Prietene la bine si la greu - 105
Raspunsuri - Pagina 9
dankutza spune:
Simina
Stodal 3 lingurite pe zi, adica 2,5ml
Panadol se da in functie de varsta si greutate. Eu ii dau 4 ml. Dar are doar 7,6kg Pinky. Se alterneaza cu Nurofenul. Nu mai stiu la cate ore. Eu ii dadeam cat mai rar posibil.
lili_a spune:
hello hello,
imi pare rau sa aud de pitici bolnaviori. ii pup
cu drag si le doresc multa sanatate.
lyly condoleante

magda
sa ne spui daca va putem ajuta cu ceva, orice

Eu azi am avut musafiri ![]()
laurairina13 spune:
Super pozicile de la Liloase!!! Dixtractie neneaca, nu mai zic nimic de invidie++ ![]()
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si
9+ cu Iris/ul![]()
Firefly's shop
BLOGUL MEU ![]()
simina_kin spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dankutza Simina Stodal 3 lingurite pe zi, adica 2,5ml Panadol se da in functie de varsta si greutate. Eu ii dau 4 ml. Dar are doar 7,6kg Pinky. Se alterneaza cu Nurofenul. Nu mai stiu la cate ore. Eu ii dadeam cat mai rar posibil. |
Asa scrie si pe prospectul Stodalului.O sa-i dau daca incepe sa tuseasca
Pana atunci ne luptam cu febra

.Vad ca face febra la fix 6 ore de la antitermic
Exact din cauza asta intrebam cati ml dati

, pt ca am auzit atatea versiuni in jurul meu
.La 8 ore se stie, dam cum scrie pe sticla (5ml), da asa la 6 ore sau la 4??????????????????????Eu i-am dat 3ml la 6 ore.Nu stiu dc am facut bine

Si referitor la rerioada administrarilor, va rog sa ma luminati daca stiu bine sau nu:
-daca temp este pana in 38,0 se da un singur antitermic 5ml la 8 ore
-daca temp este intre 38,0 si 38,5 se dau 2 antitermice alternativ la 6 ore (dar nu stiu -cati ml????)
-daca este intre 38.5 si 39.0 se dau 4 ore(idem-cati ml???)
fericita de
ranjita delicioasa Maya Andreea ( oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
dana n. spune:
Simina, in caz de febra mare, care nu cedeaza, se alterneaza doua antitermice la 4 ore. Eu stiu ca nurofenul nu se da mai devreme de 8 ore. Daca i-ai dat nurofen si febra persista, ii dai dupa 4 ore ceva cu paracetamol.
Dar repet: pana in 38,5 nu mi se pare febra mare.
Atentie: siropul nurofen este de doua tipuri: cu 2% (din care la varsta asta se dau 5 ml) si cu 4% (din care se dau 2,5 ml)
Dana, mami fericita de
David (2 noiembrie 2009)
laurairina13 spune:
Simina, eu ii dau antitermic doar daca trece febra de 38.5. Pana in 38.5 o las in pace. Si cand a avut saptamana trecuta febra nu i-am dat neaparat la 4 ore, daca nu avea febra prea mare. Ii dadeam si la distanta de 6-8 ore, daca nu facea febra peste 38.5, chiar si mai mult.
Sa dau un ex: ii dau la ora 12 cinci ml panadol, vad ca dupa 4 ore e ok, nu trece febra de 38.5-38.8 nu ii mai dau nurofen alternativ. Astept sa se faca undeva 8 ore, sa ii dau iar panadol. Daca totusi imi face febra dupa 5-6 ore, ii dau nurofen 5ml. (Asa scrie pe cutiile la ambele medicamente, pt 10kg-5ml.) Daca dupa nurofen reapare febra dupa 4 ore ii dau panadol, daca nu las sa se faca 8 ore si verific de febra, abia atunci ii dau panadol. Prefer sa nu merg din 4 in 4 ore decat daca e neaparat nevoie.
La un moment dat am lasat-o si cu 38.8 fara nici un antitermic, era vioaie, radea, nu dadea semne de disconfort.
Dar cand mi-a facut 39.8 am bagat novocalmin supozitor, desi nu erau inca 4 ore de la ultimul antitermic. Mi s-a parut o temperatura ft mare sa o las iar cu panadol/nurofen care oricum la temp ft mare nu prea fac mare lucru. E bine sa lasi si organismul sa lupte putin. Doar daca Maya reactioneaza urat la febra pana in 38.5, plange, geme poate doar asa sa ii dai antitermic. Fiimea si la 39.5 nu era pleostita rau, se plimba, juca..
11+ cu Iris/ul![]()
Firefly's shop
BLOGUL MEU ![]()
dana n. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui laurairina13 Simina, eu ii dau antitermic doar daca trece febra de 38.5. Pana in 38.5 o las in pace. Si cand a avut saptamana trecuta febra nu i-am dat neaparat la 4 ore, daca nu avea febra prea mare. Ii dadeam si la distanta de 6-8 ore, daca nu facea febra peste 38.5, chiar si mai mult. Sa dau un ex: ii dau la ora 12 cinci ml panadol, vad ca dupa 4 ore e ok, nu trece febra de 38.5-38.8 nu ii mai dau nurofen alternativ. Astept sa se faca undeva 8 ore, sa ii dau iar panadol. Daca totusi imi face febra dupa 5-6 ore, ii dau nurofen 5ml. (Asa scrie pe cutiile la ambele medicamente, pt 10kg-5ml.) Daca dupa nurofen reapare febra dupa 4 ore ii dau panadol, daca nu las sa se faca 8 ore si verific de febra, abia atunci ii dau panadol. Prefer sa nu merg din 4 in 4 ore decat daca e neaparat nevoie. La un moment dat am lasat-o si cu 38.8 fara nici un antitermic, era vioaie, radea, nu dadea semne de disconfort. Dar cand mi-a facut 39.8 am bagat novocalmin supozitor, desi nu erau inca 4 ore de la ultimul antitermic. Mi s-a parut o temperatura ft mare sa o las iar cu panadol/nurofen care oricum la temp ft mare nu prea fac mare lucru. E bine sa lasi si organismul sa lupte putin. Doar daca Maya reactioneaza urat la febra pana in 38.5, plange, geme poate doar asa sa ii dai antitermic. Fiimea si la 39.5 nu era pleostita rau, se plimba, juca.. 11+ cu Iris/ulFirefly's shop |
David se trezise cu 39,6 si dansa
Dana, mami fericita de
David (2 noiembrie 2009)
laurairina13 spune:
Dana, asa e, eu intrasem rau la griji cand am vazut termometrul si ea ...era ok ![]()
11+ cu Iris/ul![]()
Firefly's shop
BLOGUL MEU ![]()
simina_kin spune:
Maya la 38.5 este leguma
, si-mi sta lipita de piept
Eu nu pot sa o las fara siropel daca are peste 38.0 ca nu pot sa o vad asa
Acum 1 ora avea 38.2, si ardea groaznic si ea vroia numai la mine in brate, si avea o tatzuca trista de-mi venea sa plang de mila ei
Acum al alearga pe Pufy prin sufragerie
, incerc sa o filmez sa va arat![]()

fericita de
ranjita delicioasa Maya Andreea ( oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
dana n. spune:
In seara asta la baita am observat pe burtica lui David ceva petisoare rosii(rozalii)...oare asta a fost cauza febrei? Roseola? Fetele care ati trecut prin asa ceva, cum a fost?
Dana, mami fericita de
David (2 noiembrie 2009)