La France

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue.moon spune:

Bonjour

Imi cer scuze ca dau buzna astfel, am insa o "problema" la care e posibil ca cineva de aici sa ma poata ajuta/indruma.

Caut cazare pentru 4 persoane in timpul vacantei de vara 2011 in Franta, Italia, Belgia, Germania, Elvetia, etc la persoane particulare, pentru o saptamana-doua, sau mai mult, fie in sistem home-exchange, fie contra servicii. Cu alte cuvinte nu pe bani.

Varianta I: - Ofer la schimb : cazare in Iasi in orice perioada a anului, max 5 persoane, in apartament mic la bloc (fara proprietari), sau in camera/camere decomandata(e) la casa (impreuna cu proprietarii).
Varianta II: - Ofer la schimb servicii de intretinere, menaj, baby-sitting familiei gazda pe perioada de sedere acolo .

Daca aveti vreo idee, astept mesaj pe darra.pop la gmail.
Orice sfat este bine venit, multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Karula, eu nu stiu cum este la Lyon, dar iti spun situatia noastra. La un moment dat firma care il angaja pe sotul meu cauta sa ne inchirieze un apartament. Adica noi cautam, dar platitorul era firma. Am depus peste 30 de dosare si toate raspunsurile au fost NU. Motivul dat a fost ca in caz neplata, este mai greu sa fii protejat importiva unei firme, decat un particular.
Iti pot spune tot din propie experienta ca nu ai actele necesare de intocmirea unui dosar pt inchiriere pe o firma din Ro. (iti pot pune o lista cu ce se cere standard)
Apoi cu suma pe un an intr-un cont inchis, am auzit pe cineva care a facut asa(cu Foncia), dar avea si un girant fr.
Dar cred ca este ff greu sa gasesti asa, mai degraba gasesti un particular care va intelege situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Gabi, multumesc mult de raspuns, desi e departe de a fi un raspuns optimist :(
Girantul trebuie sa fie din zona sau de oriunde din Fr? Se pare ca vom forta pe varianta asta, cont + girant, daca nu vom gasi intelegere, si din ce-am citit din experientele de pe net, intelegere nu se gaseste usor...

Raluca

Mergi la inceput

Nu stiu ce sa-ti zic cu girantul, in cazul acela era din zona.
Asa e, intelegere nu se gaseste usor, dar exista, stiu multe cazuri de familii abia debarcate aici, care au gasit de inchiriat.
Eu zic sa te concentrezi si pe acte, pt ca sunt greu de obtinut si f importante.

Mergi la inceput

La actele firmei te referi? De asta ne ocupam acum (impreuna cu consultanti de aici si de acolo). Ca acte pentru dosarul de inchiriere nu vad ce, pana nu devine firma functionala.
Pentru girant am avea variante in Fr, dar nu in zona.

Raluca

Mergi la inceput

Asa la garaba si din cate imi amintesc: un Kbis, ultima decizie a actionarilor, ceva act de la contul bancar. Pt ocupantul apart: contractul persoanei care ocupa apart si macar o fisa de salarizare.
La care se adauga declaratiile firmei: ca plateste in caz de neplata si inca ceva.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Din cate stiu eu nu este obligatoriu ca girantul sa fie din zona dar mi se pare ca trebuie sa semneze bail-ul.
Varianta cu suma blocata se muneste caution bancaire pour location parca, daca proprietarul e de acord, te duci la banca, le ceri asta(daca vor s-o faca pentru ca de obicei e multa hartogaraie si nu prea vor), depui banii(normal valoarea=chiria pe durata bail-ul, 1 an, 2, etc), iti dau o hartie si apoi vezi cu proprietarul.
Poate ai noroc si dai peste proprio intelegatori cu toate ca pe aici mai rar gasesti mai ales daca esti strain.
Lyon mi se pare un oras frumos si mai ales ai ce face , aproape de munte, de mare(cateva ore ).

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Cait, multumesc! Fiecare informatie ne e utila. In iulie putem efectua mutarea propriu-zisa, pana atunci vom face toate demersurile care se pot face de aici plus o deplasare la fata locului pentru contactul direct cu agentii/proprietari.
Speram sa avem noroc de oameni deschisi.

Mergi la inceput

Buna,

Iar vin cu o intrebare:
A fost careva dintre voi la rezindetele de vacanta gen: Pierre et Vacances sau Maeva cu animalutul din dotare?
Vreau sa plec in vacanta si sa imi iau pisica. L-am lasat de 2 ori la pensiuni specializate si nu am fost deloc multumita de cum l-am luat de acolo.(da,da e baiat)
M-ar interesa daca intra cineva sa faca curatenie sau pt alt motiv. El e cam sperios si daca se intampla asta, nu ar pierde ocazia sa fuga pe usa.

Mergi la inceput