Probleme cu constipatia?

Probleme cu constipatia? | Autor: ali

Link direct la acest mesaj

Am avut si eu si nu mai stiam ce sa fac sa scap de ea. Nu va mai spun de urmarile constipatie:hemoroizii. Am incercat de toate dar nu voiam sa merg la baie doar ajutata cu medicamente.Ma batea gandul sa-mi cumpar colon help ca am auzit ca e f bun dar si destul de scump.Pana cand o prietena m-a indrumat spre tarate de psyllium.E baza din colon help. O punguta costa intre 11-15 lei.Se ia cate o lingurita seara si dimineata si trebuie sa se bea in jur de 300-400 ml apa imediat dupa.
Efectul:nu-mi vine sa cred ca am scaun in fiecare zi.
Sa nu o luati ca o reclama. Pur si simplu am vrut sa va spun ce m-a ajutat pe mine.

ali
Mama fericita de Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

psyllium da rezultate foarte bune. mie mi-a fost recomandat in timpul sarcinii. eu iau tarate sau pastile. e mai usor cu pastilele. daca iau tarate pun 2 lingurite in 250 ml apa de 2 ori/zi.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

le-am descoperit si eu!
insa le amestec cu seminte de in macinate si cateva cuisoare/chimen,asteadin urma contra balonarii.
in apa nu le pot lua, imi vin inapoi, insa in iaurt sunt excelente.
iau dimineata 2-3 lingurite, iar seara , nu mai tarziu de 6-6.30 inca 2-3 lingurite.
sunt excelente si pt o cura de detoxifiere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Gogosel ai grija cu semintele de in macinate.Citeam in cartea lui Mencinicopschi ca daca le macini trebuie folosite atunci altfel 9 tinute macinate) devin toxice.Si ca se stabilizeaza cu un tip de argila.Nu stiu cat e de adevarat dar poate e bine sa tii cont .

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali

Am avut si eu si nu mai stiam ce sa fac sa scap de ea. Nu va mai spun de urmarile constipatie:hemoroizii. Am incercat de toate dar nu voiam sa merg la baie doar ajutata cu medicamente.Ma batea gandul sa-mi cumpar colon help ca am auzit ca e f bun dar si destul de scump.Pana cand o prietena m-a indrumat spre tarate de psyllium.E baza din colon help. O punguta costa intre 11-15 lei.Se ia cate o lingurita seara si dimineata si trebuie sa se bea in jur de 300-400 ml apa imediat dupa.
Efectul:nu-mi vine sa cred ca am scaun in fiecare zi.
Sa nu o luati ca o reclama. Pur si simplu am vrut sa va spun ce m-a ajutat pe mine.ali
Mama fericita de Andrei
Se pune cate o lingurita, muiata intr-o cana de apa si bei gelatina aia? sau se inghit asa, neamestecate cu nimic si bei apa dupa? In iaurt nu se pot pune? Si trebuie si seara si dimineata neaparat? Am incercat sa iau in seara asta, dar le-am inghitit cam in sila si nu ma simt prea grozav... DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Eu m-am reglat foarte bine cu semintele de in. Pun in cana, cam cit sa acopere fundul canii. Apoi, jumatate de cana de apa. Le las minim o ora, maxim de seara pina dimineata. Efect garantat. Plus Granovit cu lapte de soia (pentru cine suporta).

Am folosit si eu psyllium. M-au ajutat, intr-adevar dar dupa un an...parca se obisnuise coprpul si nu mai ieseam in fiecare zi afara.

Theiuta

Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Theiuta

Eu m-am reglat foarte bine cu semintele de in. Pun in cana, cam cit sa acopere fundul canii. Apoi, jumatate de cana de apa. Le las minim o ora, maxim de seara pina dimineata. Efect garantat. Plus Granovit cu lapte de soia (pentru cine suporta).Am folosit si eu psyllium. M-au ajutat, intr-adevar dar dupa un an...parca se obisnuise coprpul si nu mai ieseam in fiecare zi afara.TheiutaMami si Nicolas[bobocel de clasa I]"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni
Sanatosi sa fim!
Merg si in sarcina? Si sunt mai putin gretoase decat psyllium (scuze daca jignesc pe cineva, dar eu cu mare greutate le-am putut inghiti) DPN 20 apr 2011Poze:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Am auzit un caz cind au fost recomandate cuiva in sarcina, dar eu zic sa intrebi medicul mai intii.Semintele de in sunt fitoestrogenice (contin estrogeni naturali) si regleaza nivelul acestora in organism. Ca sa stai linistita, mai bine intreaba!
Sarcina usoara si un bebe minunat si sanatos iti doresc!

Theiuta

Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucutza77

[quote]Se pune cate o lingurita, muiata intr-o cana de apa si bei gelatina aia? sau se inghit asa, neamestecate cu nimic si bei apa dupa? In iaurt nu se pot pune? Si trebuie si seara si dimineata neaparat? Am incercat sa iau in seara asta, dar le-am inghitit cam in sila si nu ma simt prea grozav...

DPN 20 apr 2011

Nu le las sa se faca gelatina ca intr-adevar sunt scarboase.Pun putina apa si o lingurita de tarate si le amestec si le beau.
Poti si cu iaurt.Ideea e sa ajunga in burtica.Dupa ce le inghiti trebuie neaparat sa bei macar 250-300 ml de apa.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Cred ca daca storci si o portocala in apa respectiva se mai diminueaza din senzatia neplacuta.

Mergi la inceput

Multumesc, o sa mai incerc din nou. Eu le-am lasat intr-o cana de apa cam 15 minute. A rezultat o chestie densa si gretoasa raaaau, dar ca un erou ce sunt am reusit sa o inghit. Aseara am incercat cu iaurt si parca a mers ceva mai bine. O sa incerc sa le consum imediat dupa ce le amestec. A, si daca le iau doar seara ajuta la ceva, sau trebuie neaparat si dimineata? (momentan eu nu prea vad efecte...) DPN 20 apr 2011Poze:

Mergi la inceput