candidoza
Buna ziua mamici.am o mare problema...am o candidoza genitala de care nu mai scap...de 3 ani ma chinui cu ovule si tot felul de tratamente dar nu gasesc nimic care sa ma ajute.s-a luptat cineva cu problema asta,stiti cum pot scapa?as vrea sa merg si la alt doctor ginecolog,de cativa ani merg la dr Popa Lavidia de la maternitatea elena doamna,si poate nu stie ea sa ma trateze cum trebuie nu stiu ce sa mai cred...imi puteti recomanda si un doctor bun?va rog...ca nu stiu ce sa mai fac.
Raspunsuri
AVoogt spune:
Doamne ...nu pot sa cred de 3 ani? In tot acest timp nu ti-a trecut deloc?!? Daca iti trece si-ti apara eu cred ca sotul/prietenul ti-a duce problema ..
incognito spune:
Nu ar fi rau sa te mai vada si alt medic.Poate un alt medic are o alta parere.Si zic eu ca nu ar strica sa-ti faci si o glicemie.De atita vreme...ceva o intretine probabil.Sanatate multa iti doresc si sa ne dai vesti bune.Din pacate nu sint din Iasi sa te pot ajuta cu o relatie dar de la distanta iti tin pumnii sa rezolvi odata problema.
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
silvana75 spune:
O sa-ti spun cum am scapat eu de candida cu care m-am pricopsit in maternitate cand l-am nascut pe baiat si cu care m-am luptat 7 ani, timp in care am incercat tot felul de tratamente atat eu cat si sotul. Nu o aveam incontinuu, aparea inainte de CM sau atunci cand organismul era slabit (raceli, oboseala, etc.).
Intr-un pahar de apa calduta pui o lingurita bicarbonat de sodiu, amesteci, torni intr-un irigator si faci spalaturi. La inceput am facut cam de doua ori pe luna, acum dupa 3 ani in care nu a mai aparut deloc, fac spalaturi doar odata pe luna.
Sper sa-ti fie de folos
vero05 spune:
de 3 ani dar imi trece doar cand fac un tratament...cateva zile...la doua zile dupa ce termin tratamentul iar imi apare...am incercat si cu bicarbonat dar degeaba...
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vero05 de 3 ani dar imi trece doar cand fac un tratament...cateva zile...la doua zile dupa ce termin tratamentul iar imi apare...am incercat si cu bicarbonat dar degeaba... |
Problema este sistemul tau imunitar. Poate nu te odihnesti destul, poate nu te hranesti sanataos, poate traiesti sub stres. In caz ca nu poti face ceva in sensul asta, intereseaza-te de vaccinul CANTASTIM, citeste despre el, sfatuieste-te si cu un medic, s-ar putea sa te ajute acest vaccin. El nu are legatura directa cu candidoza, dar intareste sistemul imunitar. S-ar putea sa ti se para ca incerc sa impusc o musca cu tunul, dar daca sistemul tau imunitar este slabit e bine ca aceasta candidoza recurenta trage un semnal de alarma. Pentru ca pe fondul unui sistem imunitar slabit pot aparea probleme pe care sa le indentificam prea tarziu.
incognito spune:
Mi-am dat seama ca nu am explicat de ce m-am gindit sa te sfatuiesc sa-ti faci si o glicemie.Candidozele recurente mai apar si pe fondul unui diabet.Si chiar daca glicemia iese normala pentru siguranta in acest sens nu ar fi rau sa-ti faci si un test de toleranta la glucoza pentru siguranta ta.
In plus mai ia si tu un supliment de vitamine,acest lucru se mai produce si datorita unui organism slabit,supus stress-ului.Si ca tratament local,de cite ori mi s-a intimplat am folosit ovule Klion D,Clotrimazol ovule si crema,Meclon crema pentru uz vaginal,Poligynax.In plus eu as schimba sapunul,as folosi unul de copii,neutru.Fara geluri intime.
Dar esti sigura ca e candida?Ca nu cumva e o asociere de mai multe?Ai un rezultat de laborator concludent in acest sens?
Si inca ceva -atentie la detergentul de rufe folosit la spalat,lenjeria sa fie doar din bumbac,foarte bine clatita,lejera si evita cit poti pantalonii strimti.
Iti doresc din suflet sa se rezolve.Iti tin pumnii.
Sint asistent obstetrica-ginecologie,nu te sfatuiesc chiar neinformat.
Asteptam vesti bune!
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
Danutz@ spune:
Eu dupa 8 ani de tramente cu diferite ovule si creme (despre care au scris fetele dinaintea mea), am ajuns la o d-na dr. care a reusit sa ma ajute.
Mi-a recomandat ovule FLUOMIZIN si VIVIFLOR iar dupa 7 zile de la terminarea celor 2, un ovul de FLUCONAZOL. Si cu astea am scapat de candida.
Am mai mult de 1 an de cand nu mai am nici cea mai mica problema. Si crede-ma ca eram disperata. Orice tratament nu avea efect mai mult de 1-2 luni maxim. Acum ma bucur ca am scapat.
Sper sa scapi si tu cat mai curand.
Multa sanatate iti doresc.
belobia spune:
Ce neplacut este :((
Ceva intretine dezvolatrea ciupercilor, poate fi si mediul care mentine umezela, caldura este si iata.
Exista acum si in Ro chilotii Dermasilk indicati in caz de candidoza care se tot repeta.
Mi-a recomandat o ginecoloaga de la Sanador si ma impac f bine cu ei.
Ti-i recomand si n-au efecte adverse!