+

Mergi la inceput

magda, in legatura cu torch. Ti se fac niste analize sa vada dc ai suferit pana acum de rubeola, varicela, toxoplasmoza si alte chestii de genul. Dc iti apare ca le-ai facut este de bine caci esti imuna. dc nu, trebuie sa te protejezi, sa ai grija sa nu le faci, pt ca sunt grave pt bebe.Cam evaziv raspunsul meu dar nici eu nu stiu prea bine. Nu l-am facut pt ca nu am avut bani.costa ceva. Oricum nu e obligatoriu.

11 saptamani+

Mergi la inceput

Maggdalena am mai explicat eu odata, nu mai stiu la ce pagina.
TOxoplasma,Rubeola, Citomegalovirus, Herpes. Te testeaza pt bolile astea sa vada daca ai anticorpi(IgG) sau virus activ (IgM). Daca ai IgG pozitiv, e ok, ai avut candva virusul si nu mai faci boala inca odata. Daca ai IgM pozitiv e nasol, inseamna ca virusul e activ si sanse mari ca fatul sa fie afectat. Deseori se recomanda intreruperea sarcinii.

Mergi la inceput

--------------------------------------------------------------------------------

Maggdalena am mai explicat eu odata, nu mai stiu la ce pagina.
TOxoplasma,Rubeola, Citomegalovirus, Herpes. Te testeaza pt bolile astea sa vada daca ai anticorpi(IgG) sau virus activ (IgM). Daca ai IgG pozitiv, e ok, ai avut candva virusul si nu mai faci boala inca odata. Daca ai IgM pozitiv e nasol, inseamna ca virusul e activ si sanse mari ca fatul sa fie afectat. Deseori se recomanda intreruperea sarcinii.

Bujo, sau fetelor care stiti sa-mi raspundeti, Nu vreau sa par batuta in cap, dar dc imi iese un herpes la gura in timpul sarcinii afecteaza fatul?
Adica are legatura cu torch?

11 saptamani+

Mergi la inceput

Legat de herpes, nu e chiar asa de grava treaba ca la toxo sau citomegalovirus. Adik stiu un caz concret. Fina mea a facut herpes in sarcina. I-au iesit si IgG si IgM pozitiv. Fapt care e ciudat, insa s-a dovedit ca au iesit asa pentru ca ea avea deja anticorpi, adik a avut virusul activ candva dar s-a reactivat in sarcina. Persoanele care au facut candva herpes sunt predispuse sa mai faca. N-a fost nicio problema, insa a trebuit monitorizata atent, repetata analiza periodic si urmarit daca apar vezicule, oriunde pe corp. Ea a avut ghinionul sa-i apara herpes genital chiar inainte de nastere, fapt care a dus la o nastere prin cezariana, pentru ca altfel fatul ar fi fost expus iar virusul la un nou-nascut poate fi fatal. Insa daca se respecta igiena stricta nu vor fi probleme. Sper ca am fost explicita. Repet, herpesul nu este atat de grav ca celelalte.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns. Sotul meu a avut herpes la gura acum vreo 3 saptamani. Eu nu am luat. Dar el face cam des herpes si uneori mai luam si eu de la el.

11 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neata..
Nu vreau sa ma bag ca musca in lapte, dar stiu ca herpesul de la gura e diferite de alte forme de herpes ( genital).. eu de cand ma stiu fac herpes.. cum nananc greu seara si nu beau apa peste noapte ma trezesc cu herpes la gura..Nu stiu de ce forma e vorba in test ..
Uitati ce am gasit:

''Dintre cele opt tipuri cunoscute de HSV, cele mai comune sunt tipul 1 (HSV-1) #537;i tipul 2 (HSV-2). HSV-1 este cel mai comun #537;i este asociat mai degrab#259; cu infec#539;iile orofaciale, de obicei buzele. Acest tip de infec#539;ie se r#259;spānde#537;te mai u#537;or datorit#259; localiz#259;rii sale foarte expuse. Este īn general considerat (de#537;i nu ar trebui) ca o infec#539;ie mai pu#539;in serioas#259;.

HSV-2 este asoicat cu infec#539;iile organelor genitale, cu toate c#259; ambele tipuri pot s#259; afecteze cele dou#259; zone. Infec#539;ia cu HSV-2 este de o importan#539;#259; deosebit#259; din cauza naturii asimptomatice a infec#539;iei #537;i posibilitatea de transmitere chiar #537;i prin intermediul unor indivizi care nu prezint#259; niciun fel de simptome"'

11 .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput