Copilasi de Iulie-August 2004 * 66
Raspunsuri - Pagina 20
leeloo2004 spune:
Corina - imi pare tare rau de vestile astea...poate totusi o primeste mai devreme si va lamuriti si voi ce si cum o data pentru totdeauna...!
Lia - dar la medic totusi nu te duci pentru junghiul asta??? Mi se pare ca dureaza cam de multa vreme totusi...parerea mea!
Roxana - bafta multa la organizarea cu pricina!
Alice - foarte tare e Gizmoul si colectiile lui...cind vad pozele de la tine ma linistesc...macar nu doar la noi sunt munti de jucarii mari si mici...
Daria - ca tot intrebi tu, mi-am amintit si eu ca alataieri m-au anuntat ca in grupa la Tudor un copil a facut varicela...pe el nu l-am vaccinat, doar pe Stefan, eu am facut in copilarie, cred ca si taica-su...ramine Tudor acum... Oare cit de lunga e perioada de incubatie???? Si care sunt primele semne?
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Dorsilia spune:
Gabi, simptomele au cedat simtitor dupa nurofen, ieri nici nu am mai luat nurofen, pt ca simt o jena de tip intepatura doar la o inspiratie extrem de adanca. Ma gandeam sa n am ceva la plamani, voi stiti cumva daca plamanii pot sa doara oare? partea de jos a plamanilor, pe la nivelul ultimelor coaste?
Daria ma gandesc la tine, cum ai facut tu pneumonia aia asa incognito fara sa manifesti nimic decat o tuse...
vineri seara am prins loc la medic
oricum am dat in ipohondria-mi caracteristica deja asa ca ma duc sa ma ascund sub o piatra
szivarvany spune:
Lia, io am tusit luni de zile, nopti intregi, apoi ma simteam ba rau ba bine, dar am pus pe seama alergiei kkcioase. Ar fi bine sa mergi la doc, serios
Leeloo, deci amandoo asteptam :( Io sper sa scapam in grup de varicela asta
Rox, ce coci ?
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
roberta04 spune:
Hello!
Lia, eu fac frecvent o chestie de asta si doare de nu pot sa respir. Mie mi-a prescris medicul Diclofenac Duo, o capsula pe zi. Daca iei, atentie- nu mananci sarat si ai grija sa mananci inainte.
Daria, scuze, cred ca am pierdut ceva din vedere, intrebai de varicela? Si de febra asociata varicelei?
Daca da, noi am mers pe 1/2 tableta Nurofen, alternata la 6 ore cu 1/2 tableta Panadol.
Recomand inca o data calduros pudra cu propolis pentru bube.La Matei a functionat miraculos... Il pudram de 4-5 ori pe zi peste tot si nu are nici un semn.
Eu nu am facut vaccinul si nu am facut varicela, desi am stat cu Matei zi si noapte.
Primele semne la el - o stare generala alterata, somnolent, fara pofta de mancare, o usoara stare febrila si primele bube pe burta. Nu pot fi confundate, apar ca niste pete rosii care se umplu imediat cu lichid, arata ca o vezicula produsa de o arsura...
Poate totusi nu va fi cazul :)
Va pup, sanatate multa!
cristalina spune:
Neata! :)))
Corina te imbolnavesti de inima in atatea luni...ofofof
Sanatate maxima Evei!
Lia, du-te la doftor!
Plamanii nu dor, parca pleura doare cand e inflamata dar s-ar putea sa ma insel.
La pneumonie nu te doare asa ca poti sa te relaxezi in privinta asta.
Gabi, tinem pumnii sa scapati de varicela! (asta in cazul in care vreti sa scapati, din cate am inteles cu cat e copilul mai mic cu atat forma e mai usoara!)
Roberta, frumoase poze, mi-au placut cele cu finutul mic si cele de la botezul gemenilor ca eratzi ferchesi :))
Ce frumoasa e catzelusa!
Alice, colectie de colectie...:))) Pupam ochiosul!
Daria, sanatate maxima si iti doresc sa te stresezi degeaba!
Roxana, succese!
Azi am avut succese maxime la masuratori, am mai tras si o fuga pana acasa pen' ca am vrut sa vina doftorul sa o asculte pe Oana (ii dau in continuare ambroxol sa se curete secretiile dar vreau sa fac asta la indicatia doctorului nu pen' ca mi se nazare mie).
Supozitoare...nici aia mica nu vrea de vreo doi ani, de aia mare nu mai zic (acum doi ani Oana mi-a zis peltic cu lacrimi in ochi "mami, te rog frumos sa nu-mi mai bagi degetul in funduletz!" ...am jurat ca nu le mai pun supozitor!) Asa ca la orice febra (si ale mele baga repede 40 la viroze) bagam nurofen si panadol.
Ieri a fost ziua mamei mele, sa-mi traiasca! In cinstea ei am mancat multa crema de zahar ars si cozonac Acum am impresia ca am cu 2 kile mai mult!
Eram ieri asa euforica, un prieten bun ne-a intrebat daca vrem sa-i botezam flacaul (care e inca in burtica la mamica lui)
Ma intinsei! O zi excelenta sa avem!
szivarvany spune:
Atunci o declar pe Giuli defecta cu supozitoarele ei cu tot. Si io cu ea
Merg sa fac cap.nou.
capitolulsaizecisisapte
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Dorsilia spune:
din cate am inteles vaccinul pt varicela nu are efect decat 5 ani...Danu e vaccinat de la 2 ani, buburuza nu. Eu am avut varicela cand eram la gradi, sotul cand era in anul I la facultate.
E neplacuta la copii doar pt ca veziculele alea se pot sparge si trebuie impiedicata mancarimea, altfel, daca eu am rezistat, care eram ca pasarea colibri de grea inca de prin gradinita (incercanata si slaaaaaaaaba, as scana niste poze sa va pun dar zau ca mi-e rusine de cum aratam, eram scheletica efectiv, coaste evazate, tot ce vreti, aveam porecla in scoala primara "scandurica" sau "scobitoare"), ma gandesc ca a fost ceva de capul meu :)
oricum eu va tin pumnii sa va ocoleasca varicela ca oricat de usoara ar fi forma, tot va tintuieste acasa o buna vreme si va strica tot programul, dispozitia, etc. Totusi din ce stiu eu, stiu ca fetitele e bine s-o faca la varsta mica, decat s-o faca la varsta adulta cand raman gravide. Am 2 cunostinte care au fost nevoite sa intrerupa sarcina pe motiv de imbolnavire cu varicela de la elevii mici, ele fiind invatatoare, deci pt fetite, ori vaccinare regulata (nu stiu exact la varsta adulta la ce perioada se recomanda revaccinarea), ori imunizare prin imbolnavire.
Monic, merci, macar pneumonia am scos-o de pe lista....mai am 1000 de alte variante de afectiuni pneumologice in cap.
Roberta, merci de idee, o retin pt situatii mai naspa, Doamne fereste sper sa nu ma mai apuce mai rau ca nu stiu daca as mai suporta, nu as mai lua pastile ca nu ma mai doare incat sa ma incomodeze la inspirat/expirat/cascat/oftat/sughitat ca saptamana trecuta, mai am o jena care iradiaza in sus prin muschii de pe langa coloana sau punctual la nivelul coastelor uneori.
am bagat banca de abdomene in pensie de la tura de junghi de acu o luna ca mi-e teama sa mai fac abdomene:(
cristalina spune:
Ketonal doza de cal, unguente tot de categoria grea, n-a mers.
Pana nu am fost la doctor si la fizioterapie nu am scapat de junghiuri (e drept ca erau la spate sus spre gat).
Eu ma duc in fiecare luni si miercuri la sala din comuna noastra E bine, daca as mai putea face o zi pe saptamana ar fi super.
Dorsilia spune:
da, pai merg la dr de familie si sa vad ce-mi spune...eu mai pot avea si pb la spate, am de mica deviere de coloana, cifoscolioza, nu in grad vizibil asa imbracata si la o privire sumara, dar am confirmat de la 14 ani diagnosticul, trebuia sa parcurg un program de gimnastica medicala de recuperare atunci, dar parintii au zis ca asta i prostie, si nu m-au mai dus. Si in plus acum dupa nastere, sanii au crescut in dimensiuni si mai si, am ajuns la cupa D spre E, de la B...si asta poate fi un factor agravant pt spatele meu dar aici chiar nu am ce face...port sutiene supertzapene de la triumph