Colectia de toamna-iarna 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Crissy sanatate multa va doresc!
Of, of uite faza asta cu cat sa dau oare dau destul, stresul asta in plus si degeaba nu pot sa il inteleg....de ce trebuie sa functioneze lucrurile asa? Eu habar nu am de tarifele de la doctori, spitale, sunt inregistrata, si ei trimit facturile direct la asigurare. Cardul de asigurare l-am aratat prima data la inscriere si gata. Ah ba da, am primit factura de la cezariana - 2200 eur - nu stiu de ce, am platit-o si asigurarea ne-a rambursat in 2 zile.
In fine, Crissy daca pot sa iti fiu de folos cu ceva de aici nu ezita sa imi spui. Ce ati facut cu aparatul auditiv?

In rest io is happy, am rezervat in sfarsit vacanta din aug....era si cazul ca nu mai erau locuri. Am gasit o vila faina, sper sa placa familiei.

Trimit ca plange miss

Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010

POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei

Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.

Mergi la inceput

Mey io ieri am mai scris un mesaj dar realizez ca nu s-a trimis.

Ziceam: LMA Feli, felicitari Silviuk de Lavi pt locul 3, intrebam de poetul lui Anda ce-i mai fac mucisorii verzui si....nu mai stiu ce ziceam.

Noki sanatate multa si felicitari pt bursa.

Meems acum ma duc sa vad poze in ct comun, sper ca ai pus si cu camera Riannei.

Lavi multumim de intrebare, mandrele mele sunt bine, Amalia e in a 2 a si ultima saptamana de vacanta, in prima am fost la socrii in Franta unde am petrecut de minune - cu febra 40, muci si tuse - o gripa in toata regula la Amalia, ca doar ce va ziceam ca nu facuse nimic iarna asta. Dar i-a venit o prietena de la Lille avea gripa si i-a pasat-o cu drag :)). In fine, pe prietena in cauza a tinut-o mai bine de 10 zile din care aproape o sapt. cu febra in conditiile in care avea vaccinul antigripal facut, pe cand missa a avut 3 zile de febra si 3 de muci si ceva tuse - si e nevaccinata.
Alessia e tot un Duracell, a sarit de 7 kile, nu stiu cu cine seamana zau. Nu are stare, nici cand e la san, da din picioare, se foieste, cauta mereu ceva cu mainile in timp ce parca canta in timp ce mananca....Are o forta incredibila....si repet da din picioare non stop, si in somn.

POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei

Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus, treaba cu injectiile lui Beatrice e ca sunt facute "la negru": adica vine asistenta acasa si i le face, nu e obligatia ei sa faca asta. Atunci mi se pare normal sa o recompenseze pe asistenta.

Bine ca s-a reparat Amalia, asta este gripele sunt de sezon, pacat ca v-a stricat vacanta.

Felicitari pt rezervare, nu ne arati si noua vila sa ne clatim ochii?

Alessia nu ma mir ca e Duracell la cat de bine a mancat de la nastere , foarte bine ca are fata energie, sanatoasa sa fie!

Bianca si mie mi s-a pus pe suflet iarna asta infinita, cand m-am trezit de dimineata si am vazut un nou start de zapada de o palma depusa pe masini....
Asa e, am avea si noi chef de o iesire in aer liber, o plimbare...

Mergi la inceput

neata again!
Fetele cine poate sa dea clic la mine la semnatura pe poze sa imi spuna iar daca se deschid? Ca cica taica-meu nu poate sa le vada si nu stiu de ce. Multu.

Lavi intelesesem ca e la negru cu dna asistenta - stiu cum functioneaza ca mama e asistenta si e chemata mereu la domiciliu sa faca injectii- dar poate un serviciu legal, ambulatoriu ar fi mult mai bine sa existe, nu? Normal ca nu vreau sa polemizez cu situatia lui Crissy, ci doar asa, in general vorbind.

Uite siteul cu vila, din pacate nu sunt multe poze, exista un mini video daca dai clic pe " decouvrez notre video": http://paiani-location.com/htfr/0003.htm
Daca rezervam cu un an si ceva inainte as fi gasit si mai si, asa a fost chiar tarziu, bine ca am gasit si aici. Eu as fi vrut o alta locatie dar imposibil de gasit ceva acum....Dar si vila asta e la 300m de plaja insa nu aproape de centru, asa ca nu putem merge pe jos, ne trebuie masina.

POZE ALESSIA

Mergi la inceput

Alinus, nici la mine nu se vad, imi zice your browser is not supported.

Despre sistemul sanitar Ro nici eu nu vreau sa polemizam ca n-avem de ce, dar sunt muuulte de discutat, atat cel de stat cat si particular. 2200 EUR o cezariana in Olanda? Atat costa o nastere naturala la particular in Bucuresti. Exista si spitale unde te incardrezi cu o cezariana in banii astia, la limita.

In conditiile in care in Olanda nu gasesti asistenta sa-ti vina acasa sa-ti faca o injectie pe 1-2-3 EUR. Deci altele sunt salariile personalului acolo fata de aici.

La noi sistemul sanitar de stat e cum e, dar cel particular (si in special pe partea de nasteri si in special in Bucuresti) mi se pare nesimtire curata.

In Timisoara o nastere la privat costa 800 EUR, in Bucuresti 2000. Deduc ca peste 1200 EUR e profit, ca doar nici timisorenii nu merg in paguba.

(bun, am auzit ca un anume medic din Bucuresti cere 800 EUR pe o nastere la particular, probabil si de aici sunt tarifele astea)

Mergi la inceput

Asa ca asta e sistemul la noi, nu-l putem schimba, ce putem face e sa ne adaptam.

Alinus, draguta tare vila, imi place!

Mergi la inceput

Lavi 2200 cezariana cu spitalizare cu tot. Astora de aici li se pare enorm. De altfel unul din motivele pt care se naste acasa e pt ca nu costa nimic...e moca :)) In fine, olandezii sunt zgarciti de felul lor.... Spre deosebire de francezi care nu concep sa nu stea minim 3-4 zile la spital....dar tot moca e ca platesc asigurarile.

POZE ALESSIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

In primul rand, felicitari fetelor care vad ca mai au un bebe si celor care se mai pregatesc de inca unul!
La multi ani (cu mare intarziere) Feliciei si sotului Biancai!
Felicitari Silviucai, Lavi! E foarte tare, bravo ei si voua!
Multa sanatate puilor si mamicilor! Se pare ca umbla o gramada de virusi, cu vremea asta schimbatoare.
Noi stam acasa pentru ca si Maria s-a virusat dupa 3 saptamani de gradi. Mai nasol ca asistenta de la gradi mi-a zis ca bantuie la copii o viroza cu dureri de cap.
Mie mi-a facut ieri Maria o boacana de am intrat in pamant cand mi-a zis educatoarea. A plecat cu inca o fetita din clasa ca sa mearga la baie, s-au oprit intr-o clasa, au luat din bomboanele unei alte educatoare si s-au jucat cu lucrarile din plastilina ale altor copii, pana le-au stricat.
Am observat de cand s-a mutat taica-su din nou acasa, desi e foarte fericita ca este cu noi, a devenit foarte obraznica, nu-l asculta, a inceput sa-mi dea si mie ignore desi inainte n-aveam astfel de probleme si la gradi face tot felul de nebunii. Ii acord aceeasi atentie ca inainte, ba chiar putin mai multa, stie si ii repet ca pe ea o iubesc cel mai mult, dar....
Sper sa treaca cat mai repede perioada asta.
si va doresc un sfarsit de saptamana frumos si relaxant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Multumesc din nou tuturor pentru urari!
Si, cu intarziere, Bianca, la multi ani pentru sotul tau!

In Bucuresti se pot face injectii la domiciliu cu plata, am vrut eu sa chem ambulanta privata acasa, nu venea decat de peste drum, facea mai putin de 5 minute pana acasa si-mi cerea nu mai putin de 35 lei per injectie intravenoasa. Mi s-a parut enorm pretul.
Pana la urma m-am descurcat cu o vecina extrem de amabila. Dar intr-adevar, pretul serviciilor medicale particulare e f.mare la noi. Sau ma rog, e similar cu cel din occident. Si aici o cezariana costa tot in jur de 2500 euro.

Buba eu cred ca e doar f.fericita ca s-a intors tati acasa si i se pare ca toata lumea e a ei. Va trece teribilismul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

http://www.cag.ro/servicii.html

asta daca tot vorbiti de servicii medicale la domiciliu. din cate imi amintesc, sunt gratuite... dar nu stiu in ce conditii

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu

Mergi la inceput