Calendarul gradinarului vesel (17)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Leeloo, iti multumesc frumos!!!

Fetelor dar voi cum ati aflat cat de dura va e apa?

Daca aveti vreo idee de vreun sistem inteligent de irigare, dar care sa nu ma coste mii de euro spuneti-mi si mie va rog.

Mi-am stropit gradina cu zeama bordeleza, apoi a inghetat, e vreo problema?!

Cele care stati la casa cum rezolvati problema soarecilor? Lipiciul il ocolesc, capcanele alea clasice nicio sansa, alea de la Baumax care fac "pac" nu mai sunt eficiente si pe astea le ocolesc. Am pus otrava, au disparut insa de cateva zile miroase a putrefactie in baia de sus si nu e de la canalizare, banuiesc ca e un soarece dar nu il gasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

leeloo,la noi sunt 26 si ceva!mda,stiu ca sunt scumpe,spre 5000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gogosel

leeloo,la noi sunt 26 si ceva!mda,stiu ca sunt scumpe,spre 5000 lei.

Nu a fost chiar asa de scump - a fost 800 eur, deci vreo 3400 ron...dar chiar si asa, luna asta a trebuit sa-l platim pe asta, plus factura la gaze care a venit - daca mai era posibil!!? - mai mare ca luna trecuta...

Aura - eu am rezolvat problema soarecilor cu o pisica! E drept ca eu ii am doar pe linga casa (cel mult in garaj, dar nu mai am nici acolo) - Pica (asa o cheama) e tare harnica la prins soricei..
Cit despre apa dura - pai o simti pe piele pur si simplu (mi s-a uscat rau de tot, parul la fel, parca nu se spala ca lumea) si o mai vezi pe pahare, sticle, etc (se depune calcarul) - apoi am chemat pe cineva care se ocupa cu asta si ne-a facut masuratorile...
Sistemul de irigare cel mai ieftin cred eu, dar totusi cit de cit automatizat este cel cu aspersoare pe care le infigi tu in pamint (si apoi le muti). De ex eu am sistem de irigare automatizat doar in partea din fata a gradinii, unde am gazonul si gradina de legume, insa pe lateral si in fata unde mai am fisii de gazon, flori, etc, ud asa cum ti-am zis - am un furtun legat la sursa de apa si apoi legat la mai multe aspersoare din astea. Eu mi-am luat unele mai scumpe sa zic, dar gasesti si no-name, mult mai ieftine! Uite iti dau linkul de la cele pe care le www.gardena.ro/view_products.aspx?categoryId=70&orderBy=2&orderType=asc" target="_blank">am eu.

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Madalina m-ai terminat cu pozele .
Nu mai am rabdare, vreau sa vina primavara ....

Cu apa avem si noi o problema mare . Prin martie ar trebui sa primim apa de la retea. Abia astept. Urasc apa asta. Peste tot e calcar. In baie am gresie caramizie, se vad toate urmele .

Aura de soareci eu am scapat tot cu ajutorul pisici . Mi-au intrat doi in casa. Au mancat ciocolata cu otrava si au murit dupa 3 zile . I-am gasit greu asa ca mi-am luat pisica.
Pisica e super cuminte si dragalasa foc. Andra e topita dupa ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Liviana inca nu a sosit plicul dar te anunt. Multumesc mult .
Alintaroma nu credeam ca e asa de mare zapada. E tare frumos .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

buna fetelor,

io mor dupa pozele voastre ghiocei, floricele, pomi, trandafiri, rosii....gradini de gradini, nenica....
Madalina vreau si eu, te rog, si floricele galbene si floricele galbene cu maron in mijloc
eu inca ma gandesc cum sa fac cu iarba din gradina....sunt plantati trandafiri, crizanteme, un cercelus rezistent la ger, craite, dar asa, prin gazon, si nu e bine deloc . creste iarba la greu de sufoca saracele floricele, sotului ii e f greu sa tunda iarba printre flori si mi le ciunteste
cum sa rezolv eu cu gazonul dintre flori ? sa il "extermin" de acolo ?

Natalia-Ioana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui toma_lly

buna fetelor,

io mor dupa pozele voastre ghiocei, floricele, pomi, trandafiri, rosii....gradini de gradini, nenica....
Madalina vreau si eu, te rog, si floricele galbene si floricele galbene cu maron in mijloc
eu inca ma gandesc cum sa fac cu iarba din gradina....sunt plantati trandafiri, crizanteme, un cercelus rezistent la ger, craite, dar asa, prin gazon, si nu e bine deloc . creste iarba la greu de sufoca saracele floricele, sotului ii e f greu sa tunda iarba printre flori si mi le ciunteste
cum sa rezolv eu cu gazonul dintre flori ? sa il "extermin" de acolo ?

Natalia-Ioana
Poze

Parerea mea e ca pur si simplu trebuie decopertata toata iarba in jurul plantelor. E mai simplu decit crezi . Si daca sunt rasfirate poti face mici "ochiuri" sau straturi delimitate de piatra ornamentala sau cum se cheama in romaneste . Si astfel e mai usor si la tuns iarba . Cam asa ceva
sau asa
Asta asa, ca idee.

Floricelele galbene cu maron la mijloc eu stiu ca se cheama (sau aici asa se cheama ) www.google.com/imgres?imgurl=http://www.finelawnsandgardens.com/images/Black-Eyed_Susan_7-13-05_2_.JPG&imgrefurl=http://www.finelawnsandgardens.com/contact_us.html&usg=6nHDQX8wP0Tb7Ohe7YGqs6lILfo=&h=1704&w=2272&sz=1354&hl=en&start=174&zoom=1&tbnid=y_tD4MHHu8HzHM:&tbnh=135&tbnw=180&ei=dddbTYyzIoO5tgfDmNWFDA&prev=/images%3Fq%3Dblack%2Beyed%2Bsusan%26hl%3Den%26sa%3DX%26rlz%3D1T4ADRA_enUS417US417%26biw%3D1659%26bih%3D747%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=252&oei=UNdbTdSaMs-ftgfe1O2GCw&page=6&ndsp=36&ved=1t:429,r:5,s:174&tx=67&ty=72" target="_blank">Black- Eyed Susan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Alintaroma, da-mi si mie niste "tips-uri" cum sa dceopertez iarba - si mie gazonul mi-a "inundat" rodul de flori, desi am pus delimitare - uite aici se vede cum iarba imi invadeaza tot! Eu am tot incercat sa o smulg de acolo, dar sunt smocuri foarte bine inradacinate, imi e greu sa le scot cu unealta de scos buruieni (ca pe mine numai cu asta m-a dus capul sa incerc sa le scot...). Care-i sfatul tau?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

multumesc alintaroma...arata super bine gradina ta
decopertarea asta cum se face ? ia sa dau si un search pe google...
noi am pus ca tolomacii gazonu' cu 1 an inainte sa ne mutam si abia anul trecut, cand ne-am mutat la casutza, am si plantat cateva floricele si pomi, dar evident, fara sa ma gandesc/fara sa stiu cum sta treaba cu gradinaritul....m-am chinuit toata vara cu iarba, smuls, sapat pe langa floricele, batatorit....da' n-am scos-o la capat nicicum
imi zicea o vecina ca exista o folie neagra din plastic in Hornbach sau Obi (cum pun capsunarii, sa nu aiba probleme cu iarba, buruieni etc), pun folia asta pe pamant, printre flori si apoi presar turba sa nu mai iasa nimic . dar tot nu-mi da prin cap cum as putea aseza folia respectiva printre atatea floricele....

Natalia-Ioana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Gabriela aici sunt niste scule speciale pentru asta. Sunt scumpe sa le cumperi, dar le poti inchiria de la centre speciale.
Cam www.gardeninggonewild.com/?p=312" target="_blank">asa arata.
Si aici explica metoda.
Se poate face si cu un hirtlet foarte bine ascutit. Ideea e sa indepartezi tot stratul de iarba cu tot cu radacini si ideal ar fi sa instalezi material special pentru prevenirea buruienilor si nu mai ai nici o grija. Si noi am pus si deocamdata sunt multumita. Parca a nostru era pentru 5 sau 8 ani, nu mai retin exact, caci banuiesc ca apoi putrezeste si eventual trebuie pus altul daca vrei. Eu oricum am si mulch pe straturi, si ajuta si el cu weed-control.
Urmeaza si noi sa decopertam primavara asta toate traseele unde vom instala sistemul de irigatii, asa ca va voi spune cum merge atunci

Mergi la inceput